Forum

Program do odsłuchiwania stacji radiowych

Forum mieszane

1 / 2 Next

lukasz1993258

#1 ·

Transcription

Witam Was wszystkich bardzo serdecznie w kolejnym głosowym wątku na Eldenie. Generalnie chciałbym tutaj Was się doradzić i jednocześnie zapytać. Jaki według Was jest najlepszy program do odsłuchiwania stacji radiowych? Powiem tak ze swojej strony, że na dzień dzisiejszy w sumie próbowałem korzystać z trzech programów właśnie do odsłuchiwania stacji radiowych. Było m.in. były stacje, były radia takie jak... Programy takie jak Screamly Radio czy jakoś tak, Tapin Radio i taki jeszcze jeden program był w sumie po niemiecku, ale jakoś mi tak no w sumie za bardzo nie przypadł do gustu i nawet nie wiem czy był on spolszczony. A wczoraj próbowałem pobrać właśnie Tapin Radio, ale niestety no nie mogłem pobrać. Właściwie to teraz nie wiem czy ta aplikacja dalej jest rozwijana, czy już nie jest rozwijana, bo swego czasu, bardzo długi czas właśnie korzystałem z tej właśnie aplikacji i na początku, no jak dla mnie, to się bardzo dobrze z niej korzystało. Z tego co już tak sobie przypominam, aczkolwiek nie wiem jak jest teraz w sumie, ale... Potem już jakieś tam problemy chyba były, bo pamiętam, że jeśli chodzi o Tapin Radio, to w dwóch wersjach było, właśnie wersja płatna i wersja normalna i za bardzo zawsze nie wiedziałem czym się te wersje właściwie różnią. Stąd właśnie moje pytanie jest, czy jest jakaś taka aplikacja, która byłaby idealnie dostępna dla nas właśnie, żeby móc bez problemu odsłuchiwać. Stacje radiowe poza Tapin Radią. Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

daszekmdn

#2 ·

1 likes
Transcription

Undertekster av Amara.org-gemenskapen

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Kosa12

#3 ·

Transcription

Siemanko. Ja używam aktualnie Radiuszur i jestem bardzo z niego zadowolony, ponieważ łatwo można tam uzyskać stream z tego programu. A Tapin Radio nie polecam, ponieważ jest to program bardzo zamula przy wyszukiwaniu i ogólnie. Radiuszur jest bardzo fajnym programem, łatwo się wyszukuje i na bieżąco są aktualizowane stacje radiowe. No i to będzie wszystko. Pozdro dla wszystkich. Siemanko.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

iwkan

#4 ·

Transcription

Witajcie, ja w tej chwili używam radio Shure Dla mnie jest to nowy program, jeszcze się w nim do końca nie połapałam I nawet byłabym wdzięczna jak ktoś by mi napisał konkretnie jak go używać Ale widzę, że w tej sytuacji, która teraz jest, jest znacznie lepszy od Tapin Radio Bo Tapin Radio w tej nowej wersji, po pierwsze jest już płatny I w wersji bezpłatnej stracił wiele, bo na przykład już nie można ściągać radiostacji Także chyba te wersje następne wychodzi na to, że będą płatne Ja przestawiłam się właśnie na radio Shure, tylko po prostu jeszcze nie mam żadnej instrukcji A chciałabym dokładniej się nauczyć co i gdzie i jak Bo czasami mam jeszcze problem z niektórymi radiostacjami Jak dodawać, jak używać, tam jest troszkę inaczej Ale widzę, że jest lepszy, bo ma możliwość używania radiostacji w wielu formatach A na przykład w Tapin Radio, w niektórych radiostacji miałam komunikat, że format jest nieobsługiwany To tyle co mogę powiedzieć

Слава Україні! Sława Ukraini!

lukasz1993258

#5 ·

Transcription

A w takim razie, jeśli byłaby taka możliwość, to jeśli jest ktoś, kto ma tą aplikację, o której była przed chwilą mowa przez poprzedniczkę, to bardzo bym prosił, żeby ktoś coś więcej o niej powiedział, o tej aplikacji, jeśli jest taka możliwość. Pozdrawiam.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

wojtas

#6 ·

1 likes
Transcription

Witam. No ja bardzo też polecam radio Shure, jest fajny dlatego, że można właśnie łatwo się w nim posługiwać, można sprawdzać na bieżąco tytuły piosenek wyświetlanych w tym radiu, tam w danym, których się słucha, znaczy wypuszczanych. Nie słyszałem o tej opcji dodawania stacji radiowych, ale wiem, że jeśli tam w razie jakiejś pomocy jest tyflopodcast i to fajny tyflopodcast, bo ja się na nim dużo opierałem na przykład i tam tę obsługę w miarę znam. Nagrywać można, można sobie nagrywać stacje. Można zarządzać. No, gdzie jest tam audio, czyli wybierać mój mikrofon, przez który ma być to odtworzone, czy to ma być karta domyślna, czy to ma być jakiś kabel line, więc naprawdę aplikacja fajna i łatwa. Wszystko by było dobrze, gdyby nie były opóźnienia, no ale to już internetowe radio to każde ma, znaczy takie przez stream, przez komputer, czy tam inne takie internetowe drewno, no ale ogółem jeśli chce się słuchać na komputerze, to jedyna tak naprawdę, która up XD. To jedyna tak naprawdę, która up XD. to jedyna tak naprawdę, która up XD. to jedyna tak naprawdę, która up XD. to jedyna tak naprawdę, która up XD. to jedyna tak naprawdę, która up XD. polecam.

lukasz1993258

#7 ·

Transcription

Więc tak, zacznijmy od tego, że co do tego radia, o którym tutaj jest właśnie obecnie mowa, chciałbym wiedzieć parę rzeczy, bo zacznę od tego, że ja tych flipodcastów praktycznie rzadko kiedyś słucham, a więc chciałbym, żeby mi ktoś powiedział podstawowe rzeczy. Więc po pierwsze, czy to jest w języku polskim i czy jest dokładnie spolszczone, to jest raz. Druga sprawa jest tego typu, że co do nagrywania właśnie ze stacji radiowych przykładowo, no to dowiedziałem się, gdzieś przeczytałem w sumie, że jest taka możliwość, że można nagrywać. Z kilku stacji jednocześnie, aczkolwiek nie wiem, czy to jest do końca prawda, czy to jest po prostu czyjś wymysł. I no i chyba raczej jak na razie tyle, no chyba, że jeszcze ewentualnie mógłby mi ktoś coś powiedzieć odnośnie interfejsu, czyli przy na przykład NVDA sobie wspomnieć. Czy z tym bardzo dobrze współpracuje, czy jednak jakieś problemy są czasami? Bo pamiętam, że jak kiedyś miałem na przykład Tapin Radio no to niestety problem był tego typu, że, znaczy mi to nie przeszkadzało, bo ja w sumie już wtedy używałem NVDA, ale no niestety problem polegał na tym, że Przepraszam. Nie, nie. Nie. Ja nie mam chyba żadnych problemów. Nie. Nie. Nie. Nie. Nie. tak w miarę rozsądnie, tak praktycznie normalnie chodziło, bo generalnie nie było tam żadnych problemów ani nic w tym stylu, natomiast jeśli uruchomiłem tapie na nią przez Jonesa, no to coś tam niby chodziło, ale niestety problem polegał na tym, że po jakimś czasie po prostu Jones już przestawał to sczytywać, nie wiem jak, z tego co ja kojarzę, to jak dawałem tabulator, to jakoś tak to wyglądało, że raz sczytywał te pozycje menu, a raz po prostu nie sczytywał, tak, więc no tak niestety to wyglądało przez czas, bo ja przez pewien czas tam jakieś tam eksperymenty prowadziłem, więc coś tam się mniej więcej... więc ja orientuję, jeśli chodzi o tą właśnie sprawę, zresztą nie byłem jedyną osobą właśnie, która się skarżyła na to, że właśnie jest problem, jeśli chodzi o współpracę między tapiem na tym, a Jonesem, no aczkolwiek mi osobiście, tak jak mówiłem, to nie przeszkadza, bo ja Jonesa nie używam i nie będę go w ogóle używać. Nie. Ja sprawdzałem jak to jest, jak to jest właśnie w przypadku Windowisa, jakoś nie miałem tego okazji sprawdzić, ale w sumie no ciekawe by to, ciekawe by to było doświadczenie i teraz jeszcze co do tamtego, co do tamtego radia, o którym tu była mowa, takie ostatnie generalne pytanie, a one brzmi, czy jest możliwość pobrania tego radia w wersji, znaczy tej aplikacji w wersji Windowsa? Czy to jest możliwość zaanstalowane w wersji przenośnej? Tak, to jest możliwość zaanstalowane w wersji przenośnej, bo przy instalacji ta PIN Radia była taka możliwość, żeby była ta stacja, była ta aplikacja zainstalowana w wersji właśnie przenośnej, więc to raczej tyle i Was serdecznie pozdrawiam i życzę miłej nocy. A skąd jeszcze mógł ci odpowiedzieć?

DJGraco

#8 ·

Transcription

Ja to słuchanie radia używam mój Nampa i mi w zupełności wystarczy.

lukasz1993258

#9 ·

Transcription

Nie no ja Winapa też czasem słucha, z Winapa też czasem słucham radia, ale co jeszcze tutaj chcę powiedzieć to to, że od jakiegoś czasu sobie czasami tam korzystam z radiosury, czy szury, nie wiem jak to się wypowiada i też jak na razie do tej aplikacji nie mam żadnych zastrzeżeń, także raczej tyle i pozdrawiam. Dziękuję.

lukasz1993258

#10 ·

Transcription

Poza tym ta aplikacja ma jeszcze jeden plus, mianowicie jest możliwość skopiowania granego obecnie utworu muzycznego, to znaczy skopiowania tytułu danego utworu muzycznego, który jest nadawany w obecnym czasie przez daną stację radiową. I chyba, ale to muszę jeszcze sprawdzić, jak się nie mylę, można tak zrobić, żeby w historii było zapisywane, co było aktualnie grane w danej stacji radiowej. Ale to to jak jeszcze sprawdzę, to dam znać.

daszekmdn

#11 ·

1 likes
Transcription

Cześć, nie musicie posiadać jakiegoś konkretnego programu do odtworzenia stacji radiowych, bo wystarczy Wam zwykły Winamp, tu gdzieś inny odtwarzać muzyczny. Wystarczy zgromadzić sobie pliki PLS ze streamami różnych stacji i można ich słuchać. I to by było na tyle.

lukasz1993258

#12 ·

Transcription

Wiesz, no masz, generalnie dasz kurację, tylko co będzie w sytuacji, w której kolejne grupy radiowe pójdą w ślady grupy Time i też zaczną streamingi, że tak powiem, one są w grupie radiowej Time, one są tokenowane. I co w takim przypadku? Bo nie uśmiechałoby mi się co chwilę pobierać nowego streamingu tylko po to, żeby słuchać sobie muzyki, bo grupa radiowa Time tak niestety zrobiła teraz, że pobierze się jeden znacznie inny, w sumie nieważne pobrać, ale no po prostu są one, no. No to raczej tyle.

daszekmdn

#13 ·

1 likes
Transcription

Co wtedy się stanie? Użytkownicy znajdą sposób, tak jak znaleźli sposób na grupę radiową Time, bo da się to obejść.

lukasz1993258

#14 ·

Transcription

To znaczy powiem w tej kwestii tak Owszem, może i to się da obejść Tylko Tak, na Klęgo na przykład jest dodany streaming Eski Warszawa Który generalnie Chodzi cały czas Bez przerwy, kiedy bym je włączył A zaś w Winupie Co parę godzin muszę jakby pobierać nowy streaming Z takiej pewnej strony, żeby działała ta Eska Bo jakiś Hasło jest do wpisania Więc nie wiem jak to Klęgo obchodzi Bo tak jak mówię, tam na Klęgo to jest dodane i cały czas działa Eska Rock na przykład na Klęgo jak dodałem To niestety muszę co parę godzin Zmieniać adres URLR, bo już jest ten nieważny Radio GO z Gorzowa to samo Vox FM to samo Warszawa to samo Więc yyyyyy No generalnie mi się to średnio podoba Naprawdę uważam, że to jest totalny, ale to totalny Bez sens No innego wyjaśnienia na ten temat nie mam Naprawdę

daszekmdn

#15 ·

1 likes
Transcription

Na Klango jest zapewne nieoficjalny stream, ja tobie nagram w ogóle prywatną wiadomość a propos tych wszystkich streamów, więc spodziewaj się, bo o wszystkim głośno na forum mówić nie zawsze można.

lukasz1993258

#16 ·

Transcription

Ja w ogóle uważam co do tematu właśnie grupy radiowej Time i ogólnie. Uważam, że skoro mamy internet, to wszystkie stacje radiowe jakie są, na przykład, które są, powinny mieć obowiązkowe syningi internetowe. To nie ważne jaka to jest stacja, bo na przykład jeżeli ja przykładowo mieszkam na przykład sobie w Koninie i bardzo lubię słuchać RMF Max Konin i na przykład wyjeżdżam sobie tutaj do Warszawy, to na przykład ja oczekuję, że sobie będę mógł posłuchać mojego udziału RMF Max Konin, prawda, przez internet. Bo na przykład lubię to, fajnie, na przykład podobały mi się te magazyny reporterskie i chcę sobie posłuchać co tam się dzieje, tak. No niestety nie mógłbym, ponieważ ta stacja i wszystkie oddziały RMF Max z miast nie mają internetowego streamingu. Co to jest dla mnie totalna klapa i dla mnie to naprawdę jest jakieś wielkie nieporozumienie, tak. Tak. Tak jak mówię, wszystkie stacje radiowe obowiązkowo powinny mieć syningi do oddziałów lokalnych. Na tutaj przykładzie mogę dać tą nieszczęsną stację Melo Radio, która ma syningi niby wszystkie, z wszystkich oddziałów, ale najdziwniejsze jest to, że jak na przykład kliknę na oddział z Pielską Białej, to mi się włącza warszawski oddział. Opolę, Melo Radio, Opolę to samo, to mi się włącza warszawski oddział. Iną Wrocław, kiedyś mi się włączał warszawski oddział, tak teraz w ogóle nie działa. Mrągowo też w ogóle nie działa. I Giżycko, kiedyś też mi się włączał warszawski oddział na kliknięciu w oddział z Giżycka, no i generalnie było to samo. Czyli też w ogóle się nie włączał. A nie włączał się Giżycki oddział, tylko Warszawa, a teraz jest totalna cisza na tym, jak ktoś się kliknie. A więc, no więc tak to mniej więcej wygląda co do stacji, właśnie jeżeli chodzi o Melo Radio. No Antyradio ma tylko dwa syningi, bo jest lokalne Antyradio Katowice i Antyradio... ...ponadregionalne, więc tam są dwa działające streamingi. Tak samo jest z Radią Zet Chili. Obecnie, że są dwa i dwa streamingi działają, bez żadnego zarzutu. Co jeszcze tutaj mogę porównać? Co dziwne, zawsze było tak... ...że jak na przykład kiedyś istniało Radio Ina Wrocław, Włocławek i Bydgoszcz, to zawsze było tak, że te wszystkie streamingi działały. A jak już było przekształcenie w RMF Max Ina Wrocław, Włocławek i Bydgoszcz, to te streamingi jeszcze przez parę dni działały, a potem zostały wyłączone. Tak samo było w przypadku Radia Konin. Streaming sobie działał. Potem jak było przekształcenie w RMF Max Konin... ...no to jeżeli ja dobrze pamiętam, to ten streaming działał jeszcze przez pół roku. W RMF Max Konin, więc trzeba było odsłuchać. Potem na tym streamingu jakiś Autopilot był uruchomiony, jakiś... nie wiem. Pamiętam, że włączyłem, to było jakieś czytanie z Pismo Świętego. Po czym po jakichś trzech miesiącach zostało to wyłączone definitywnie. Dla przykładu, ta sama sytuacja jest z Radiem Wawa. Streaming jest tylko warszawskie Radia Wawa, innych z innych miejsc nie ma. Jeżeli chodzi o Radio Plus, to sytuacja jest taka, że tam jest w sumie chyba dwóch albo trzech nadawców. W tym grupa Time i grupa radiowa Euro Zed. W tym grupa Time i grupa radiowa Euro Zed. W tym grupa Time i grupa radiowa Euro Zed. W tym grupa Time i grupa radiowa Euro Zed. W tym grupa Time i grupa radiowa Euro Zed. I chyba spółka jakaś tam. I do grupy Radio8-a chyba jest sześć rozgłośni albo pięć. To jest Łódź, Koszalin, Kraków, Podhale, Lublin i Olsztyn, czyli sześć. I do grupy Radio8-a chyba jest sześć rozgłośni albo pięć. No i niestety te streamingi, jedyne z tych wszystkich, właśnie są generowane. No i niestety te streamingi, jedyne z tych wszystkich, właśnie są generowane. No i niestety te streamingi, jedyne z tych wszystkich, właśnie są generowane. miast z Zielonej Góry czy z Gorzowa czy np. z Warszawy chyba można normalnie odsłuchiwać przez Klango. Na tej stronie całego nSoftu jest po prostu winup pod spodem. Można bez problemu tego odsłuchiwać. A jeżeli chodzi o te z sześciu miast które wymieniłem powyżej no to tam jest player www. Więc generalnie tak to wygląda. No więc z mojej strony to już jest tyle. No i do usłyszenia.

daszekmdn

#17 ·

1 likes
Transcription

Łukasz, niektóre stacy nie mają streamingu internetowego, ponieważ to nie przynosi im zysków z reklam. Z tego co wiem. Tak właśnie jest z grupą radiową Time, dlatego się wycofali z tego.

lukasz1993258

#18 ·

Transcription

No to załóżmy teraz taką hipotezę. Wszystkie oddziały lokalne RMF Max nadają dużo więcej reklam niż RMF Max ogólne. RMF Max ogólny nada z 5-6 reklam, przy czym np. RMF Max Śląsk czy RMF Max Warszawa nadaje w tym samym czasie z 10, 15 czy nawet z 20 reklam. Tym bardziej jest to zauważalne, gdy jest popołudniowe pasmo lokalne i wszystko gra, więc wydaje mi się, że raczej te stacje powinny mieć większy przychód z reklam niż RMF Max ogólne, więc to jest trochę takie niezrozumiałe z mojej strony. Ja i tak będę jednak stawał przy swoim, że internet jest od tego, żeby w razie czego gdzieś jesteś poza swoim adresem zamieszkania, czy gdzieś coś wypadło, masz prawo usłuchać tej stacji z twojego miasta, którą ty lubisz. Np. to jest to, jakby ŻNIN FM nie miało w ogóle streamingu i ty byś chciał np. posłuchać tej stacji gdzieś w Bydgoszczy i no nie możesz. Co to jeszcze? Np. jest taka stacja Radio Silesia, ona daje chyba muzykę śląską i tu streaming też nie działa. Co to jeszcze? Np. jest taka stacja Radio Silesia, ona daje chyba muzykę śląską i tu streaming też nie działa. I tu streaming też nie działa. A raczej mi się wydaje, że takie stacje powinny być otwarte dla słuchaczy. I poza tym, tak jak ja mówię, jeżeli wszystkie eski mają wszystkie streamingi, fakt, że są generowane, ale jednak są te streamingi, można ich odsłuchać przez internet, a kiedyś np. w 2011 roku tylko można było słuchać eski Kraków, Łódź, Poznań, Warszawa, Trójmiasto i Wrocław. A kiedyś np. w 2011 roku tylko można było słuchać eski Kraków, Łódź, Poznań, Warszawa, Trójmiasto i Wrocław. A kiedyś np. w 2011 roku tylko można było słuchać eski Kraków, Łódź, Poznań, Warszawa, Trójmiasto i Wrocław.

daszekmdn

#19 ·

1 likes
Transcription

Łukaszu, bo nie o to tu chodzi. Chodzi o to, że jeśli wejdziesz na stronę jakiegoś radia i będziesz słuchał, to jeszcze powyświetlę Ci dodatkowe reklamy, jakieś reklamy Tobie się odtworzą i tak dalej. Tak jest na SHGO właśnie. A że zwykłych streamów M3U nie mają dodatkowych przychodów.

lukasz1993258

#20 ·

Transcription

Nie Jak dla mnie to jest jakaś Totalna głupota, no ale okej Teraz z innej beczki Coś mogłoby Jakiegoś słuchacza Wprowadzić mały błąd Bo z ciekawości wszedłem sobie Teraz na dadaje.com I co najdziwniejsze Niby wszystkie streamingi RBF Max tam mają Przekaz WinUp Jak sobie wpisałem na przykład RBF Max Częstochowa I pod spodem pisało WinUp, coś tam, coś tam M3U Kliknęłem w jedno Ogólne, w drugie ogólne W trzecie ogólne, no powinno pisać Brak przekazu na dadaje.com No ale to już jest inna kwestia

1 / 2 Next