Ale kot to takie miłe towarzystwo jest, pomruczy trochę, po łasi się i zaraz człowiek mu jakoś tą pobótkę wybacza, a mucha to brzęczy, po twarzy łazi i nie mruczy, nie ma też takiego mięciutkiego futerka. Zresztą kota w ostateczności można wynieść z pokoju i zamknąć drzwi, z muchą trochę gorzej, bo wlecieć to one potrafią, ale wylecieć to już jakoś im trudniej no i jak jest otwarte okno jest ryzyko, że zaraz wlecą dwie kolejne. Ale kochani jest i na to sposób, kupno moskitiery. Wtedy można mieć otwarte okno i pewność, że żadna paskuda snu nie zakłóci. Tylko trzeba pilnować, żeby mucha nie mogła wlecieć z innych pomieszczeń, No chyba, że ktoś sobie zamontuje moskitiery we wszystkich oknach. Wtedy to już raj na ziemi. 🙂
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.
jeżeli chodzi o te lampy to mieliśmy z rodzicami i to jest badziew nic nie wyłapywało. Nie wiem czy ona nie musi mieć jakiegoś konkretnego miejsca ze światłem ale rodzice nosili ją wszędzie i nic
mucha jak mucha, ale jak to cos wiekszego brrrr -- (Agata.d): Ale kot to takie miłe towarzystwo jest, pomruczy trochę, po łasi się i zaraz człowiek mu jakoś tą pobótkę wybacza, a mucha to brzęczy, po twarzy łazi i nie mruczy, nie ma też takiego mięciutkiego futerka. Zresztą kota w ostateczności można wynieść z pokoju i zamknąć drzwi, z muchą trochę gorzej, bo wlecieć to one potrafią, ale wylecieć to już jakoś im trudniej no i jak jest otwarte okno jest ryzyko, że zaraz wlecą dwie kolejne. Ale kochani jest i na to sposób, kupno moskitiery. Wtedy można mieć otwarte okno i pewność, że żadna paskuda snu nie zakłóci. Tylko trzeba pilnować, żeby mucha nie mogła wlecieć z innych pomieszczeń, No chyba, że ktoś sobie zamontuje moskitiery we wszystkich oknach. Wtedy to już raj na ziemi. 🙂
No to podziwiam, mnie się jeszcze nigdy coś takiego nie udało. Gorzej, jak okarze się, że to nie była mucha, tylko osa na przykład. Odda i już nie będzie tak fajnie. -- (Adasadula): Ja jak jestem w pomieszczeniu to czekam aż mucha usiądzie na oknie/ścianie i przypierdzielam jej ręką. I po musze.
--
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.