Kiedy tworzenie grup?
Back to Archiwum Eltena#1 tomecki
Grupy jako takie już są, można się do nich zapisywać, jednak w gruncie rzeczy w pewnym sensie nie wiele się zmieniło pod względem merytoryki no chyba, że jakiś admin wziął się do roboty i sensownie taką grupę podzielił. Nie mniej jedną z najważniejszych funkcji grup jest fakt, że można taką założyć. Pytanie brzmi, kiedy taka możliwość nastąpi?
#2 Milena132 Archived
Ale gdzie te grupy wgl są? Bo ja tu nie rozumiem czegoś. :D
#3 gadaczka
Tylko w betach niestety.
#4 Zuzler
W betach i w forum, moim zdaniem trochę dziwnie to wygląda.
#5 Milena132 Archived
No, nie jak grupy. Tylko zwykłe forum. Dla mnie grupa, to coś, do czego sie np dołącza.
#6 Zuzler
To jest tak, że jak zaśledzisz daną grupę, to wtedy się do niej dołączasz. Tylko to nie ma więcej sensu niż zaśledzanie forów.
#7 tomecki
Do grup otwartych nie musisz dołączać aby je przeglądać, a napisanie pierwszego posta powoduje automatyczne dołączenie. Teraz są tylko takie więc to wygląda dziwnie,w dodatku lista grup rekomendowanych pokrywa się z listą grup otwartych. To też powoduje zamieszanie, dlatego pytam jak wygląda sprawa tworzenia własnych, ale odpowiedzi brak.
#8 Zuzler
Coś mi Dawid pisał, że w menu, kiedy się stanie na grupach, powinna być opcja utowrzenia nowej grupy. Tylko, że ja tam jej nie widzę :D
#9 Milena132 Archived
Bo jej nie ma.
#10 tomecki
Bo to ma być. Nie wiadomo jnak kiedy.
#11 Zuzler
Smuteczek
#12 pajper
Na razie mieliśmy drobne problemy z serwerem, a nawet nie tak drobne.
Nie jestem pewien, ale jakoś niedługo.
Na pewno 24 sierpnia wychodzi 2.3, a więc tworzenie grup jakoś znacznie wcześniej.
Mam pewien termin, do którego celuję, ale nie podam, bo potem jeszcze się rozmyje i...
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#13 monstricek
Ja bym zmienił nazwe forum na grupy, żeby nie robić mieszankę termenologiczną.
#14 Zuzler
A ja w tym układzie nie rozuiem: jest jeszcze coś takiego jak fora jakiekolwiek czy nie, bo wygląda to dokładnie tak samo.
#15 balteam
To zależy jak na to spojrzysz, w teorii można zorbić same grupy, z tym, że do dwóch czy trzech na start jest każdy dołączony i jest to grupa otwarta. Reszta grup to otwarte rekomendowane, no i zamknięte, ale można wyrzucić nazwęforum.
Albo nazwać grupy forami;P
#16 Zuzler
Nazwanie grup forami... Cóż, co niektórzy jednocześnie nie zauważyliby różnicy i zamknęliby dzioby. Choć coś ostatnio za bardzo nie słychać protestów przeciw grupom.