Teoretycznie jedno i drugie. Ale to dla tego, że jak domownicy chcą coś sobie obejżeć w tv, nie będę przecież im go zabierać zawsze, mogę sobie odpalić przystawkę pod pc podłączoną, a właściwie pod słuchawki i prąd bez hdmi.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
Sam dokładnie też tak robie. Jak coś chcę oglądać sam, to nawet nie włączam monitora, no bo po co? Soundbar podłączony do boxa i jazda. No i oczywiście Soundbar+ Box do prądu. Ja nie polecam dla nas typowego Android TV. Po pierwszę ani na nim nie postawimy typowego serwera plików, by mieć dostęp na przykład z poziomu smartfona do nagranych materiałów, do tego są dla nas gorzej dostępne od boxów ze zwykłym Androidem. Wiem, co mówie, ponieważ testowałem mnustwo tego typu urządzeń. No i jeszcze jedno. Użytkownicy Android TV muszą urzerać się z zamulastym talkbackiem, a ja na swoim boxie w chwili obecnej posiadam Huawei Screen Reader, który działa znacznie szybciej. Model przystawki, z której korzystam codziennie od ponad roku to Tv Box Beelink Gt-king Pro Polecam ten sprzęt z czystym sumieniem każdemu. Można na nim zrobić praktycznie wszystko. Mało tego. Sprzęt ten ma własny dedykowany sklep pod nazwą APP Marked, gdzie można zainstalować aplikację Netflix, która umożliwia nam oglądanie materiałów w najwyższej rozdzielczości. Nie ma w ofercie tylko aplikacji Player od TVN, ale i to da się obejść. Można ją zainstalować z pakietu instalacyjnego .APK. Testowałem to rozwiązanie i mogę powiedzieć, że działa bez problemu. Urządzenie ma też aż 4 porty USB, co jest rewelacyjne. Jeden port USB zajęty jest przez taką zworkę od pilota, natomiast drugi port USB mam zajęty przez podobną zworkę od bezprzewodowej klawiatury. Do tego mamy jeszcze czytnik kart SD. Jak ktoś by miał jakieś pytania odnośnie opisywanego boxa zapraszam do kontaktu.
Luki, ja z android tv nie mam problemów, przynajmniej narazie. Doinstalowałem sobie programik do tworzenia tzw. Serwera http i commentary, działa? Działa.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
To akurat prawda. Do najtańszych nie należy, ale jego podzespoły to sztos. Do tego ma regularne wsparcie w postaci aktualizacji systemu. A no i jeszcze jedno. Bez żadnego problemu współpracuje z modułem telewizji satelitarnej co jest dla mnie dużym plusem.
A jak ktoś nie chce stawiać serwera? -- (luki373737): Sam dokładnie też tak robie. Jak coś chcę oglądać sam, to nawet nie włączam monitora, no bo po co? Soundbar podłączony do boxa i jazda. No i oczywiście Soundbar+ Box do prądu. Ja nie polecam dla nas typowego Android TV. Po pierwszę ani na nim nie postawimy typowego serwera plików, by mieć dostęp na przykład z poziomu smartfona do nagranych materiałów, do tego są dla nas gorzej dostępne od boxów ze zwykłym Androidem. Wiem, co mówie, ponieważ testowałem mnustwo tego typu urządzeń. No i jeszcze jedno. Użytkownicy Android TV muszą urzerać się z zamulastym talkbackiem, a ja na swoim boxie w chwili obecnej posiadam Huawei Screen Reader, który działa znacznie szybciej. Model przystawki, z której korzystam codziennie od ponad roku to Tv Box Beelink Gt-king Pro Polecam ten sprzęt z czystym sumieniem każdemu. Można na nim zrobić praktycznie wszystko. Mało tego. Sprzęt ten ma własny dedykowany sklep pod nazwą APP Marked, gdzie można zainstalować aplikację Netflix, która umożliwia nam oglądanie materiałów w najwyższej rozdzielczości. Nie ma w ofercie tylko aplikacji Player od TVN, ale i to da się obejść. Można ją zainstalować z pakietu instalacyjnego .APK. Testowałem to rozwiązanie i mogę powiedzieć, że działa bez problemu. Urządzenie ma też aż 4 porty USB, co jest rewelacyjne. Jeden port USB zajęty jest przez taką zworkę od pilota, natomiast drugi port USB mam zajęty przez podobną zworkę od bezprzewodowej klawiatury. Do tego mamy jeszcze czytnik kart SD. Jak ktoś by miał jakieś pytania odnośnie opisywanego boxa zapraszam do kontaktu.
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Typowego wejścia nie ma, ale producent oferuje specjalny modół do zakupu, którego podłączamy do wejścia, które znajduje się z tyłu urządzenia. Nie pamiętam w danej chwili jak one się nazywa. Musiałbym zapytać osoby widzącej.