Forum

Nasze zwierzaki

Forum mieszane

Previous 5 / 9 Next

matid25

#81 ·

Transcription

No nagranie ciekawe, fajnie się wkurzał, u nas co do psów to szczerze powiedziawszy czasami jest jedno wielkie szczekanie na różne dziwne rzeczy, no na przykład było wielkie szczekanie na maszynę do wypiekania chleba, ta co się tam ładuje, jakieś tam proporcje i ona piecze chleb. Na to było szczekanie, było szczekanie na krajarnicę do chleba, no na odkurzacz, no to wiadomo, to większość psów reaguje szczekaniem, ta mała Majka to nawet, nie wiem, stoi sobie mop, normalnie sobie stoi w kuchni mop, ona go atakuje, szczotkę atakuje jak stoi, no i szczekanie na wiatr, przeciągi to jest standard. Chciałem dzisiaj wrzucić jak Ładka zobaczyła mamę z samochodu, jak wysiadali, ale mi za bardzo to przestelowało i tego nie wrzuciłem. No i co ciekawego, ciekawostka, no to Ładka reaguje na kici kici, zawoła się kici kici i leci i się cieszy.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

lukasz1993258

#82 ·

Transcription

jeżeli chodzi o odkurzacz na przykład no to Rocky na przykład się boi odkurzaca jak on widzi, że na przykład ja wyjmuję odkurzacz no to w tym momencie Rocky ucieka szybciej niż to jest możliwe także wiesz tak to bywa w ogóle większość psów się boi odkurzaczy ale kiedyś miałem psa który się nie bał odkurzacza wręcz przeciwnie nawet przybiegał tylko po to żeby go tam tym odkurzaczem coś tam mu zrobić pieśnić jakoś tak po prostu tak to wyglądało no a Rocky Rocky się niestety boi także tyle

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

lukasz1993258

#83 ·

Transcription

A teraz pokażę Wam jak najbardziej i jak najłatwiej jest zdenerwować Nikiego. Niko, chodź! Niko! Niko! Gdzie on jest? Gdzie się? Wiesz, komitut przyprowadź. Pokażę Wam teraz jak najbardziej i jak najłatwiej jest go zdenerwować. Mowa oczywiście o Niku. O Maksywkę Niedźwiedź. Także chcę Wam pokazać jak go jest najłatwiej zdenerwować. No go już pospuszczamy. I jedzie dobry Niko, chodź tu. Ue, ue ugryzł. Troszkę mnie ugryzł, ale co tam? Ale co już jak się odezwał? Ale jeszcze roki się przyłączył. Ale słuchajcie, teraz mieliście przykład na to jak bardzo łatwo Nika zdenerwować. Ała, trochę boli, ale przestanie we mnie niedługo. Dobra. Ten drugi co strzegł to był Roki. Roki, gdzie? W każdym bądź razie mieliście przykład na to jak go jest łatwo zdenerwować. Także pozdrawiam Was serdecznie. Pamiątki będą. Ufaliłem Cię.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

matid25

#84 ·

Transcription

I dwa kolejne zwierzanka, o których totalnie zapomniałem, to są dwie świnki morskie, Pusia i Kawka, mają rok i miesiąc, mama kupiła siostrze nowodziny jedną świnkę, no a brat jak się dowiedział, że siostra nowodziny miała świnkę, no to jak to on, chciał też, no i trzeba było kupić drugą świnkę i to siostry nie są. No i co, chowane są z psami, więc pies dla nich jest straszny, normalnie biegają koło psa, pilnują się psa, no i jak te świnki piszczą, spróbujemy zmusić je do piszczenia, nawet go biegają. No i tak sobie piszczą, czasami piszczą o wiele więcej i głośniej. Bo teraz to musimy specjalnie poduszać reklamówką z sianem, bo jak są głodne, to tak piszczą, jak się śmieją, że to aramy są. Zaraz wam pokażę akcję z kici-kici. Łacia! I idzie. Chodź! Chodź, chodź, chodź, chodź, chodź. I właśnie jeszcze poziapała do mikrofonów. No to będzie na tyle.

lukasz1993258

#85 ·

Transcription

hehehehe a powiedz mi hehehe powiedz mi hehehe powiedz mi jakiej ten pies jest rasy hehehe bo wydaje mi się być bardzo ciekawy chciałbym widieć co to jest za pies bo naprawdę hehehe ciekawy jest także jeśli jest taka możliwość to powiedz mi jakiej on jest rasy hehehe bo ten pies wydaje mi się być bardzo fajnym psem hehehehe także czekam i pozdrawiam hehehe hehehe

matid25

#86 ·

Transcription

To jest mieszanka Labradora, najprawdopodobniej z kundlem albo z czymś takim, nie wiem dokładnie. Kupiliśmy ją w 2011 roku w marcu, jak miała 2 miesiące.

lukasz1993258

#87 ·

Transcription

A za to ja dzisiaj wracałem właśnie do Warszawy, bo już jestem w Warszawie, to muszę powiedzieć, że Rokiego każdy sobie chwali. Każdy się mnie pyta, jaki to jest pies, że jest taki spokojny, się każdy dziwi, że w ogóle przez całą drogę z Bielska Białej do Warszawy a nieraz nie zaszczekał, tylko spał w pociągu. Także jeżeli chodzi o Rokiego, no to go każdy tutaj chwali i naprawdę każdego, kogo spotykam, czy nawet jak idę na spacer, czy w jakimś innym, że tak powiem, kierunku, to każdy sobie tego psa po prostu chwali. Więc Rokuś jest bardzo lubianym psem, a niektóre osoby się go boją. Że tak powiem, na przykład koryżanki mama się go boi, niestety, bo twierdzi, że ten pies ją ugryzie, a ten pies nawet by muchy nie skrzywdził. Także na razie z mojej strony to tyle. Pozdrawiam.

marchewaux

#88 ·

1 likes
Transcription

Słuchajcie, pisałem na tekstowym, ale może ktoś nie zauważy, a fajną audycję zrobiłem z Renatą z Fundacji Kocie Życie na temat adopcji kotów. Na Tyflo Podcastie ją znajdziecie, jeżeli ktoś z Was będzie chciał posłuchać sobie, jeżeli ktoś z Was chce mieć kota, zastanawia się jak to zrobić, czy się do kota nadaje, czy się nie nadaje, czy warto kota gdzieś tam ze schroniska, czy z ulicy, czy z dachu, czy ewentualnie takiego, co już zdech ożywić, jak Frankenstein. Zapraszam gorąco na Tyflo Podcast Net. Jak wpiszecie tam w wyszukiwarkę Tyflo Podcastu Kocie Adopcja, to znajdziecie audycję, którą zrobiłem z wolontariuszką Fundacji Kocie Życie. Bardzo ciekawą osobą, otwartą osobą. Osobą oczywiście widzącą w pełni, zupełnie spoza naszego środowiska, ale jak brałem kota z Fundacji Kocie Życie, niesamowicie fajnie zareagowała na osobę niewidomą. Nie kryła małego, bardzo małego strachu, jak to będzie, ale absolutnie ten strach nie był jakąś barierą, nawet nie wiem, czy był strachem, bardziej niewiedzą i ciekawością. Natomiast bardzo mi pomogła ta Renata później. W takim poznaniu kota trochę mnie nauczyła. Z kotem jesteśmy już w zasadzie prawie, że dwa lata, no ale, że tak powiem, ja się do tej decyzji bardzo przygotowywałem i tak dalej, więc się podzieliłem doświadczeniem na Tyflo Podcastie w audycji Kocia Adopcja. Gdzieś tam, czy pod podcastem, czy na Priwie do mnie, czy tutaj. Możecie skomentować. Możecie skomentować tą audycję, byleby rzeczowo i konstruktywnie. Zadać ewentualnie mi jakieś pytanie dotyczące kota, bo jak tam w audycji usłyszycie Renata, to tam uznała, że bardzo dużo na ten temat wiem, ale na pewno też od Was bym się czegoś dowiedział, nauczył. Może macie jakieś Wasze spostrzeżenia, albo sytuacje, które Was spotkały odnośnie kotów. Bo na psach się nie znam, zresztą nie przepadam. Nie przepadam za psami, więc bardzo, bardzo serdecznie zapraszam. Jestem bardzo ciekaw, jak tą audycję odbieracie. Ewentualnie może na przykład zrobić kiedyś jakąś drugą i ewentualnie o czym, jak chodzi o koty. Bo może na przykład jest temat, którego nie poruszyłem, a zdaniem kogoś z Was ten temat może być ważny. Albo na przykład może za dużo o czymś opowiadałem. Każda uwaga... Każda uwaga, czy bardziej coś, co każda myśl. Bo to przecież nie zawsze musi być uwaga, ani pochwała. Po prostu jakaś myśl, refleksja będzie mile przeze mnie słyszana. Także dzięki.

śpiewasz, chcesz nagrać swoje demo, zapraszam do mojego studia nagrań, pisz priv, mój blog marchewkowe studio, zapraszam!LINE

Irniss

#89 ·

1 likes
Transcription

To ja się teraz wypowiem. Ogólnie w dołu mamy dwa psy w porywach do trzech, ja się śmieję. Są to Labradary, Miłek, który jest moim przewodnikiem, który jest czarny, Fionka, która jest naszym po prostu psiurkiem domowym i Aleks, który jest synem Fionki, który w sumie mieszka u dziadków, ale jest jakby, można powiedzieć, że prawie nasz, więc nie się śmieję, że mamy trzy psy w porywach, w dwóm, dwa psy w porywach do trzech. Także tak to u nas wygląda.

lukasz1993258

#90 ·

Transcription

No to mi Rocky też jest czarny, tylko inni mówią, że to jest typowy golden, inni mówią, że to jest mieszany golden z czymś tam, więc ja szczerze powiedziawszy do końca nie wiem jaka to jest mieszanka, ale bardzo, tak jak tu już było mówione, miły, sympatyczny piesek.

marchewaux

#91 ·

Transcription

Cześć, słuchajcie, mówiłem wam, że mam kotka Auksa i spróbuję, żeby jakikolwiek głos dał. Teraz mam go na rękach i zobaczymy, czy pomruczy. Pomruczysz trochę, kochany, na Eltenie? Pomruczysz? Pomruczysz jeszcze, tak. No, mruczy ładnie. A spróbuję mu teraz coś dać, żebyście usłyszeli sobie, jak coś je. Tak, Auks? Czekaj, moment. O, zaraz mu tu coś dobrego. Podam. Zobaczymy, czy zje. No, masz, Auks. Hop, no, bierz, bierz, bierz, ładnie, o. Dobre, masz jeszcze, masz jeszcze, no. Okej. Okej, o. No, jeszcze jedno, tak, hop. Om, om, om, o. Bo mi nie do góry, to jakiś smak, już. Podaj, nadal. Sam. Nie, nie, nie, nie, nie, nie, nie. Nie, nie, nie, nie, nie. Nie, nie. Nie, nie. N kej. defeated. Dużo, dużo. Nie, nie, nie, nie, nie. Nie, nie, nie, nie, nie. I nie. I nie. Nie. Nie, nie, nie, nie, nie. Tak, tak, tak, tak. Dobra, nie. Appreciate, dziękuję. Nie, nie, nie, nie. Dobra. No, po como? No toma. No, bardzo miło. To było fajne. Dobra. Tak. więc pomruczał nam ładnie. Mam nadzieję, że było to słychać.

śpiewasz, chcesz nagrać swoje demo, zapraszam do mojego studia nagrań, pisz priv, mój blog marchewkowe studio, zapraszam!LINE

lukasz1993258

#92 ·

Transcription

En we trekken ook uit Aux.

marchewaux

#93 ·

Transcription

Dlatego, że chciałem, żeby to imię było w miarę oryginalne. Jest wiele mruczków, wiele, nie wiem, puszków, kłębuszków, okruszków. Daje się też bardzo często imiona jakichś filmowych bohaterów, książkowych bohaterów, ewentualnie jakieś zagraniczne imiona, zasłyszane gdzieś. A jako, że jestem realizatorem dźwięku, no to, że tak powiem, pomyślałem sobie, że do kompletu będzie, jak będę miał kota Auxa. Aux to, jak chyba tu wcześniej mówiłem, taki... No Auxem jest najczęściej gniazdo służące do różnego rodzaju efektów. Może tak to powiem, bo tutaj nie chcę się rozwodzić, nie ten temat. No ale dlatego Aux, żeby było tak, jak na realizatora dźwięku przystało.

matid25

#94 ·

Transcription

Witajcie, w następnym poście wrzucę Wam Majkę, która dopraszała się o chrupki. Nagrywałem iPhone'em dlatego, że akurat wtedy to miałem na podorędziu.

matid25

#95 ·

Transcription

Chcesz? Poproszę. Nie ma. Maja, nie ma. Nie ma. Nie ma. Nie ma już. Nie ma. No nie ma. No nie ma. Nie ma. Nie ma już. Nie ma. Nie ma. Zjedzone. Tak, nie ma. Zjedzone. Nie ma. Nie ma. Nie ma. Nie ma. Nie ma. Nie ma. Nie ma. Nie ma. Masz już.

lukasz1993258

#96 ·

Transcription

Fajny piesio ma ten. Akurat ten. Zastanawia mnie tylko, ile on już ma lat. Ale bardzo fajny widać.

matid25

#97 ·

Transcription

Ona ma 2,5 roku, urodziła się 12 listopada 2015 roku.

lukasz1993258

#98 ·

Transcription

A jaki raz jest ten piesek?

matid25

#99 ·

Transcription

Czy to jest chyba jakiś kundel, to jest jakaś wielomieszankowa rasa, podobna niby do ciłały, podobna do pinczera, więc szczerze powiedziawszy to jest jakiś wielonasowiec.

lukasz1993258

#100 ·

Transcription

Zapewne na ręce tego piesa się bardzo fajnie bierze. Ja takie pieski małe również lubię ogłaskać.

Poprzednia 5 / 9 Next