EltenLink

Przejęcie grup

Started by pajper 200 posts last post 6 years ago Page 4 of 10

#61 1 like

Czyli jak rozumiem nie da się rezultatów obu tych algorytmów czy tam funkcji eeee... jakoś przekierować w inne miejsce w interfejsie?

#62 2 likes

Nie, przynajmniej nie obecnie, bo one są pisane jako dwa zupełnie oddzielne interfejsy, a to, że to jest drzewko, można skakać po nim strzałeczkami i wygląda na spójne, to tylko widoczność pozorna powstała z tego, że wykorzystywane są te skróty i skacze się do odpowiednich indeksów.
Inaczej, z perspektywy Eltena są to dwa zupełnie różne okienka o różnym działaniu.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Ja zgłaszam się na radio, rozmawiałem nawet o tym z Dashkiem, który się zgodził.

#64 1 like

O losie!
W sumie, tak na przyszłość, może warto jakoś to interfejsowo zunifikować, bo jak widać, czasem warto. Jasne, że to niby drobnostka, ale wiesz... czasem takie drobnostki potrafią wiele dobrego zdziałać.

#65 2 likes

Będzie trzeba, ale jakoś na poważne przebudowy nigdy nie ma czasu, bo jak już się chwila znajdzie, to ważniejsze są nowinki. :D
Na pewno, jak pisałem kilka raz, będzie podpinanie grup, choć nie wiem, kiedy.
Może w becie 38, a może 45.
W każdym razie działać będzie to tak, że niektóre grupy można sobie podpiąć na górę listy tej głównej, a nawet przesuwać w górę lub w dół.
Jak ktoś np. bardzo lubi gry, to sobie je podepnie, przesunie na samą górę i, nieważne, do czego się zapisze, gry będą na górze.
A pod nimi np. umieści informatykę i ta zawsze będzie na liście druga.
#StandWithUkraine

#66 1 like

Myślę, że powinna być jedna grupa do telefonów, druga do informatyki i tam elektronika w środku.
w telefonach forum, android, ios, coś tam.
no i w grupach by można dać możliwość ustawiania kolejności for, jak będzie grupa telefony, na niej 5 for np. windows, ios, android, symbian, czytam tylko android i ios, to na górę je wyrzucam.
Chyba, że tak sięda.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#67 2 likes

Literatura - czy dobijamy do kultury?
Muzyka - czy rozbijamy z kultury?
#StandWithUkraine

Informatyka, telefony i elektronika powinny być oddzielnie. Jakby nie patrzeć to inne fora- może pokrewne, ale nie mające ze sobą zawiele wspólnego.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#69 1 like

hm literatura niech będzie jednym, tylko jak pisałem, fajnie jak by się dało wtedy ustawiać fora w odpowiedniej kolejności.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#70 2 likes

Kulturą według mnie powinny pozostać wszystkie rzeczy typu muzea, filmy, wystawy itd. Muzyka i literatura to na tyle duży i częsty temat, że powinno się to rozdzielić, ale to tylko moja subiektywna opinia oczywiście.
Happy hacking

Tak- muzyka i literatura mogą być w kulturze.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#72 1 like

Myślę, że literaturę warto do kulturki dobić, muzykę... nie mam zdania, chociaż coraz bardziej kusi mnie zrobienie czegoś osobnego, ale nie będę się spierał jeśli inni powiedzą inaczej.
Wydaje mi się, że w tej muzyce dużo z nas się jakoś odnajduje, warto to jakoś bardziej podzielić, ale może to moje zboczenie zawodowe. :ddd

Jakby nie patrzeć- filmy to też duży temat.

#74 1 like

Ale mniej spotykany wśród osób niewidomych
Happy hacking

#75 2 likes

Właśnie tu sprawa się rozdziera.
Czy literatura i muzyka pozostaną na tyle małe, by wystarczyło im jedno forum.
Jeśli tak, może być grupa Kultura i Sztuka, forum Literatura.
Ale może temat okaże się na tyle popularny, że pojawią się potrzeby na fora np. Książki, pisarstwo, coś tam jeszcze...
I wtedy tego na jedną kulturę będzie zbyt dużo.
#StandWithUkraine

a da się zrobićw grupie forum w którym sąpodfora?

#77 1 like

O muzyce gada się chyba dość dużo. O literaturze też, ale tu jest w ogóle spory podział, bo część pyta się o audiobooki, część szuka książek, jeszcze inni gadają o konkretnych autorach, gatunkach literackich i takie tam.
Z muzyką jest podobnie, bo jedni tworzą, drudzy metalu słuchają, jeszcze inni na czynniki pierwsze rozkłądają klasykę... Jak to połączyć?

#78 1 like

jak nie da się zrobić w grupie podfor, w forach, to kultura jedna grupa, druga literatura myślę, że będzie ok.
w kulturze muzyka przecież się zmieści, można jakieś 2 działy dla niej wygospodarować nawet;p

#79 2 likes

@balteam nie. Rozważałem jeszcze na etapie pisania grup w kwietniu taką opcję, ale ostatecznie zrezygnowałem z trzech przyczyn:
1. Część grup zostalaby zbytnio rozdrobniona, bo to taka super opcja,
2. Kiedy jest tyle materiałów, by potrzebne było dzielenie forów, oznacza to, że aktywność jest na tyle spora, że czas to rozdzielić na osobne grupy, z osobną administracją, bo ciężko się robi,
3. A poza tym użytkownika może interesować tylko jeden z tych rozwijanych działów, np. ta muzyka, a nie chce przedzierać się podwójnie przez np. teatr, film, literaturę.
#StandWithUkraine

#80 1 like

Tak po za wszystkim nie wiem czy chociażby tematy o poszukiwaniach książek nie powinne być jakoś ukryte przed Googlami więc hm...