Forum

Łamacze językowe

Forum mieszane

Previous 4 / 5 Next

Monte

#61 ·

2 likes
Transcription

Nie pieprz Pietrze wieprza pieprzem, bo przepieprzysz Pietrze wieprza pieprzem.

Give me a sign.

Monte

#62 ·

Transcription

Znam jeszcze taki po angielsku.

Give me a sign.

Monte

#63 ·

Transcription

Czarna krwa w kropki bordo gryzła trawę kręcąc mordą, kręcąc mordą i rogami gryzła trawę wraz z jaskrami.

Give me a sign.

daszekmdn

#64 ·

1 likes
Transcription

No, ten po angielsku, to ja bym sobie na tym język chyba połamał. Fajne do ćwiczenia akcentu. A te pozostałe, to pamiętam, że się w dzieciństwie tego ukszyłem. Na przykład niektóre dzieci to się na czarnej krowie R ukszyły mówić.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Monte

#65 ·

1 likes
Transcription

No ja to tak trochę żartowałam razem z koleżanką, bo ona nie mówiła R i ja śmiałam się do niej, żeby powtórzyła czarna krwa w kropki bordo, ale to były rzecz jasna tylko żarty.

Give me a sign.

Monte

#66 ·

Transcription

And I remember this English break from a performance at which my class said goodbye to the third high school student who was in front of us. It was then that a friend of a second friend asked her to repeat it.

Give me a sign.

Monte

#67 ·

Transcription

Warszawa wrzwawej wrzawie, wawrze wrze o Warszawie.

Give me a sign.

bratczyk96

#68 ·

Transcription

Witam serdecznie, skoro pojawiają się tutaj już też nie tylko polskie ale i zagraniczne łamacze językowe To chciałbym też przetoczyć, chociaż już mówiłem w innym wątku bodajże w grupie głosowej Ale skoro tutaj się pojawiają też takie dobre, fajne ćwiczenia to myślę tutaj też warto ten wiersz powiedzieć Powiedziała mi to babcia od strony taty, natomiast też jest, natomiast on jest z autorstwa rosyjskiego poety, pisarza Pana Aleksandra Puszkina, to jest jego autorstwo I co ciekawe To też jest bardzo dobre na wymawianie poprawnie litery R Zaraz, właśnie za chwilkę powiem Najpierw powiem powoli A później postaram się szybciej Mam nadzieję, że uda mnie się tym razem poprawnie Brzmi on tak Najpierw spowolniona wersja Jechał dreta cierez Reku Widzi dreta w reki rak Sonu dreta ruto w reku Widzi dreta w ruki rak Jeszcze raz takie same wersje powtórzę Jechał dreta cierez Reku Widzi dreta w reki rak Sonu dreta ruto w reku Widzi dreta w ruki rak Teraz powtórzę szybciej Jechał dreta cierez Reku Widzi dreta w reki rak Sonu dreta ruto w reku Widzi dreta w ruki rak Jeszcze raz powoli szybciej Jechał dreta cierez Reku Widzi dreta w reki rak Sonu dreta ruto w reku Widzi dreta w ruki rak Jeszcze raz Jechał dreta cierez Reku Widzi dreta w reki rak Sonu dreta ruto w reku Widzi dreta w ruki rak Mam nadzieję, że to naprawdę też takie się wydaje Taki duży cykl R się pojawia w tym, to jest naprawdę dobre ćwiczenie. Pozdrawiam.

Pozdrawiam

DJGraco

#69 ·

Transcription

Stół z połamywanymi nogami.

Lowca_Androidow

#70 ·

1 likes
Transcription

Столбознок.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Monte

#71 ·

Transcription

Najlepiej blat po prostu.

Give me a sign.

daszekmdn

#72 ·

Transcription

Wyindywidualizowany indywidualista wyindywidualizował wyindywidualizowanego indywidualistę.

DJGraco

#73 ·

Transcription

Król Karol podarował królowej Karolinie korale koloru koralowego. Ogólnie no raczej chyba szybko bym tego nie potrafił powiedzieć, ale taki tam łamacz na kiju.

wesolek

#74 ·

Transcription

Zakończ nagrodę. Dio mój kusiciele, szedł Sasza suchą szosnę, albo stół z pobyłem ewenymi nogami. Katowali mnie tam na weselach, ale się nie dałem.

daszekmdn

#75 ·

Transcription

Zrzeszona rzeź Zrzeszowa przez księdza Brzeszkotem.

balteam

#76 ·

Transcription

No to lecimy. Ta ostatnia wersja chyba była najlepsza.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

balteam

#77 ·

Edited
a tu to co powiedziałem, toczeski łamaniec :D Najgorsze, że to 1 z najprostrzych :P
https://www.youtube.com/watch?v=OkO3KD1OxLM
pisownia:
Strč prst skrz krk
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Agata.d

#78 ·

No nie powiedziałabym, że to takie proste, dla czechów chyba tylko. :-D
Nigdy nie można być pewnym, że to co już masz będzie Ci dane na zawsze, a pewne w życiu są tylko dwie rzeczy, śmierć i podatki.

Zuzler

#79 ·

1 likes
Dobra, wyzwanie mam! Bez uprzedniego przygotowania, bez czytania wcześniej choćby raz na głos, kto żyw i chętny niech nagra tutaj co następuje:

Turlał goryl po Urlach kolorowe korale,
rudy góral kartofle tarł na tarce wytrwale,
gdy spotkali się w Urlach, góral tarł, goryl turlał
chociaż sensu nie było w tym wcale.

Ja może też nagram, bo czemu właściwie nie, ale teraz nie mogiem.

lwica

#80 ·

Transcription

Głaszcz jeść czy ryżącego źrebca

Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
Previous 4 / 5 Next