Forum

Łamacze językowe

Forum mieszane

Previous 2 / 5 Next

everlastingdream

#21 ·

2 likes
Transcription

Wróbelek Walerek miał mały werbelek, werbelek Walerka miał mały felerek, wróbelek Walerek naprawił werbelek, wróbelek Walerek na werbelku gra. Albo zrelaksowany ratlerek na kolorowym kaloryferku. Jak kto woli.

johnson

#22 ·

Transcription

No, muszę Ci powiedzieć, że Ty sobie ten język już nieźle wyprostowałaś, tak? Łatwo złamać, jak widzę, go nie jest. No, z tą prędkością. No, to nieźle, nieźle, nieźle, nieźle. Ja niestety łamaczy nie mam, ale tu muszę Cię pochwalić.

djsenter

#23 ·

Transcription

A propos łamaczy językowych, to wyobraźcie sobie, że jest taki łamacz językowy chiński, który tak naprawdę dla nas Polaków może się wydawać bezsensowny, dlatego że składa się tylko ze słowa 施, 施, 施, 施, 施, 施, 施, 施, 施 i tak dalej. Ale ogólnie to wszystko polega na tym, że chodzi o tonację po prostu, bo słowo 施, czy nie wiem właściwie co to właściwie jest po chińsku, w sensie jakaś fraza, która pewnie może znaczyć wiele rzeczy zależnie od tego jak ją wypowiemy. No i właśnie to jest taki łamacz językowy chiński, więc właściwie nie wiem czy dobrze powiedziałem, że chodzi o tony, bo tu jest jakieś 施, tu jest jakieś 施, tu jest jakieś 施, tu jest jakieś 施 i w ogóle jakieś takie różne i cholera wie tak naprawdę. Co jest co, ale no chciałem właśnie przytoczyć tu taki ciekawy fakt.

Senter San

lola

#24 ·

2 likes
Transcription

Wyindywidualizowany indywidualista.

"Gdy się ucieka, ucieka się jak wilk. Nigdy po ścieżkach, którymi się kiedyś chodziło".

Paulinux

#25 ·

1 likes
Transcription

Łomacz wymyślony na ICC. Czeszka z czeszką szczeka ciężko.

Happy hacking

daszekmdn

#26 ·

1 likes
Transcription

Akurat to, co Lola powiedziała, to myśmy to kiedyś w internecie znaleźli i w dość śmiesznych okolicznościach, więc ja się śmieję.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

daszekmdn

#27 ·

Transcription

Witajcie, ja wam dzisiaj coś przeczytam, jak o łamaczach językowych mowa, ja to spróbuję przeczytać. To jest opis jakiejś niemieckiej grupy na LTE, nie? Ale język można sobie połamać, bo ja nie potrafię czytać po niemiecku, więc dlatego pewnie. Informatik retro. Jak ktoś to powie szybko i jeszcze poprawnie, to to będzie chyba cud. Oczywiście mówią o Polakach, bo Niemcom to pewnie by wyszło.

Paulinux

#28 ·

1 likes
Transcription

Koty tacy kata tak tka.

Happy hacking

daszekmdn

#29 ·

1 likes
Transcription

Co? I gdzie tu sens?

monstricek

#30 ·

1 likes
Transcription

Wiesz, takie rzeczy dość często, ja bym nawet powiedział zazwyczaj, nie mają jakiegoś większego sensu. One zrobione po to, żeby trenować konkretny dźwięk tylko.

Paulinux

#31 ·

1 likes
Transcription

Pewnie poza tym w ramach ciekawostki bym powiedziała, że opublikowałam to zaraz po wymyśleniu, bo lubię sobie czasem coś takiego wymyślić, tak więc jeszcze to jest w wersji roboczej, jak ktoś chce zaproponować zmiany, to zapraszam.

Happy hacking

lenka

#32 ·

Transcription

No ja vám poviem slovensky, strč prst skrz krk.

Lenka

Paulinux

#33 ·

1 likes
Transcription

Z psem śpi psiapsiółka.

Happy hacking

Paulinux

#34 ·

1 likes
Transcription

Kolejny wymyślony przeze mnie przed chwilą łamacz Kłębek pęków pęku Pęk kłębków pęku Trudno mi się to wymawia, ale Czekajcie, jeszcze raz Pęk kłębków pęku Kłębek pęków pęku Dam radę, elegancko, dobra

Happy hacking

daszekmdn

#35 ·

Transcription

Kociica, kocici, kocice, kocią, kocicą, kocice, kocą, kocicę, kocimi, kocicami.

Irniss

#36 ·

1 likes
Transcription

Tata to czyta, cyta, tyta, cyta, czyta, tyta, czyta, cyta, tyta, cyta. Nie wiem, czy to już było tutaj, bo trochę mi się nie chciało odsłuchiwać wszystkich postów, ale rozwalił mnie łamacz Everlasting Dream. Fajne, muszę się tego nauczyć, bo fajne jest.

daszekmdn

#37 ·

1 likes
Transcription

Coś tak wykręconego przyszło mi przed momentem do mojego chorego łba. Tatarski tata tarką trze trawę tatara Tadeusza. Nie potrafię tego powiedzieć szybko.

Bartek1

#38 ·

Transcription

Tatarski Tarko przebierał Tatara Tadeusza.

Pewien śmiałek spod miasta Gdynia,rzekł: „Ogiera podniosę – to chwila!”Lecz koń był uparty,kopnął go w czarty,a chłop się nauczył, że siła to kpina.

Monia01

#39 ·

1 likes
Transcription

Tatarski tata tarką trze trawę tatara Tadeusza. Tatarski tata tarką trze trawę tatara Tadeusza. No da się to powtórzyć, tylko... nie ma sensu. No ale nic, łamacze językowe nie są po to, żeby miały sens.

🇺🇦 🇵🇱

Paulinux

#40 ·

1 likes
Transcription

Tatarskiej ta tatarką trze trawy tatara Tadeusza. Tatarskiej ta tatarką trze trawy tatara Tadeusza. Dobrze, że nie tartą, tylko tarką. Przynajmniej jakikolwiek to sens ma.

Happy hacking
Previous 2 / 5 Next