elten a linux
Back to Pozostałe platformy#1 patrykkubaszczyk Archived
witam. czy elten by zadziałał pod linuxem, jeżeli nie, to czy pod wine zadziała?
#2 daszekmdn
Niestety obecnie nie. Dostępny jest jedynie przez stronę.
#3 patrykkubaszczyk Archived
szkoda.
#4 zywek
pod Wine działa
#5 nuno69
Żywek, jak tam jest z tym, że ELten a agent to inny proces? Nigdy jakoś nie textowaałem pod WINE.
#6 zywek
Nawet ostatnio jakoś się go dalo schować na górny pasek, tylko że wtedy powstaje drobny problem z wyciągnięciem go stamtąd. Przefhodzisz sobie ctrl+alt+tab na górny panel i naciskasz ctrl+alt+fhit+t pjawia CI się na chwilę i jak się znów nie schowa to będzie cód.
#7 nuno69
Aaaa? ELegancko. Ja i tak chowałbym przez obszary robocze, więc...
#8 zywek
Aa, to wtedy niestety ostatnio nie informi czy coś nowego gdzieś jest samo z sibie.
#9 nuno69
Aa to kukle w takim razie :(.
#10 nuno69
Wychodzę wam na przeciw Linuxiarze!
https://github.com/NunoNunowicz/Eltenowy-Demonik
Jeżeli ktoś nie jest w stanie zbudować, dajcie info, dam .exe.
#11 daszekmdn
Exe do Linuxa? Nie lepiej coś co nie potrzebuje Wine zrobić?
#12 Adasadula
ej, jak jest na tą chwilę? Da się to jakoś milutko łatwiutko ogarnąć?
#13 djdenismusic
Da się. Wystarczy ze zainstalujesz wine oraz winetricks
Potem z poziomu winetricks instalujesz następujące pakiety: dbghelp mf, vcrun2015, i chyba coś jeszcze było ale już dokładnie nie pamiętam. Jak sobie coś więcej przypomnę jak ja to robiłem, to wyedytuję ten post.
#14 Adasadula
K, poprubuję :D
#15 zywek
Ja nie wiem, jak łatwo, ogarnąłem które zczy z prefixów przenosić i gdzie i tak sobie swój własny prefix 64 bitowy między pc prznoszę i nawet wpisy audio działają.
#16 djdenismusic
No mi nie działało na 64 i musiałem to ogarnać przez 32.
A no i taki protip.
Zainstaluj sobie nvda 2017.3
Ta wersja legitnie czyta okienka programów odpalonych na wine
Tzn... Może nie do końca legitnie, ale działa na tyle dobze, że z eltenem sobie poradzi XD
#17 Adasadula
O, dzięki :D. Jak teraz urzywam przeglądarkowej, to tak czy tak jest niezbyt to, niezbyt przyjemne, a linuxa chciałem wykorzystywać jak gdzieś jadę, bo mój 15calowy lenowiec nie nadaje się do tego zbyt dobrze xd.