EltenLink

Białe laski

Back to W drodze

#161 pates

kolega miał advantage i gumki mu powypadały serio! Musiał ją nosić cały czas rozłożoną a jak gunki wystawały ciężko się ją składało. Teraz ma ambutecha tak jak ja i jest zadowolony. To nie są złe laski.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2019-06-08 12:19

#162 Ewelina92

Zależy też od tego gdzie się laskę kupuje.

2019-06-08 12:49

#163 Lowca_Androidow

Advantage wszędzie są takie same, oni je importują, zresztą nie tylko Advantage, to nie są producenci, sprowadzają laski i sprzedają.
Co do Ambuteh, ja już tego również nie kupię, 130 cm składa się jedynie na 4 części, chciałem zamówić, aby była na 5 to mi powiedziano, że dopiero od 150 cm, w dupie mam laską, która po złożeniu ma takie długie badyle, do tego jest strasznie gruba, nie wiem co oni zrobili z tej lagi, bo wcześniejsze Ambuteh były cieńkie i zgrabne, choć mimo wszystko zawsze ciężkie ponad 300 g, o ile pamiętam to Ambuteh waży 360 g, na chwilę dobra, a le na długie spacery to już męczarnia.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-06-08 14:13

#164 pates

dlatego mam końcówkę obrotową

2019-06-09 00:15

#165 Lowca_Androidow

I co mi da taka obrotowa końcówka? To dodatkowo powiększa laskę i jej wagę, a nadal po złożeniu jest długa i ciężka.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2019-06-09 10:07

#166 camila

Łowca, powtarzasz się cały czas, to już wiemy. Chciałabym zaznaczyć, że nie wszystkie laski Ambutecha są takie ciężkie jak to podkreślasz. Nie wiem, może jakaś dziwna jestem, ale laska grafitowa od nich nie jest zła, końcówka obrotowa jest opcjonalna, więc nie musisz podkreślać wszystkim cały czas że jej nie potrzebujesz. Jeśli chcesz lekkiej instalacji od Ambutecha polecam grafitową laskę, która jest względnie cienka, nie pamiętam już na ile elementów się składa, jeśli nie potrzebuejsz obrotowej zostaw standardową, a jak już lżejsza obrotowa to roller, który zdaje się masz. Tyle w temacie, bo z tego wątku zaczyna się robić masło maślane...

ENFP
2019-06-09 10:24

#167 Lowca_Androidow

Camilla, odpowiadałem Patesowi.
Poza tym 280 g to nie jest ciężka laska? Tyle waży grafitowa ambutech czyli 100 g cięższa od kompozytowej Svaroskiego.
Każdy kupuje to co mu się podoba i co mu pasuje, ja nie mam nic przeciwko, wyrażam tylko swoje zdanie i odpowiadam na argumenty - również argumentami.

2019-06-09 10:58

#168 pates

ja mam tą obrotową zwykłą

2019-06-09 15:44

#169 Zuzler

Zawsze można poszukać, powiercić dziurę w brzuchu jednemu Altixowi czy drugiemu, skoro dla mni się te 3 miesiące temu znalaza jeszcze laska starszego typu, to pewnie jeszcze trochę by ich mieli pokitranych.

2019-06-09 18:45

#170 denis333

Na pytanie co daje końcówka obrotowa powiem jedno: W przypadku techniki stałego kontaktu z podłożem sprytnie omijamy różne szczeliny w chodniku. Co jest naprawdę świetne. A w przypadku prowadzenia laski po podłożu nie odczówamy jakoś specjalnie wagi samego urządzenia. Że się tak wyrażę.

2019-06-09 22:45

#171 Lowca_Androidow

Tyle, że nie wszędzie da się stosować stały kontakt z podłożem, jest sporo bardzo dziurawych i nierównych chodników, w Krakowie w starym mieście jest sporo kostki brukowej.

2019-06-09 22:49

#172 denis333

Ja na kostce brukowej z powodzeniem korzystałem z roller balla i nic się nie stało ani lasce, ani końcówce ani podłożu :)

2019-06-09 23:06

#173 misiek

I o to by mi właśnie chodziło. Thx.
--Cytat (denis333):
Na pytanie co daje końcówka obrotowa powiem jedno: W przypadku techniki stałego kontaktu z podłożem sprytnie omijamy różne szczeliny w chodniku. Co jest naprawdę świetne. A w przypadku prowadzenia laski po podłożu nie odczówamy jakoś specjalnie wagi samego urządzenia. Że się tak wyrażę.

--Koniec cytatu

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2019-06-09 23:37

#174 Zuzler

No cóż, zawsze można użyć mniejszej obrotowej końcóweczki, takiej, żeby i kulać i stukać było można wg potrzeby.

2019-06-10 06:49

#175 balteam

ta duża kula zapobiega nawet na kostce wcinaniu się, no ale ja wolę dwupunktowątechnikę, takżenie dla mnie, ale niektórzy lubią.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-06-10 08:27

#176 siwy4don

Z taką kulką to prawie jakbyśmy grali w hokeja haha

2019-06-10 09:21

#177 dorkakrac

Poszukuję końcówki do laski od National Federation Of The Blind. Wiecie może, kto jest obecnym polskim dystrybutorem takich lasek i końcówek do nich? Wiem, że niedawno można było nabyć to w firmie Medison w Kielcach, pewnie nadal się da. Nie chcę kupować tam, chyba że zajdzie taka potrzeba. Można dostać gdzieś jeszcze w Polsce? Właściwie mogę zamówić w Stanach, ale zanim do mnie dotrze minie sporo czasu. Pewnie też zapłacę więcej niż u polskiego dystrybutora.

"Dziś robota nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie."
2019-07-07 15:14

#178 dorkakrac

Swoją drogą bardzo poręczna i lekka laska. Wykonana z włókna węglowego, z rollerem na końcu. Rączka zrobiona z czegoś, co w dotyku przypomina skrzyżowanie gumy z grubą, miękką tkaniną. Wygląda na delikatną, ale jest wytrzymała. Tylko taśma mogłaby być grubsza, bo szybko się zarysowuje.

"Dziś robota nie jest w cenie, dzisiaj liczy się myślenie."
2019-07-07 15:18

#179 tomecki

Nie wiem czy ktokolwiek w Polsce te laski sprowadza. Gdzieś majaczy mi Medison, ale niczego nie dam sobie uciąć, nawet paznokci. :d

2019-07-07 15:27

#180 papierek

ja od lat z advantage korzystam i w sumie fktycznie jak by cały czas zakurzona, ale z powodzeniem mi tak zee 3 lta służyła. Skoro mówicie, że te czeskie takie dużo lżejsze, to jak kiedyś sobie załatwię, to powinienem poczuć się jak w raju. :D

po co mi sygnatura?
2019-07-07 15:37