Białe laski
Back to W drodze#681 adelcia
co może być chyba w wielu situacjach na plus, że jest głosniejsza? a nie mam tu na myśli to że np ktoś mniej słyszy ale ogołem?
#682 adelcia
"śmiga do tej pory"
ile już?
#683 Numernabis
To, że inni użytkownicy chodnika, widzący słyszą nas wcześniej zwłaszcza kiedy nadchodzimy od strony ich pleców.
Kompozytowa to nie włókno szklane.
Nie psują się na końcówce bo każdy z elementów jest zakończony chromowaną tulejką, również ostatni element.
-- (adelcia):
co może być chyba w wielu situacjach na plus, że jest głosniejsza? a nie mam tu na myśli to że np ktoś mniej słyszy ale ogołem?
--
#684 MarOlk
Ok, nagram ci porównanie ceramicznej Czeszki z plastikowym Ambutechem, ale jak Iza przyjdzie.
-- (adelcia):
a czy ktoś z was, kto użiwa końcówky plastikowej i teś ceramicznej od czechów mógł by zrobić krótkie nagranie z oboma końcówkami? bardzo mnie interesuję różnica włśnie w dzwięku.
--
Ja mam aluminiową Swarowskiego z ceramiczną końcówką i mam wrażenie, że hałas robi też sama laska, a nie tylko końcówka.
#685 Julitka
Nie sądzę, by było lepiej ją składać. Ale kompozyt na pewno jest dużo trwalszy od aluminium.
-- (adelcia):
czyli i lepiej go poskładać jak np jest żimno lub coś? bo z tym czasai bywa przy aluminiowkach problem, a przynajmniej ja to doświatczyłam parę razy.
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#686 Julitka
Czasami może być na minus, jeśli nie chcemy właśnie epatować swoją obecnością. To już wyraźnie zależy od człowieka. Nie mówię, że to złe, mówię, jak ktoś może to odebrać. Nie każdy lubi się aż tak afiszować. Mnie to nie przeszkadza. :)
-- (adelcia):
--
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#687 MarOlk
Swarowski vs Ambutech
#688 Numernabis
Nie odbierałem tego nigdy jako afiszowanie, ale bardziej jako kwestia ostrzeżenia innych, że nadchodzę, zejdźcie z drogi bo przejadę!
#689 MarOlk
Psy przewodniki w UK mają nawet dzwonki na uprzęży. Przynajmniej ja jednego takiego spotkałem.
#690 adelcia
ooo to już, dziękuję ślicznie, już sobie posłuchałam. no... różnica potężna.
a powiedz mi proszę, gdzie miałeś iphonea w sensie jak daleko od lasky? bo przynajmniej w przypadku tej pierwszej z ceramiczną końcówką uuu to to brzmiało rpawie jakbyś miał go pare cm od końcówky.
nno nie, wiem, że to głupota, ale w takim rzie tamta jest rzeczywiście owiele głosniejsza od plastiku, no i o tą różnicę mi chodziło żeby to usłyszeć, dzięky.
jak tak tego słucham jeszcze ileś razy to mam wrażenie, że ta plastikowa brzmi jakby bardziej realistycznie, no ale mogę się mylić.
#691 adelcia
"Nie sądzę, by było lepiej ją składać."
dla czego nie?
#692 misiek
Od 2017 r zdaje się, ale dokładnie nie pamiętam. Może rok wcześniej, może później.
-- (adelcia):
"śmiga do tej pory"
ile już?
--
#693 Julitka
Nie wiem, do czego się odnosisz. Nie sądzę, bo nie sądzę, po prostu. Nie ma nic, co by przemawiało za tym.
-- (adelcia):
dla czego nie?
--
#694 piecberg
Moim zdaniem problem nie w lasce a w twoim poruszaniu się. To jasno widać gdy czyta się temat: problem z powierzchniami. Nawet laska o magicznych właściwościach ci nie pomoże jeśli ty masz takie kłopoty w terenie, poruszasz się bardzo wolno, itd. Kup zwykłą laskę i cwicz, a dopiero potem szukaj lepszego kija.
-- (adelcia):
dla czego nie?
--
#695 Zuzler
A czy ona gdzieś napisała, że ma problem z laską?
#696 piecberg
Przeczytaj co pisze w temacie: Problem z powierzchniami.
#697 Zuzler
No i? Zakup dobrej laski to akurat całkiem dobry krok, skoro chce się uczyć poruszania z nią. Inna rzecz, że w kwestii dopasowania takiej naprawdę dobrej, żeby się nauczyć, to lepiej się kontaktować z nauczycielami orientacji, nie z użytkownikami forum. A jeszcze inna rzecz, że nie o to zupełnie pyta, tylko o wiedzę ogólną w temacie lasek, a o tym to akurat, siłą rzeczy, możemy wiedzieć sporo
#698 adelcia
NO JASNE, WIDZąCI teś niekupi byłejakich okularów. a i tak będę się trzymać tego, że chcę dobrze wybrać, i koniec.
#699 adelcia
"A jeszcze inna rzecz, że nie o to zupełnie pyta, tylko o wiedzę ogólną w temacie lasek, a o tym to akurat, siłą rzeczy, możemy wiedzieć sporo"
i oto właśnnie chodzi, chce się zorientować ogołem, a potem wybiorę się do tego całego swarowskiego, zobaczęco oni tam mają, być może będe mogła potestować różne warianty na miejscu i wteedy się ostatecznie okaże co i jak.
#700 EugeniuszPompiusz
osobiście zmigrowałem z aluminiowego i grafitowego ambutecha na przejściowo aluminiowego, a docelowo kompozytowego svarowszczaka.
Nie powiem, ten abutech ciężki, miły był, ale jak już, chyba nawet w tym wątku pisałem svarovsky daje mi tę fajną zwrotność, ciekawsze, dookładniejsze info z podłoża