Czy na prawdę musimy się tak afiszować?
Back to Archiwum#1 cinkciarzpl
Że co drugi wątek na forum zawiera frazę niewidomy w nazwie? Jestem ciekaw, czy i jak zmieniłoby się patrzenie na nas przez dajmy na to ludków półwidzących i innych zainteresowanych, gdyby powywalać ten zbędny epitet z nazw kategorii. Przeglądając forum można odnieść wrażenie, że jesteśmy na forum traktującym o ufokach, robionym przez pasjonatów tematu ufoków a niebędących nimi. Ps. Cinkciarz się nie czepia. To taka luźna uwaga wyrzucona pod wpływem zbyt dużej ilości kawy. Uderzyło mnie, że tak bardzo podkreślamy swoją ślepotę po prostu, a tak bardzo chcemy normalnie.
ps2. Nazwy działów mogłyby być np takie:
Społeczność eltena
Ogólne
Technologie wspomagające, tyfloinformatyka
orientacja przestrzenna i tematy pokrewne
życie codzienne
o niepełnosprawności pozostałe
inne.
Czego nie wpisałem, tam jest git.
#2 monstricek
Popieram całkowicie.
#3 misiek
Tutaj się całkowicie zgadzam. Też nie podoba mi się to, że w co drugim wątku mamy słowo niewidomy. Wcześniej tego nie było i było dobrze.
#4 Zuzler
Nie było tego?
A ja widzę pewien plus tej sytuacji - ktoś, kto szuka informacji o nas w googlach szybciej znajdzie Eltena.
#5 balteam
A ja na to nawet uwagi nie zwróciłem i dalej nie zwracam.
#6 papierek
czepialstwo dla czepiania się, a ja nawet uwagi nie zwróciłem. Poza tym, elten, a raczej jego główne forum ma być właśnie taką kopalnią wiedzy o i dla niewidomych, więc i w googlach pod hasłem niewidomi będzie łatwiej znaleźć.
#7 mucha
ja też jakoś nie zwruciłem uwagi
#8 Prof.Falkowicz
hmmm, ja powiem tak że z jednej strony by było fajnie powywalać to słowo z co drugiego wątku no ale jeśli mieli by nas trudniej znaleść to jest to pewien plus, ale nie co wątek
#9 magmar Archived
A kto miałby nas znaleźć i po co? Wydaje mi się, że gorszą wizytówką są te nieustanne wojny niż słowo niewidomy w dyskusjach poglądowych.
#10 Elanor
--Cytat (magmar):
A kto miałby nas znaleźć i po co? Wydaje mi się, że gorszą wizytówką są te nieustanne wojny niż słowo niewidomy w dyskusjach poglądowych.
--Koniec cytatu
No wiesz... nawet sami niewidomi, jeśli będą szukać czegoś związanego ze swoją niepełnosprawnością, to użyją słowa niewidomi. Nie znam się na tym za dobrze, ale wiem, że dla wyszukiwarek liczą się słowa klucze, którym to słowo niewątpliwie jest.
Co do drugiego, zgazam się w całej rozciągłości. Kłótnie to o wiele gorsza wizytówka.
#11 cinkciarzpl
Myślę, że 99 osób najpierw zajrzy jednak na fb. :P
#12 Monia01
Inni wpiszą coś w Google i może trafią na Eltena?
🇺🇦 🇵🇱
#13 cinkciarzpl
Bardzo możliwe. Ale nie sądzę by było to na tyle ważne by algorytmom google podporządkowywać kształt forum. Nie mniej wątek można zamknąć, skoro większość nie ma problemu.
#14 Prof.Falkowicz
no ale warto o tym po dyskutować