EltenLink

Jeżdżenie taksówkami

Back to W drodze

#41 gadaczka

Wszystkie argumenty są prawdziwe, jednak do puki będą klienci korzystający z Ubera, bo w jakimś sensie jest to dla nich dobre, będzie on na rynku.

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2019-05-02 17:44

#42 zywek

Cinkciarz, na Androidzie jak to my taxi jest dostępne? Bo Uber tak średnio.

2019-05-02 21:21

#43 cinkciarzpl

Na androidzie jedyne, czego zrobić się nie da, to ocenić kierowcę po przejeździe.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2019-05-03 11:35

#44 Gosia12345

Ja korzystałam raz z taksówki całkiem niedawno. Było to wtedy, kiedy musiałam jechać do szkoły, a nikt nie chciał mnie zawieść, więc musiałam zadzwonić sobie po taksówkę i zgłosiłam, że jestem niewidomą i całkiem się się zdziwiłam kiedy przyjechała taksówka po 20 minutach to kierowca pokazał migdzie mam wsiąść i dojechałam bezpiecznie do szkoły. Jednak nie będę tak z tego korzystać bo jest to dość drogie.

Życie z kimś jest łatwiejsze wtedy kiedy ktoś ciebie kocha bezgranicznie.
2019-05-03 20:29

#45 EugeniuszPompiusz

Ukrainiec nie jest problemem, Rosjanin też nie. - osobiście mój próg tolerancji kończy się gdzieś w środkowej Azji, gdzieś w okolicy Pakistanu.

Nie, żeby coś, bo mogę z tymi ludźmi chętnie pogadać przy piwie, jednak czasem, sczeole Wawie wolę jednak wiedzieć, gdzie jadę.
Tyczy się to budynków, w których początek od konca dzieli kilkaset metrów, osobne wejścia, bramki etc. jak i dworca.
Sorry, ale znaleźć się na obiektach takich c innych czasem sprawia trudność.

Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
2019-05-13 15:58

#46 denis333

Tu nie chodzi o tolerancję, tylko o fakt, że często ludzie z zawschodniej granicy nie znają kompletnie naszego języka. I weź tu takiego znajdź w przypadku, gdy jesteś całkowicie ślepy, a twój poziom znajomości wschodnich dialektów =-1
Albo jak przyjedzie ci taki wczorajszy, bo już i takie sytuacje się zdarzały. Co prawda ja nie doświadczyłem, bo osobiście stronię od uberów czy innych boltów, ale znajomy mi opowiadał, że kiedyś przyjechał po niego jakiś typowy oleksander, po którym było widać było skutki wczorajszej imprezy w całej tego rozciągłości. Zresztą nie tylko po nim. Bo jego rozgruchotana skoda również na tym mocno ucierpiała ;)

2019-05-13 16:04

#47 zywek

W Białymstoku jak zwykle nie ma żadnych taksówek :/

2019-06-10 22:24

#48 damianzegarek

Hej o ile tu gdzie mieszkam czyli w Łodzi nie ma ostatnio takiego problemu jeśli chodzi o Ubera o tyle w Wawce to już tak różnie z tym bywa xD trafiają się ciekawe egzemplarze nie powiem. Plusem Wawki jest obecność Uber black gdzie niemożliwością jest trafić na Ukraińca ponieważ tam trafiają kierowcy luksusowych aut z oceną od 4,8 do 5,0 co w wypadku Ukraińców się nie sprawdza. Fakt, cena zabójcza dlatego nie korzystam z opcji black czy select natomiast dla osób nie posługujących się bądź to rosyjskim bądź angielskim najlepsza poza taxi. Co do osób z Pakistanów i innych takich to mam mega dobre doświadczenie i mega złe. Dobre to z facetem z którym jechałem 2 razy i za drugim razem nadrobił ful kilometrów by po mnie przyjechać i nie anulował, bo stwierdził, że jestem w porządku i dlatego natomiast poprzedni kurs w tym samym czasie polski kierowca anulował bez mrugnięcia okiem. Natomiast ten drugi przypadek to też był gość tam z Indii czy coś który po zaakceptowaniu kursu zadzwonił i powiedzial, że on po nas nie przyjedzie, bo jest ciemno i on nic nie widzi. Fuck logic ;) ja też nie widzę ;)

2019-09-04 01:34

#49 longshoot

zdarzyło się pare raz jechać samemu uberem.
Kierowcy zawsze mówie czy może mnie do domu podprowadzić albo pod i jest git.

2019-09-04 02:12

#50 balteam

A ja ostatnio w nocy ubera i bolda testowałem.
w boldzie informacja o braku kierowców, cena 33 zł, natomiast w uberze, 17 zł. także plus dla ubera
ale na boldzie 2 przejazdy anulowane, a na uberze 1, także chwilę poczekałem.
Trafił mi się Gruzin, po angielsku coś mówił, więc jakoś się dogadaliśmy.
Tylko mam problem z dotarciem do taksówki z dworca, stałem z widzącą dziewczyną i sama nie mogła znaleźć kierowcy.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-09-04 10:28

#51 damianzegarek

Myślę, że mogłeś poczekać chociaż w sumie 17zł to chyba bez mnożnika raczej lub niewielki mnożnik. Ja już widziałem mnożniki pokroju powyżej 30zł w Łodzi a w Katowicach ponoć są i powyżej 40zł. W kwestii mnożników przynajmniej w Łodzi Bolt jest na plus w stosunku do Ubera no i na Bolcie aż tak często nie anulują jak na Uberze, bo na Bolcie kierowcy nie widzą od razu gdzie jest kurs i nie kalkulują jak na Uberze.

2019-09-04 12:55

#52 balteam

kierowcy anulowali, nie ja.
w boldzie do jednego dodzwonić sięnie można było, poczta była.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2019-09-04 13:21

#53 damianzegarek

I tak często bywa

2019-09-04 13:22

#54 monstricek

U nas, jeśli nie można dodzwonić się do kierowcy, można to zgłosić i kierowca zostanie zbanowany, jeśli situacja będzie miała miejsce często. Prawdę mówiąc, nigdy nie spotkałem się z tym, żeby kierowca nie odebrał, ale odmawiali owszem.

2019-09-04 13:30

#55 damianzegarek

No bo tak jak mówię na Uberze niestety oni widzą od razu po zaakceptowaniu gdzie będzie kurs i kalkulują natomiast na Bolcie nie. Poza tym na Bolcie z tego co wiem były premie za ilość pasażerów więc anulowanie im się nie opłacało, a na Uberze tak nie ma.

2019-09-04 15:18

#56 cinkciarzpl

A na freenow spokój i cisza, żadnych problemów. Tylko lite coś trudno dostać ostatnio :P

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2019-09-04 20:58

#57 balteam

o nawet o tym nie słyszałem;P
no uber też ok, tylko, że keidyś był tańszy, mój kolega jechał jedną trasę to w ryba taxi zapłacił 30 zł a w uberze 40 zł, a pory podobne.

2019-09-04 21:15

#58 zywek

free now to to popzednie my taxi

2019-09-04 21:31

#59 teletubis

a ja jak nie znam drogi to biore taksowkę

noc taka ciemna, więc ja przyjemna
2019-09-28 21:38

#60 fraaneek

Polski Związek Niewidomych zaprasza na spotkanie z przedstawicielami firmy Bolt, które odbędzie się 9 kwietnia br. o godz.16.30 w Tyflogalerii PZN przy ul. Konwiktorskiej 7 w Warszawie. Przedstawiciele firmy opowiedzą o swoich usługach i przedstawią propozycje rozwiązań, które będą miały wpływ na poprawę dostępności usług firmy Bolt dla osób z niepełnosprawnością wzroku. Chętnie wysłuchają również Państwa doświadczeń i propozycji rozwiązań wskazanych poniżej problemów.
Na spotkaniu zostaną poruszone następujące tematy:
• trudności związane z korzystaniem z usług taksówkarskich firmy Bolt przez osoby z niepełnosprawnością wzroku,
• pies przewodnik w taksówce,
• dostępność aplikacji Bolt,
• problem porzucanych hulajnóg.

Harmonię w domu zapewni akordeon.
2024-04-05 10:58