Coś takiego jest już w RSGames. Mamy tam skrót klawiszowy na wybranie pierwszej, możliwej do zagrania karty, a jeśli jest tylko jedna, taka, skrót powoduje automatyczne jej zagranie. To powoduje, ze gra może odbyć się znacznie szybciej, bo nie trzeba szukać w całej talii tego, co można zagrać, jeśli oczywiście ktoś nie chce. To już trochę działa w Chińczyku. Jeśli masz tylko jeden pionek, którym możesz wykonać ruch, ten wykonuje się automatycznie, bo i tak nie masz wyboru. Nie twierdzę, że komputer ma za nas grać, ale jakoś tak się przyzwyczaiłem do tego, że mogę sobie od razu przejść do karty, którą mogę zagrać.
Muszę się zastanowić czy i jak to wprowadzić. Pierwszy problem, to chociażby uno z przechwytywaniem i stritami. Za bardzo by to ułatwiło grę i sprowadziło do naciskania jednego klawisza i entera jak najszybciej. Znowu są gry, gdzie dajesz kartę na czyjś zagrany wcześniej kolor i i tak nie masz innej opcji, a szybkość nie jest ważna. Znowu są gry, gdzie możesz dołożyć do koloru, albo zagrać atutem, albo jeszcze coś innego i liczba możliwości zagrywania robi się spora, więc to tak średnio przyspiesza wtedy i traci sens. ale do przemyślenia.
po co mi sygnatura?
Chodziło mi o to, co jest w RSGames. Skrót przechodzi na kolejną możliwą do zagrania kartę. Jeśli jest kilka, przechodzi po kolejnych. Do tego jest tam dźwiękk, podpowiadający, możesz, nie możesz tym zagrać. Mnie to jakoś pomaga. To nie podpowiada, czym zagrać najlepiej tylko czym w ogóle można.
Jeśli dałoby się to wyłączać to w sumie każdy by miał tak jak lubi, bo ja osobiście nie byłbym tego fanem
W wersji Tomeckiego chodzisz jednym klawiszem po grywalnych kartach, czy tam dwoma, więc tobie Peterman to nie przeszkodzi
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Skrót dodano. Są pewne wyjątki jego użycia. W uno z przechwytywaniem i stritami jest to w ogóle wyłączone. W makao nie powinno od razu zagrywać karty, jeśli można zrobić z kart paczkę, tylko kursor się ustawi na karcie. W tysiącu tez nie powinno od razu zagrywać, jesli da się zrobić meldunek i tego typu wyjątki.
po co mi sygnatura?