archiwum blędów

Błąd w uno

Started by Peterman 9 posts last post 4 days ago

Brakuje informacji o tym ile kart ktoś ma w łapie. Kursor przeskakuje przy bardzo szybkiej grze. Powinien być dźwięk na powiedzenie uno.

Zrobi się. Ale zastanawiam się, czy w ogóle uno będzie tutaj grywalne, jeśli chodzi o szybką grę. W sensie, to jest serwer eltena. Tutaj stoją blogi, konferencje, forum i tak dalej. Gry są dodatkiem. Łatwo mi sobie wyobrazić, że przy iluś tam zalogowanych graczach poprostu gra w uno będzie upierdliwa, jeśli chodzi o przechwytywanie i jakąkolwiek szybszą grę.
po co mi sygnatura?

Właśnie się tym bawię intensywnie i wydaje mi się, że da się bardzo dużo ugrać o wydajność. Jak rozsypię na moment Game Room serwerowo, bardzo przepraszam, ale staram się nie. :D
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Btw. Bardzo mi się podoba, że da się wygrać w Monopoly, tylko wciskając enter i enter i enter, żeby wymusić jak najszybszą grę i nic nie czytając. xd
Ale tak serio, Live Sessions prócz weryfikacji tokenu w ogóle nie przechodzą przez bazę danych. Wszystko opiera się na Redisie. Więc nawet przy 500 użytkownikach powinno się dać utrzymać latencję na poziomie 500 ms.
#StandWithUkraine

Bo ja wiem... przy większej liczbie uzytkowników zalogowanych i przymuleniu eltena czasem robiło sie wysyłanie ruchu, proszę czekać i cyk cyk cyk. Bardzo rzadko, ale jednak. Więc to chyba naczynia połączone.
po co mi sygnatura?

Napisałem powinno się dać, a nie że się utrzymuje. Trzeba zmierzyć bottlenecki i wyczyścić ścieżkę.
#StandWithUkraine

W nocy udało mi się zagrać bardzo szybką partię

Dźwięk na uno już będzie, ilość kart w ręce też będzie. Nie przenoszę, bo muszę bardziej zbadać skakanie kursora. Mi nie skacze. Bardziej dzieje się to, że przy naciśnięciu 3 4 razy enter w sekundę, żeby zagrać sekwencje poprostu nie wszystko wchodzi. Muszę zbadać, ile da się wyciągnąć z samego gamerooma.
po co mi sygnatura?

Sprawdziłem. Dalsze usprawnienia szybkości gry w uno wymagają usprawnienia po stronie live sessions eltena. Ale przynajmniej kursor już nie przeskoczy. Ale obecnie, znany limit jest taki, że jak spróbujemy zagrac szybko kilka kart, któraś z kolei karta powita nas ładnym komunikatem proszę czekać i trzeba ponowić jej zagranie wciskając znowu enter. Nie gram na tyle szybko, żeby ocenić, czy to będzie się zdarzać w 5% przypadków, 10 czy może 20.
po co mi sygnatura?