Blind shel classic- co myślicie.
Back to inne#621 Numernabis
Ja korzystam w androidzie i nie narzekam, owszem trzeba przełączać czytnik ekranu ale od tego jest szybki skrót.
Jak zmienię telefon na nowszy to być może przesiądę się na klawiaturę TalkBacka i odpadnie potrzeba przełączania między czytnikami ekranu.
#622 zywek
Odinstaluj talkbacka za pomocą adb tego samsungowskiego i zainstlauj tego od google
#623 magmar Archived
Nie ma nowych 4,6 calowych androidów i tyle w temacie.
#624 zywek
Dobra, 1000 razy to pisałaś, to po co dalej wałkujesz ten temat? Niema, niema, nie ma, nie ma, nie ma, nie ma i nigdy nie będzie.
#625 pates
@Magmar też nie cierpię patelniofonów. Niewygodne to to, ciężkie i krowiaste. Wsumie to dla tego używam iphone se 2. Gdyby miał jeszcze jacka i lepszą baterię, no wtedy było by to bardzo dobre rozwiązanie. Obecnie jest dobrze, ale to tyle.
#626 pates
Wsumie to jest android który ma 4 cale.
#627 magmar Archived
Napisałam BS i iphone, ktoś podał argument androida.
-- (zywek):
Dobra, 1000 razy to pisałaś, to po co dalej wałkujesz ten temat? Niema, niema, nie ma, nie ma, nie ma, nie ma i nigdy nie będzie.
--
#628 Numernabis
Do kogo był ten post?
Niebardzo wiem w czym rzecz z tym TalkBackiem.
Mam TalkBacka z klawaiturą brailowską w moim S8, ale nie ma tam języka polskiego i nie ma gestów wielopalczastych. Problem również z ustawieniami, nie da się odwrócić klawiatury do góry nogami tak jak to jest w SBK, a trzymając telefon między rękami w układzie klawiatury TalkBack zasłaniam głośniczek u dołu, nie słychać wówczas klikania i nie wiem co piszę.
Znajomy ma S21 i tam po aktualizacji doszły wielopalczaste u mnie nie, najwyraźniej do starszych androidów nie idą wszystkie aktualizacje.
A o ile mi wiadomo to mam TalkBacka z google, w samsungu oryginalnie miałem i mam jako główny Voice Assistant.
Mam dokładnie "Ułatwienia dostępu na Androida"
-- (zywek):
Odinstaluj talkbacka za pomocą adb tego samsungowskiego i zainstlauj tego od google
--
#629 pates
Dla zainteresowanych małym androidem. Fakt, nie jest to hiperwydajność, ale z drugiej strony, bs też nią nie grzeszy.
https://www.mgsm.pl/pl/katalog/cubot/pocket/
#630 pates
@Numernabis s8 nie jest rozwijany już, jak chodzi o system, a wielopalczaste są jakby w pakiecie z andridem 11.
#631 Numernabis
Dziwne, bo przecież Voice Assistant właśnie działa na gestach wielopalczastych, nowy TalkBack przejął gesty właśnie od Voice Assistanta
#632 pates
Wiem, ale o cośtam chodziło, dokładnie nie wiem o co i podobno od 11 są one dostępne w tb. Żeby nie było, że tylko gadam to sam mam s8, wgrany android 11 i to działa.
#633 magmar Archived
Zastanawiam się czy BS obsłuży ZOOMA i mu podobne.
#634 Numernabis
W S8 Android 11?
Da się to jakoś zrobić bez utraty danych pozostawiając aktualne ustawienia?
#635 pates
Niee, tylko romowanie.
#636 Numernabis
OK, a czy mając 11 przychodzą aktualizacje pod tą jedenastkę? Chodzi o zabezpieczenia itp.
No i jak się sprawuje, w jedenastce nie ma już Voice Assistant, jest tylko TB czy działa identyfikacja połącznia oraz identyfikacja połączenia oczekującego w trakcie rozmowy?
Jak z baterią, nie skraca to czasu pracy?
#637 magmar Archived
Nie ma Blindshella 11 wyszła dopiero dwójka.
-- (Numernabis):
OK, a czy mając 11 przychodzą aktualizacje pod tą jedenastkę? Chodzi o zabezpieczenia itp.
No i jak się sprawuje, w jedenastce nie ma już Voice Assistant, jest tylko TB czy działa identyfikacja połącznia oraz identyfikacja połączenia oczekującego w trakcie rozmowy?
Jak z baterią, nie skraca to czasu pracy?
--
#638 Numernabis
Pisałem do Patesa w sprawie 11 pod Galaxy S8, bo akurat taka się wkradła dyskusja.
#639 pates
@Numernabis w moim bateria jest już mocno wyeksploatowana więc na to pytanie ci nie odpowiem zbyt żetelnie. Aktualizacje, szczerze to sam nie wiem, czy przychodzą, aktualnie u mnie są z czerwca, to kto tam wie jak to z nim dalej będzie. Reszta ziała jak w tb poprostu.
#640 magmar Archived
A ja dyskretnie dałam do zrozumienia, ze zrobił się offtop.
-- (Numernabis):
Pisałem do Patesa w sprawie 11 pod Galaxy S8, bo akurat taka się wkradła dyskusja.
--