EltenLink

Blind shel classic- co myślicie.

Back to inne

#541 magmar Archived

OOOO TOTOTO, nie ma innego telefonu z fizyczną klawiaturą.

2021-11-08 12:10

#542 tomecki

To się zgadza, ale porównanie do eltena niekoniecznie jest trafione no chyba, że ktoś używa np. wbudowanej przeglądarki Youtube. inna rzecz, że Elten jest zasadniczo darmowy więc na te udogodnienia nikt grosza nie wyda i nie ma argumentu, że wspieram firmę "żerującą na niewidomych". Nie chcę oceniać tego argumentu. Użyłem go jedynie w kontekście pieniędzy.

2021-11-08 12:32

#543 magmar Archived

Np. blogi, czytanie forum niby się da z przeglądarek zewnętrznych, ale jest trudniej tak samo jak z klawiaturą fizyczną jest po prostu łatwiej.

2021-11-08 12:40

#544 tomecki

Owszem, ale niekażdy akceptuje koszt klawiatury, przy najmniej w tym konkretnym urządzeniu. Przy czym nie chodzi mi tylko o cenę, ale chociażby brak niektórych apek.

2021-11-08 13:23

#545 magmar Archived

Ale tym, którzy płacą te ceny zarzuca się, że używają dupiatego telefonu.
Wpis 538

2021-11-08 13:33

#546 dariusz.1991 Archived

Co nie zmienia faktu, że jest to jedyny na rynku nowy telefon z klawiaturą fizyczną, dobrą baterią i udźwiękowieniem.
-- (tomecki):
Owszem, ale niekażdy akceptuje koszt klawiatury, przy najmniej w tym konkretnym urządzeniu. Przy czym nie chodzi mi tylko o cenę, ale chociażby brak niektórych apek.

--

2021-11-08 13:41

#547 magmar Archived

Tak samo jak platforma ELten, mimo, że zamula jest jedyną na rynku platformą gdzie pisanie i dzwonienie jest takie łatwe.

2021-11-08 13:52

#548 guliwer

Oczywiście że moje bo to jest dupiaty telefon wg mnie.
Ja mogę używać czegoś co jest dla kogoś dupiate i co z tego?
Wg niektórych Iphone se 2020 jest dupiaty ze względu na baterię a ja go używałem do nie dawna i jakoś nie mam z tym Problemu.

-- (magmar):
Dupiatego telefonu.
To Twoje słowa nie moje.

--

2021-11-08 14:15

#549 nuno69

A ja korzystam ze strony Eltena, bo jest szybsza. wolno mi gardzić Blinshellem? he? Nie gadzę użytkownikami Blindshella tylko samym Blindshellem.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-11-08 14:16

#550 magmar Archived

Mówisz, że nie pogardzasz. Udowadniam Ci, że jest inaczej.

2021-11-08 14:16

#551 nuno69

Ale nazwanie telefonu "Dupiatym" nie implikuje faktu gardzenia użytkownikiem takiego urządzenia

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-11-08 14:17

#552 guliwer

Ja stwierdzam fakt że dla mnie to jest dupiaty telefon.
Jeśli ktoś go używa to niech sobie używa, widocznie tej osobie odpowiada.
żadna osoba nie jest dla mnie gorsza bo używa dupiatego telefonu.

-- (magmar):
Ale tym, którzy płacą te ceny zarzuca się, że używają dupiatego telefonu.
Wpis 538

--

#553 nuno69

widzę że niektorzy zapomnieli pierwszy post tego wątku

#554 magmar Archived

DObra nie czepiajmy się slówek.

-- (guliwer):
Napisałem już, dla Ciebie ten telefon jest cudowny i niech tak będzie.
Trzymasz się tej baterii jak tonący brzytwy:)
Ten telefon ma ile zalet, poza nią? Klawiatura dla niektórych owszem, wymiary pewnie też chociaż nie przesadzajmy że są aż tak małe.
Ps Ciekaw jestem ile znowu dodasz odpowiedzi:)

--

2021-11-08 14:19

#555 guliwer

Dokładnie Nuno, to miałem na myśli. Pisząc dupiaty telefon odnosiłem się tylko i wyłącznie do telefonu.
Niektórzy jak widać lubią nadinterpretować słowa i sobie dopowiadać.

-- (nuno69):
Ale nazwanie telefonu "Dupiatym" nie implikuje faktu gardzenia użytkownikiem takiego urządzenia

--

2021-11-08 14:21

#556 guliwer

Czy ja gdzieś napisałem że ktoś jest gorszy, bo używa tego telefonu?

-- (magmar):
DObra nie czepiajmy się slówek.

-- (guliwer):
Napisałem już, dla Ciebie ten telefon jest cudowny i niech tak będzie.
Trzymasz się tej baterii jak tonący brzytwy:)
Ten telefon ma ile zalet, poza nią? Klawiatura dla niektórych owszem, wymiary pewnie też chociaż nie przesadzajmy że są aż tak małe.
Ps Ciekaw jestem ile znowu dodasz odpowiedzi:)

--

--

2021-11-08 14:25

#557 magmar Archived

W sumie przyznam CI rację Guliwer odnosząc się do tytułu wątku.
Masz prawo sądzić, że jest dupiaty, ale teksty typu Trzymasz się baterii jak tonący brzytwy są już personalne.

2021-11-08 14:29

#558 tomecki

Po za tym chyba wszyscy wiedzą już, że to jest jedyny telefon z dobrą baterią, klawiaturą i udźwiękowieniem. Zostało to napisane ileś razy i jakby kolejne razy niczego nie zmieniają, za to wyglądają jakbyś za wszelką cenę usprawiedliwiał ten zakup broniąc urządzenia do upadłego. Rozumiem, że chcesz odeprzeć ataki innych, ale ja osobiście chyba raz napisałbym coś w stylu, że se kupiłem, bo mogę. Podoba mi się to, a jeśli ktoś ma z tym problem to może mi skoczyć.

2021-11-08 14:46

#559 dariusz.1991 Archived

Bo faktycznie dla niektórych zakup takiego telefonu za 2000 może być czymś irracjonalnym. Poza tym, przyjęła się ogólnoblindospołeczna nagonka na ten sprzęt.

2021-11-08 15:11

#560 balteam

Boże Darek, w jakim ty świecie żyjesz, że piszesz, że się nagonka przyjęła. Masz post pierwszy mówiący o dyskusji, a potem ty z Magmar uczepiliście się każdej negatywnej opinii o tym telefonie i na okrągło komentujecie, że ludzie tak źle piszą o tym telefonie.
No i tam z dwie czy 3 osoby piszą faktycznie, że to jest nic niewarte jak to można kupować, ale wy to samo tylko odwrotnie po drugiej stronie.
Ten wątek to jedna wielka nagonka na ludzi, którzy nie chcą czytać w kółko tego samego.
Jak jeszcze 20 osób napisze, że ten telefon wg kogoś tam jest do niczego bo to to i tam to? To zamierzacie każdemu odpisywać te same argumenty co kilkaset wpisó wstecz?
I tak, dla symetrii żeby się nikt nie czepiał, że widzę tylko piszących Dariuszów, tak wiem, że na wasze posty będą też posty osób nie mogących przeboleć, że ktoś kupił sobie ten telefon. Tak czy tak w ostatnich stu wpisach dyskutuje z 10 osób albo i nie i większośc z nich nie jest tak przeciwko temu telefonowi jak ty Darek jesteś za.
I nie mam nic do tego kto na ile kocha i nienawidzi telefon, tylko irytujące jest czytanie tego samego.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
Edited 2021-11-08 15:19