EltenLink

Blind shel classic- co myślicie.

Back to inne

#341 dariusz.1991 Archived

Rozumiem, że dla większości użytkowników kolejne słuchawki, klawiaturka czy telefon w kawałkach to nie problem, ponieważ ilość możliwości androida to im rekompensuje. Dla mnie to jednak pewna uciążliwość. Oczywiście, gdybym znalazł się w sytuacji bez wyjścia, przesiadłbym się na dotykowca i MUSIAŁBYM sobie radzić. Jednak blindshell daje mi stabilność, o jakiej marzyłem.

2021-10-14 12:13

#342 pates

Magda, co do słuchawek bluetooth, też nie przepadam za tym rozwiązaniem i szlak mnie często bierze, jak muszę się targać ze złączkami od iphona.
Darek, czemu sansung?

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2021-10-14 13:28

#343 cinkciarzpl

Z jakimiszto znów złączkami?

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2021-10-14 13:37

#344 dariusz.1991 Archived

Podałem przykład. Może być motorolla, Xiaomi etc.
-- (pates):
Magda, co do słuchawek bluetooth, też nie przepadam za tym rozwiązaniem i szlak mnie często bierze, jak muszę się targać ze złączkami od iphona.
Darek, czemu sansung?

--

2021-10-14 15:26

#345 pates

@Hubert, przejsciówki

2021-10-14 15:40

#346 misiek

Ale serio, co ile te słuchawki ładujecie? Raz na tydzień?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-10-14 16:14

#347 denis333

Dokładnie.Nie rozuiem stwarzania sobie problemów na siłę.

2021-10-14 16:15

#348 dariusz.1991 Archived

Dla mnie problemem jest notoryczne myślenie o słuchawkach. Telefon to telefon i ma zapewniać komfort dzwonienia i pisania.

2021-10-14 16:47

#349 magmar

Denisie to głównie Ty masz problem z myśleniem osób lubiących Blindshella.

Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
2021-10-14 17:21

#350 denis333

Po prostu nie rozumiem szukania sobie na siłę problemów. Technologia się zmienia, idzie nowe, i trzeba jakoś się z tym zaprzyjaźnić. Tym bardziej, że jest więcej wad, niż zalet. A biorąc pod uwagę słuchawki typu true wireless, zapomnicie, że w ogóle macie jew uszach. Nie ciążą, nie wprawiają w dyskomfort, no i te 6 h na baterii spokojnie pociągną.
Dodam, że nie musisz mieć dwóch naraz.

2021-10-14 17:44

#351 pates

oo jest więcej wad bt niż zalet, tak samo patelniofonów, dotykowych sprzętów agd, i innych, wielu innych rzeczy.
Co do tws. Fajna sprawa, ale nie dla mnie. Ja nie ierpię dokanałówek, nigdy w życiu. Chociaż do kompa używam słuchawek bezprzewodowych, nie są to bynajmniej bt. prostu nie rozNumiem szukania sobie na siłę problemów. Technologia się zmienia, idzie nowe, i trzeba jakoś się z tym zaprzyjaźnić. Tym bardziej, że jest więcej wad, niż zalet. A biorąc pod uwagę słuchawki typu true wireless, zapomnicie, że w ogóle macie jew uszach. Nie ciążą, nie wprawiają w dyskomfort, no i te 6 h na baterii spokojnie pociągną.

--

2021-10-14 17:59

#352 zywek

A kto powiedział, że tylkok dokanałówki tws? Przecież są jakieś łądne huaweie za 3 stówki twsy i własnie douszne, nie do kanałowe.

2021-10-14 18:25

#353 dariusz.1991 Archived

Trzeba bo co? bo ty tak każesz?
Dla Ciebie Blindshell ma więcej wad niż zalet, dla mnie nie.-- (denis333):
Po prostu nie rozumiem szukania sobie na siłę problemów. Technologia się zmienia, idzie nowe, i trzeba jakoś się z tym zaprzyjaźnić. Tym bardziej, że jest więcej wad, niż zalet. A biorąc pod uwagę słuchawki typu true wireless, zapomnicie, że w ogóle macie jew uszach. Nie ciążą, nie wprawiają w dyskomfort, no i te 6 h na baterii spokojnie pociągną.

--

2021-10-14 18:26

#354 dariusz.1991 Archived

Widzący nie mają tego problemu. Dlaczego ja mam go mieć? Bo środowisko sobie tego życzy?

2021-10-14 18:26

#355 zywek

Dobra, ja proponuje to już skończyć. Niech tam sobie korzystają. Tylko niech przyjdzie jakaś appka, która no nie wim, zdecydowanie bardziej niż np be my eyes ułatwi ślepakom życie i wtedy będzie przepraszanie się z normalnym, otwartym androidem bo nie wierzę, żeby programiści, których tam w tym bs nie ma zbyt wiele kupowali kod appki tylko po to, żeby sobie dostosowac pod klawiaturki dla biednych ślepaków. To się nie opłaci.

2021-10-14 18:27

#356 dariusz.1991 Archived

Na razie coś, co najbardziej ułatwia życie oferuje tylko blindshell.

2021-10-14 18:30

#357 dariusz.1991 Archived

Żadna nowa aplikacja nie jest w stanie przekonać mnie do powrotu na dotykowca, choć tak jak powiedziałem, jeżeli sytuacja mnie do tego zmusi i nie będę miał alternatywy umożliwiającej dzwonienie y wysyłanie smsów, przesiądę się. Kiedyś już sobie poradziłem.

2021-10-14 18:37

#358 pates

Za 300 to ja sobie kupię bardzo dobre kablowe nauszne, a raczej wokółuszne, powiedzmy sennheiserki jakieś, czy tańsze sony.

2021-10-14 20:17

#359 cinkciarzpl

Jakie kuźwa 300? Ja używam sobie jakiegoś plantronicsa za śmiszne 8 dych. LOL
A co do problemów widzących, których to niby ślepotki mają nie mieć, to argument słaby jest. Teraz wszystko jest wpinane do prądu ze szczoteczkami do zębów włącznie także no jakby to. Tak jak pisał denis, świat się zmienia i dobrze. Ktoś technicznie tkwi sobie w latach 2000 i woli głupiofon za 80PLN ale wielkości pół paczki fajek niech ma, co mnie to. Ale reklamowanie tego jako super cudu w sytuacji ogólnej świadomości możliwości oferowanych przez dzisiejsze urządzenia, gdzie wiele osób które znam przestawiło się całkowicie na smartfony i nawet komputer chodzi tylko w pracy gdyż jest nie potrzebny pełniąc tylko rolę maszyny do pisania jest hm. Oceńcie sami. I tak, też sądzę, że ten temat został wyczerpany.

____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.
2021-10-14 20:32

#360 dariusz.1991 Archived

Ej. Chłopaki. Tak troszkę dyskretniej rozmawiajcie. Wielki brat czuwa.
-- (cinkciarzpl):
Jakie kuźwa 300? Ja używam sobie jakiegoś plantronicsa za śmiszne 8 dych. LOL
A co do problemów widzących, których to niby ślepotki mają nie mieć, to argument słaby jest. Teraz wszystko jest wpinane do prądu ze szczoteczkami do zębów włącznie także no jakby to. Tak jak pisał denis, świat się zmienia i dobrze. Ktoś technicznie tkwi sobie w latach 2000 i woli głupiofon za 80PLN ale wielkości pół paczki fajek niech ma, co mnie to. Ale reklamowanie tego jako super cudu w sytuacji ogólnej świadomości możliwości oferowanych przez dzisiejsze urządzenia, gdzie wiele osób które znam przestawiło się całkowicie na smartfony i nawet komputer chodzi tylko w pracy gdyż jest nie potrzebny pełniąc tylko rolę maszyny do pisania jest hm. Oceńcie sami. I tak, też sądzę, że ten temat został wyczerpany.

--
Ja tylko nieśmiało przypominam, żebyście byli ostrożni. Wielki brat czuwa.

2021-10-14 20:36