Wątki archiwalne

Elten Event 2019

Started by Julitka 922 posts last post 7 years ago Closed Page 31 of 47

#601 2 likes

Fochy, fochy, niektórzy nie mają nic do roboty :P
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

#602 2 likes

Coś jakby. No ale cóż, to jej problem, jej wybór, jej zysk lub strata jeśli nie pojedzie. Proponuję dać spokój i więcej nie komentować tej kwestii.

popierwsze nikomu sie tam nieprzydam, ani fizicznie ani psychicznie.
podrugie nie mam nic do zaoferowania czym wzbogaczila bym to spotkanie.
potrzecie jest to ponad moj minimalny limit finansowy 400 zlote, a taka brutalna kasa gdzie indziej mi sie przyda.
jak zanastepnym razem bedzie zimowy zlot, to bedzie wieksza opcja ze sie zalapie, bo latem finanse sa mi gdzies inedziej potrzebne.
takze bawcie sie super, bez ludzi jak ja to bedzie zabawa gwarantowana.

#604 2 likes

Najpierw zawraca głowę, chce, żeeby ktoś jej policzył koszty po czym strzela fochy. Ehhhh. A ten ostatni post chyba ma na celu, żebyśmy zaczęli pisać: jedź, masz dużo nam do zaoferowania itd.
--Cytat (Zuzler):
Coś jakby. No ale cóż, to jej problem, jej wybór, jej zysk lub strata jeśli nie pojedzie. Proponuję dać spokój i więcej nie komentować tej kwestii.

--Koniec cytatu
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

nawet jakbyscie to pisac zaczeli, nawet jezeli priwatnie, to i tak to nic niezmieni, bo i tak bym niepojechalam. Bo potrzebuje tego typu finanse gdzies indziej, a pozatem doszlam tes do wniosku, ze bym sie miedzi wami nieczulam dobrze.

#606 2 likes

nas to, tak jakby, mało interesuje, szczerze mówiąc.
po co mi sygnatura?

#607 2 likes

Nie będzie nikt nigdzie stołu przenosił, bo wypoziomowanie go nie jest taką prosta sprawą.

#608 1 like

eee, ten stół nie jest wypoziomowany, więc nic nie straci hahaha
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#609 2 likes

Lekko jest.

#610 1 like

Serio, to jest największy problem?

#611 1 like

No tak;D
jak poziomica będzie, to widzący jakiś pomoże nam go wypoziomować, podstawi się coś pod nogi. Tylko pytanie, który stół brać, czy czeski czy ten inny.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

#612 2 likes

zdecydowanie czeski, ten drugi jest do niczego.
po co mi sygnatura?

#613 2 likes

Z tym stołem, to jest po prostu tak, że tam, gdzie on stoi, jest po pierwsze mało miejsca, po drugie gorąco. Więc powstał pomysł przeniesienia stołu do szkoły podstawowej. Ale to na razie tylko jest pomysł.

#614 2 likes

Nawet w telefonie jest poziomica, więc tego...

#615 1 like

A jak to z dokładnością?

w ktoryms s mojich poprzednim postow napisalam:
4 lipiec.
to jest data kiedy bede na 100 procent wiedziec,czy mi sie finansowo uda pojechac na zlot, czy tes nie.
wtedy przyjdzie renta, popatrze ile mam na koncie ogolnie, i sie zasiadzie za te finanse i sie to przeliczy.
i wtedy powiem jak to u mnie wyglada.

co prawda wyszlo troche inaczej, bo sie okazalo ze nie bede tam chciana, to niejade, ale tes finanse pokazali ze bym niedalam rade zaplacic tyle nadodatek za wyjazd gdzie te finanse tego nie sa az tak warte.
no i tes napisalam ze ideal byl by dla mnie 400 zlote, ale wraz z pociagiem za 240 zlote.
a to sie nie udalo.
owszem, zaznaczylam ze gorna granica mogla by byc 600 zlote, ale w zasadzie wszystko ponad 400 niebylo ok, a jak sie okazalo to jak zasiadlam nad finansami 400 to tes nie ok.
takze ja czuje sie z wygloszeniem ze nie jade, apsolutnie w porzadku.
wytlumaczylam co mialam wytlumaczyc, i wiecej sie mnie to nie tyczy.

#617 2 likes

Adela, czy tych swoich spraw, nie mogłabyś, proszę, przedyskutować z kimś prywatnie? Na przykład z ekipą organizatorską? Jeśli możesz wypełnić ankietę, to ją wypełniasz. Jeżeli nie możesz, to nie wypełniasz.
Ale zobacz, że gdyby każdy Eltenowicz zaczął teraz opowiadać o swojej sytuacji finansowej, kłopotach, problemach i o tym, że zupa była za słona, to powstałby jeszcze większy śmietnik.

Albo, gdyby teraz każdy Eltenowicz, który nie chce uczestniczyć w zlocie, postanowił napisać długi elaborat z dokładnym uzasadnieniem swojej decyzji... Jak myślisz, co by było?

#618 2 likes

Od otwarcia rejestracji minęły 4 dni.
Wiem wiem, są jeszcze dwa tygodnie, ale na chwilę obecną... wygląda to mało poważnie.
Może jeszcze się ruszy, ale, wybaczcie, powiem dobitnie. Prosiłem, by wypowiadały się w ankietach tylko osoby udziałem zainteresowane, po przemyśleniu, podałem możliwe kwoty.
Na razie zgłoszenia otrzymałem 4.
Oczywiście, to o niczym jeszcze nie mówi, wciąż jest czas. Ale jest niepokojące, prawdę mówiąc.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

ja na razie utknąłem na polach o numerze pociągu/linii, będę wiedzieć więcej, wypełnie
w związku z przesiadką na Maca, prawie mnie tutaj nie ma. Inne sposoby kontaktu w wizytówce.

#620 2 likes

Tak też myślałem, że osoby dojeżdżające muszą to poogarniać.
Ale wiele osób deklarowało brak noclegu, połowa po prawdzie, a o nich coś też nie słychać. Co, jak mówiłem, o niczym jeszcze nie świadczy, ale mnie dziwi.
Bo matematycznie to zgłosiło się niecałe 10 procent zainteresowanych.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.