Archiwum

Do sprzedania komputer stacjonarny, Ryzen 7 9700X, 32 GB, 2 TB, RTX5060TI 16 GB

Started by pates 5 posts last post 27 days ago Closed

Witam bardzo serdecznie!
Do sprzedania posiadam prywatny komputer składany pod koniec 2024 roku, który był przez ostatni czas tylko modernizowany. Jednostka jest wydajna, dość energooszczędna i przede wszystkim cicha, co jest ważne.
Cały zestaw składa się z:
Procesor. Ryzen 7 9700X 8 rdzeni, 16 wątków, do 5.5 GHZ boost, 32 MB Cache, bardzo solidny i sensowny procesor do wszystkiego. Był on zakupiony niedawno, dołączam pudełko w zestawie.
Płyta główna. As Rock B 650 M PRO RS Wi-Fi, bardzo dobra płytka Micro ATX z jednym PCI Express x 16 dla karty graficznej, drugim X4 fizycznie też x 16 dla dodatkowego sprzętu, 3 sloty na dyski M2 1 PCI Express 5.0x4, 1 4.0x4 i 1 4.0x2, 4 porty SATA 3, 2,5 GB LAN, 2 porty USB 3.2 gen 1, kolejne 2 3.2 gen 2 jeden typu C, 4 porty 2.0, Display Port, HDMI, 3 jacki na tylnim panelu, w środku 4 headery na wentylatory, kolejne usb 3.2 gen 1 zwykłe jak i typu c, usb 2 też tam się znajdzie, 4 banki na pamięci RAM DIMM DDR 5, w mojej ocenie solidna i sensowna płyta do wielu zastosowań z radiatorami na VRM. Jest gwarancja jeszcze do końca roku, brak opakowania.
Karta graficzna. Gigabyte RTX 5060 TI 16 GB Windforce OC MAX, dwuwentylatorowa, mała konstrukcja, nie jest przesadnie głośna, aluminiowy backplate,, do gier czy pracy z AI się jak najbardziej nadaje. Maksymalnie 70 stopni zaobserwowałem pod obciążeniem. Jest pudełko, gwarancja gdzieś do 2027 ale nie powiem dokładnie do kiedy.
Zasilacz. Cooler Master MWE Gold v2 850 w, w pełni modularna konstrukcja, nie jest to zasilacz ATX 3.1 lecz i tak przy tej karcie nie ma to znaczenia. Ma tryb półpasywny i sporo zabezpieczeń, gwarancja jeszcze przez około 3 lata, wszystkie kable w komplecie, brak opakowania.
Chłodzenie. Arctic Freezer 35 proste, ale w pełni wystarczające do tego procesora, 65 stopni pod obciążeniem, ciche, wydajne, proste, w sumie to taki złoty środek. Gwarancja do końca roku, brak opakowania.
Obudowa. Lian Li DAN A3 Wood Black wersja z siatką mesh, nie szkłem na boku, ciekawa skrzynka Micro ATX dość niska, kompaktowa z zasilaczem mocowanym z przodu, drewno na front panelu, 2 USB 3.2 gen 1 i jedno takie samo ale typu C, 2 Jacki mikrofon i słuchawki, filtry antykurzowe, w mojej ocenie na prawdę przyjemna sprawa do budowy kompaktowego i wydajnego komputera. Gwarancja do listopada 2027 roku, brak pudełka, ale są elementy montarzowe itd.
Dysk. Lexar NM 620 2 TB Pci Express 3.0x4 może wolniejszy od tego, co da się kupić, ale po 1 obecne ceny dysków są jakie są, po 2 do gier i tak w pełni to wystarcza a pomieści ich więcej, więc generalnie ma to jak dla mnie sens.
Pamięć RAM. Goodram IRDM Black 32 GB 2 x 16 GB DDR 5 6000 MHZ CL 30, pamięci z radiatorami bezproblemowe, idą spokojnie na profilu EXPO bez żadnych problemów, zestaw pracuje stabilnie, co tu mogę jeszcze dodać? Gwarancja w teorii dożywotnia ale wiecie jak to teraz jest z RAMem.
Wentylacja w obudowie. 4 wentylatoryArctic P 12 PWM Black 3 na dole, 1 na tyle, te na dole zasysają, a ten na tyle wypuszcza powietrze. Sensowny rozkład, gwarantujący cichą pracę.
Na procesorze świerza pasta Arctic MX 7 położona niedawno, więc daje to gwarancję niższych temperatur, co też jest dość ważne jakby na to nie patrzeć.
Na komputerze zainstalowany nieaktywowany Windows 11 PRO, mogę zainstalować inny OS jeśli będzie taka potrzeba, proszę tylko o informację.
Komputer nie był katowany, obciążany jakoś bardzo ani często, czasem tylko cięższe programy odpalałem ale to raczej jest normalne, niemniej jednak był szanowany. Wszystko sprawne i sprawdzone, działa tak jak ma działać. Sprzęt dalej na lata pod przyszłe, ewentualne rozbudowy.
Serdecznie polecam!
Po zakupie udostępniam dowody zakupu części na które jest gwarancja dla kupującego, by miał pewność, że takowa występuje oraz mógł produkty reklamować w razie wystąpienia takiej potrzeby co miejmy nadzieję nigdy nie nastąpi :)
Cena, okolice 7000 zł do negocjacji. Zapraszam do kontaktu.
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Sprzęt jest zarezerwowany do przyszłego tygodnia, chyba że znajdzie się ktoś szybciej. Jednakosz jeśli nie, w tej sytuacji rezerwacja.

Czekam dziś do północy na info od osoby która zarezerwowała, jeśli go nie dostanę, rezerwacja znika. Miała być tygodniowa, dzisiaj ósmy dzisiaj ósmy dzień nawet mija, więc pewnie będziecie mieć wtedy informacje co gdzie i jak się ma.

Przedłużam rezerwację do maksymalnie weekendu, jak napisałem osobie zainteresowanej.

Sprzedany.