blindcraft nadchodzący mod do minecrafta ze słowacji
Back to Archiwalne#1 mojsior
Witajcie.
Pewnie większość z was tu obecnych słyszał o grze minecraft, nie będę pisał czym jest minecraft, dla
tych którzy nie wiedzą mam zadanie domowe, dowiedzieć się co to jest minecraft.
Będzie to mod pozwalający nam grać w tą grę zupełnie dostępny sposób.
Na dzień dzisiejszy sam mod będzie wymagał od użytkownika posiadanie gry minecraft, aby mod mógł w pełni
działać.
Mod jest przebudowaną od początku wersją minecrafta dla niewidomych.
Trwają starania o zgodę, aby można było dystrybułować razem z modem zupełnie za darmo pliki z oryginalnym
minecraftem.
Blindcraft ma być darmowy, ale nie wykluczone że będzie wymagane wykupienie pełnej wersji minecrafta.
Narazie gra a raczej mod jest w stadium alfa, gdy osiągnie status bety, autor będzie chciał pozyskać
środki na dalszy rozwój projektu.
W planach jest również tryb multiplayer.
Uważam, że to świetny ruch, bo zawsze lubiłem minecrafta i teraz będę mógł w niego w pełni pograć.
Będę tu informował o postępach w rozwoju gry, jak również postaram się porobić jakieś krótkie dema z
tego jak to będzie działać.
Pozdrawiam.
#2 misiek
Najważniejsze, że w reszcie ktoś od normalnych gier pomyślał o nas. W prawdzie to akurat nie do końca
mój klimat, ale mam nadzieję, że inni dostawcy też o nas pomyślą i coś zacznie się zmieniać w tym kierunku.
#3 kacper10
a wiadomo kiedy jakaś pierwsza wersja testowa tego modu ma być?
#4 mojsior
jeszcze nie, narazie są prace nad przebudową pewnych rzeczy także nie prędko
#5 zywek
Ale mam nadzieję, że przynajmniej po Angielsku
#6 mojsior
no jasne
#7 pajper
Muszę przyznać, daleko mi do fana Minecrafta, bardzo daleko.
Ale gdyby był dostępny, chętnie bym się przyjrzał.
Osobiście obawiam się, że te prace, jak wiele innych, się zamrożą, zatrzymają i blindcrafta nie będzie.
:/
Zbyt często tak się działo.
Ale mam wielką nadzieję, że się mylę i trzymam kciuki. :)
PZDR
DP
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#8 jamajka
Ja też mam taką nadzieję, chętnie bym zerknęła! Nie wiem, czy polubię ten rodzaj gier, ale czasami miałam
ochotę pograć w coś, co nie wymaga biegania istrzelania... i ja wiem, że takie gry są, ale mało fajnych.
#9 rylotek111
Mnie też niestety smutne doświadczenie nauczyło, że niewarto się za wcześnie na coś napalać a wszystko
z przymrużeniem oka traktować. To tak żeby się nie zawieźdź. Jeśli już coś fajnego i konstruktywnego
wyjdzie w tym zakresie, to dopiero się ucieszę i może stestuję. :P
#10 misiek
A ja bym tam chętnie zobaczył blind Gta, aczkolwiek nie lubię słowa blind, no ale jestem ciekawy jakby
to mogło wyglądać.
#11 daszekmdn
Ktoś kiedyś zaczął robić coś do GTA ale zgubił chyba kod.
#12 zywek
Ja się bawiłem z piątką, ale kod zgubiłem do tego, co zrobiłem. Na razie mam jakieś tam podstawy. Można
sobie sprawdzić prędkość poruszania się, kierunek, koordynaty wysokość i takie tam, a także zrobić kilka
rzeczy w menu, no i będę pracował nad gps-m i nad czytaniem, co się mija jak się wędruje przez miasto,
ale to dopiero od września.
#13 misiek
Nie mam 5, a nawet jak bym miał to zapewne by nie poszła. A z Sanandreas dał byś radę coś pokąpinować?
#14 jamajka
Słyszałam, że z tym już coś było, ale nigdy nie testowałam. Ja do blind nic nie mam, taka prawda niestety,
a jak im się uda, to i tak będzie spoko.
#15 zywek
Spróbuję coś pokombinować, aczkolwiek nie wm cyz będzie mi się chciało cleo uczyć.
#16 kacper10
gta sa dla nas to by było fajne. moim zdaniem to najlepsza wersja gta
#17 longshoot
gta sa oprócz misji, grać jest łatwo wystarczy pare kodów
#18 zywek
Ale tak to wiesz. Chodzi o to, żeby nawet można było przejść te kilka pierwszych misji np.
#19 kacper10
dokładnie, tak grać na kodach to możesz w większość gier
#20 pates
i co z tym?