Powiadomienia o dodatkach i nie tylko

NVDA 2026.1 wydane

Started by stefan 80 posts last post 17 days ago Page 4 of 4

Ale jest inaczej, mam ikonę zaznaczoną i przeczyta mi dymek, a potem mówi nvda skorzystaj z internetu dymek i tak nieważne na jakiej jestem ikonie, jak powie skorzystaj z internetu dymek i potem nic nie gada, ale jak nacisnę control to znowu mówi skorzystaj z intenetu dymek i tak mówi za każdym razem jak nacisnę control.

Pojawiła się beta 2026.2. Czy ktoś potwierdza czy problem występuje nadal z balabolką itd?

Wcześniej tak nie miałem, a teraz jak włączam excela 2016 to nvda mówi, że uruchamia excela, ale nie tak zawsze i potem nic nie mówi, nie wiem czy uruchomił czy nie, trzeba naciskać nvda z tabulatorem żeby wiedzieć, że otworzył się excel.

Nie, bo NVDA milczy, nawet jak naciskam strzałki, a jak nacisnę nvda i tabulator i usłyszę excela to już wtedy nvda mówi.

Jak tam sytuacja na dzisiaj?
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

u mnie nic się nie zmieniło, bo przecież nie było żadnej aktualizacji. Doszło tylko to, że jak coś zaznaczam w wordzie to nie czyta, muszę kilka razy przeliterować strzałkami i potem przeczyta, że zaznaczone. Wcześniej jak była ta wcześniejsza wersja to wszystko działało dobrze.

Chodzi mi o appki które mają jazdy jakie znacie

U mnie na beta9 dalej czytało element menu element menu ale ja sobie zmieniłem skalowanie i na razie jest dobrze.

Ale w czym @graco

A no właśnie mi o listę appek chodzi

Dobra informacja. Właśnie dzisiaj problem z złym odczytywaniem menu został naprawiony. Pojawi się to w nvda 2026.3

Czemu nie 26.2?

o no właśnie, przecież nie było aktualizacji 2026.2

Bo tak na githubie jest to oznaczone, przypięte do milestone 2026.3 to już z tym do nv access, nie do mnie. Ja nie wiem dlaczego tak

a czy wiadomo kiedy ma się pojawić ta aktualizacja?

#80 Edited

Ciężko powiedzieć,. Jeszcze 2026.2 nawet nie została wydana więc obstawiam że za kilka miesięc. Strzelam listopad/grudzień, ale może będzie to szybciej,