Kupię radioodtwarzacz w stylu retro
Back to Elektronika#1 Krzycha
Szukam czegoś niewielkiego, stereo, z przyzwoitym dźwiękiem, okrętłami do regulacji głośności i wyszukiwania stacji, możliwością Odtwarzania plików MP3 przez USB lub czytnik kartt i funkcją nagrywania. Najlepiej w drewnianej obudowie. Ważne, żeby urządzenie posiadało fizyczne przyciski. Żadnych przycisków dotykowych i żadnego sterowania zdalnego pilotem.
#2 daszekmdn
Funkcję nagrywania na co? Jak retro to pomyślałem o kaseciakach, ale nie polecam nowych bo to badziew.
Jak chodzi o radioodbiorniki z nagrywaniem na USB, to albo retro, pokrętła, i mp3 128 32khz czyli jakość z dupy, albo przyciski i przyzwoite nagrywanie.
Jeśli może być przenośne i nie retro, to zainteresuj się Retekess V115. Odbiornik taki sobie o, bo czułość dość kiepskawa, ale nagrywa ładnie, ale ta pierwsza wersja, nie unowocześniona. No i ma wejście line in więc możesz sobie pod to podpiąć cokolwiek i z tego nagrywać.
Tylko jak doczytałem post, to on jest mono, ale odtwarza karty SD.
Trudny temat, bo jakby trudno znaleźć w dzisiejszych czasach cokolwiek sensownego co jest radiem z nagrywaniem i ma wszystkie te funkcje, które chcesz.
#3 mustafa
Może coś takiego
https://catalog.lenco.com/products/classic-phono-tcd-2551wd-wooden-retro-turntable-with-bluetooth%C2%AE-am-fm-radio-usb-encoding-cd-player-cassette-player-and-built-in-speakers-wood
Nie znalazłem na alegro, ale wydaje się spełniać twoje wymagania aż nad to.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#4 mustafa
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
#5 misiek
Skoro w mdf i w stereo to raczej chyba ma być większe jak przeciętne radyjko czy walkman.
-- (daszekmdn):
Funkcję nagrywania na co? Jak retro to pomyślałem o kaseciakach, ale nie polecam nowych bo to badziew.
Jak chodzi o radioodbiorniki z nagrywaniem na USB, to albo retro, pokrętła, i mp3 128 32khz czyli jakość z dupy, albo przyciski i przyzwoite nagrywanie.
Jeśli może być przenośne i nie retro, to zainteresuj się Retekess V115. Odbiornik taki sobie o, bo czułość dość kiepskawa, ale nagrywa ładnie, ale ta pierwsza wersja, nie unowocześniona. No i ma wejście line in więc możesz sobie pod to podpiąć cokolwiek i z tego nagrywać.
Tylko jak doczytałem post, to on jest mono, ale odtwarza karty SD.
Trudny temat, bo jakby trudno znaleźć w dzisiejszych czasach cokolwiek sensownego co jest radiem z nagrywaniem i ma wszystkie te funkcje, które chcesz.
--
#6 Krzycha
Odpowiadam zbiorczo.
Tak. Wielkością i wyglądem zbliżone do tego, co Blaupunkt produkował jeszcze parenaście lat temu, tylko, że one nie nagrywały.
Chodziło mi o nagrywanie na USB, albo kartę.
Swoją drogą Retekess V115 akurat mam , ale nie wiem jak zweryfikować która to wersja.
Lenco i TREVI trochę za duże, ale może to będzie dobry trop.