Transcription
Cześć, nagrywam ten wpis, żeby pokazać Wam jedną rzecz. Chodzi mi o ustawienie tak mniej więcej CSR po talkbackowemu, chociaż nie do końca. Mam tu na myśli takie proste rzeczy jak, jak to zrobić, żeby na danym elemencie mieliśmy, będziemy mieli po prostu automatycznie czynności góra-dół, tak jak to mamy na zwykłym talkbacku. No pokrętła takiego w stu procentach się zrobić nie da, no bo pokrętło talkbackowe to są trzy palce, góra-dół i lewo-prawo, znaczy nie, tak, no i tak, lewo-prawo, w sensie góra-dół zmieniają wartości, a pokrętło talkbackowe, czy to CSR-owe to jest trochę inne, dlatego że tam góra-dół zmieniamy wartości na pokrętle, a lewo-prawo nam przesuwa. No i ja miałem taki problem, że na przykład chociażby, żeby dostosować suwak, nie wiem, no to musiałem sobie wybrać na pokrętle suwak i dopiero lewo-prawo, to było strasznie niewygodne. No i pokażę Wam, jak ja mam to ustawione. Żeby nie było, ja to robię na wersji darmowej, tu zwolniłem tego synteza, żeby było zrozumiałe. Zachowania. Tak. Tak. ... Dokładnie, czyli mi chodzi o gesty skrótów, to jest gesty skrótów trzeba poustawiać. ... Tu. ... ... To jest nieprzetłumaczone, ale to nas nie interesuje, bo nie wiem, co to jest, szczerze mówiąc, bo to tak na ślepo trochę zaznaczałem. Interesuje nas druga opcja, druga Chinese Litera. Ona jest niezaznaczona i to jest właśnie opcja użyć gestów skrótów, aby dostosować czynności. I teraz Wam to pokażę na przykładzie. Teraz to jest niezaznaczone. Mamy nowa launcher. Przesuwam w górę, w dół. Nie zmienia mi czynności, tylko przewija po prostu ekrany. Zaznaczamy sobie drugą Chinese Literę. Dajemy sobie wstecz i przechodzimy na ekran główny. I co mamy? No i mamy. Góra, dół czynności, elegancko, tak jak powinno być. Także to chciałem Wam pokazać. Mam nadzieję, że komuś tam pomogłem. No i trzymajcie się. Cześć.