z tego co ja tu widzę na planie wyjazd pierwszej grupy 9 00, druga grupa 10 30. O 11 msza święta u nas w kaplicy w intencji niewidomych pod przewodnictwem ks. Kardynała Nycza oraz duszpasterza niewidomych ks. Prałata dr Andrzeja Gałki, więc msza niedzielna już załatwiona. Po mszy zwiedzanie ośrodka, nowe technologie, atrakcje zręcznościowe, sprawnościowe, kulturalne, Wiem że będzie koncert, na pewno zwiedzanie szkół, pracownia masażu, informatyka Itd. 17 00 powrót do Warszawy. Co do oka myślę że się opłaca, raczej nie będzie problemu z wskazaniem miejsca do zwiedzania, zawsze można jechać z kimś kto zna już ośrodek, na pewno będzie dużo łatwiej. No i sam jak nie zgarną mnie do pokazywania masażu bardzo chętnie mogę pomóc, wskazać drogę Itd.
Ja tam ośrodek znam, ale ciekawe co będzie działo się na miejscu. Najbardziej to nie wiem czy uda się ogarnąć Centrum Nauki Kopernik.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
A to trzeba tam się jakoś specjalnie rejestrować? bo hm.. w Laskach to ja byłem dość długo, ale możnaby pojechać w odwiedziny do znajomych i kogoś z Eltenowiczów poznać, bo aż wstyd wpisywać w odpowiednim wątku ludzi, bo znam zastraszająco niewielu z was i to jest normalnie skandal :d.
Ja się nie rejestrowałem. A przecież chyba można też pojechać samodzielnie? ;)
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
No pewnie, będzie tyle ludzi, że jak ktoś dojedzie to nie będzie miało to większego znaczenia, ale to by trzeba było określić kto, kiedy, gdzie i jak będzie jak by sie spotkać chciało :D
Co do dojazdu do Lasek, ja myślę, że kto zna Warszawę, może organizować na własną rękę. Nie jest to żadne oficjalne info, ale... Jeśli tam się pojawię, a nie planuję, choć jeśli wielu z was tam będzie to... czego się nie robi dla Eltenowiczów? :D W każdym razie, gdybym miał się tam zjawiać, jechałbym już grzecznie metrem i autobusem, miast próbować ogarniać się z Szansą. Bo przynajmniej zeszłoroczne doświadczenia w ogarnianiu się z Szansą są dość... negatywne.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Zasadniczo tak, jeno my będziemy z 9 miesięczną córeczką i w tym przypadku jakaś ewentualna podwózka jest baardzo wygodna. Oczywiście w razie czego damy sobie radę. Pytanie czy ktoś wie jaki jest plan na niedzielę? bo jesli byśmy jechali do głównie w celach integracyjnych, bo Laski oboje znamy dość dobrze. Innymi słowy kiedy będzie czas na luźne pogadanie?
Wszystko zaczyna sie mszą o 11 a potem z tego co wiem jest zwiedzanie, spacerowanie, oglądanie Itd. Więc trzeba sie umawiać gdzieś na jakąś godzinę, albo zebrać grupą, która będzie i po prostu razem zwiedzać.
No powró ok, ale co pomiędzy? czy cały ten czas to jedno wielkie zwiedzanie? Jeśli tak to czy jest ktoś chętny na godzinkę niezobowiązującego pogadania gdzieś tam? Może w kawiarence o ile będzie otwarta.
Wydaje mi się że tak właśnie to wygląda, wcześniej pisałem plan, teraz już nie pamiętam. Ja jeżeli nie zgarną mnie do pokazywania pracowni masarzu wstępnie jestem. Jak by też ktoś nie ogarniał a potrzebował dojścia gdzieś tam można pisać.