Pamięam, że jak miałam Della to z klawiaturą nigdy nie miałam problemuów.
Previous
2 / 2
Edited
No zewnętrzne zazwyczaj są trwalsze, choć to nie reguła.
Kwestja jest taka jak nożyce są wykonane. Paula, ja ze swoją klawą MSIka z 2016 roku też nie mam żadnych problemów i śmiga ona do dzisiaj a katowałem ją od 2016 do 2019 mniej więcej kiedy kupiłem swojego pierwszego mechanika i skończyło się katowanie klawiatur laptopowych :D.
za 129 zł znalazłem. Pewnie byłyby i tańsze, no ale od sprawdzonego sklepu :D.
Jeszcze jedno pytanie jaki układ wolisz.
Długi prosty prostokątny enteri długi lewy shift, czy enter w kształcie litery L wygięty i krótki shift?
https://allegro.pl/oferta/klawiatura-logitech-wireless-keyboard-k270-14369849382
Kwestja jest taka jak nożyce są wykonane. Paula, ja ze swoją klawą MSIka z 2016 roku też nie mam żadnych problemów i śmiga ona do dzisiaj a katowałem ją od 2016 do 2019 mniej więcej kiedy kupiłem swojego pierwszego mechanika i skończyło się katowanie klawiatur laptopowych :D.
za 129 zł znalazłem. Pewnie byłyby i tańsze, no ale od sprawdzonego sklepu :D.
Jeszcze jedno pytanie jaki układ wolisz.
Długi prosty prostokątny enteri długi lewy shift, czy enter w kształcie litery L wygięty i krótki shift?
https://allegro.pl/oferta/klawiatura-logitech-wireless-keyboard-k270-14369849382
Ja ciągle pracuję na mechanicznej niskoprofilowej podłączonej przez BT albo 2,4 do laptopa. Jeśli ciągle, albo najczęściej pracujesz w domu to bym proponował Ci taką właśnie klawiaturę. W znaczeniu dodatkowej.
-- (paula1):
A jaka cena tej klawiatury Logitecha? Słyszałam ostatnio opinię od jednej z eltenowiczek Niuni, że ona sama nie używa klawiatury laptopowej i pracuje na normalnej komputerowej klawiaturze od komputera stacjonarnego, bo one są trwalsze. Czy to prawda?
--
-- (paula1):
A jaka cena tej klawiatury Logitecha? Słyszałam ostatnio opinię od jednej z eltenowiczek Niuni, że ona sama nie używa klawiatury laptopowej i pracuje na normalnej komputerowej klawiaturze od komputera stacjonarnego, bo one są trwalsze. Czy to prawda?
--
W sumie najbardziej miałem na myśli klawiaturę dodatkową, nie że koniecznie mechaniczną.
Pewnie masz rację, ja mam dość cichą, ale mimo wszystko trochę ją słychać, zwłaszcza jak szybko piszę.
Więc zostaje membranowa albo nożycowa.
-- (daszekmdn):
Jak nagrywa coś w Reaperze odradzam mechaniczne bo się kliki nagrają.
--
Pewnie masz rację, ja mam dość cichą, ale mimo wszystko trochę ją słychać, zwłaszcza jak szybko piszę.
Więc zostaje membranowa albo nożycowa.
-- (daszekmdn):
Jak nagrywa coś w Reaperze odradzam mechaniczne bo się kliki nagrają.
--
Edited
Są ciche switche, ale wybór niskoprofilowy jest troszeczkę mniejszy, plus osobie, która totalnie nie ma doświadczenia z klawami mechanicznymi może być trudniej. więc faktycznie.
Muszę właśnie popatrzeć z tatą, który zna się na takich techniczno-mechanicznych sprawach, może on to mi sprawdzi, bo mamy zaprzyjaźnionego faceta od elektro-mechaniki i on może sprawdzi, co tam się stało. Tylko najgorsze, że tata zaraz powie, że to ja zepsułam, bo walę w klawiaturę, a to nieprawda przecież. To się miało prawo zepsuć. Mój tata zawsze mówi, że jego sprzęty jakoś dłużej działają. Ta, na pewno. Niestety my więcej korzystamy z niego.
Prawda niestety jest taka, że uszkadzające się zwłaszcza strzałki to norma obecnych laptopów. Czemu? Klawisze strzałek często, a w szczególności góra i dół są pomniejszone o połowę względem reszty, skutkiem czego mają mniejszą powieżchnię nacisku, no i wiadomo co dalej. Miałel laptopa Asusa w którym strzałka w dół chrupała, działała dobrze ale przy odpowiednim naciśnięciu robiła chrup chrup. I to jest duży problem. Miniaturyzacja miniaturyzacja ale nikt nie patrzy na konsekfencje tejże.
@Graco wyślij laptopa na gwarancję, jeszcze masz ją przecie, w sumie @Paula1 ty też możesz to zrobić i takby było najlepiej, taka prawda. A co do modelu laptopa wciskasz windows plus r, wpisujesz msinfo32 i enter, potem tabulator i szukasz model płyty głównej i to tutaj podajesz, najprostrza droga do uzyskania tych informacji.
Też kiedyś miałem taki problem ale ze strzałką w górę w starej Toshibie, mogły się ścieżki wytrzeć tam i dlatego nie działa. A klawiaturkę Logitecha K 270 to i za 15 20 zł cda się dorwać z myszką tylko trzeba poszukać, może będzie w obcym układzie ale dla nas to i tak bez znaczenia, bo to tylko obrazki taka prawda.
@Graco wyślij laptopa na gwarancję, jeszcze masz ją przecie, w sumie @Paula1 ty też możesz to zrobić i takby było najlepiej, taka prawda. A co do modelu laptopa wciskasz windows plus r, wpisujesz msinfo32 i enter, potem tabulator i szukasz model płyty głównej i to tutaj podajesz, najprostrza droga do uzyskania tych informacji.
Też kiedyś miałem taki problem ale ze strzałką w górę w starej Toshibie, mogły się ścieżki wytrzeć tam i dlatego nie działa. A klawiaturkę Logitecha K 270 to i za 15 20 zł cda się dorwać z myszką tylko trzeba poszukać, może będzie w obcym układzie ale dla nas to i tak bez znaczenia, bo to tylko obrazki taka prawda.
Previous
2 / 2