EltenLink

christmas dash.

Back to Nowości

#1 lalar123

Witam. Wczoraj bodajże pojawiła się nowa gra świąteczna od tunmi 13 Pt. Christmas dash. Święty mikołaj z tego co zrozumiałem z readme pierdyknął zsań i nie może lecieć. Inne elfy nie chcą wyjść z ciepłej fabryki prezentów. My więc jako gracz, musimy dostarczyć prezenty. Skakać na dachy i wchodzić przez kominy. Musimy uważać by nas nie z fotografowali domownicy jeśli tak się staniei popularność wzrośnie do 100% wtedy koniec gry. Trzeba podejść do choinki która wydaje dźwięk i kliknąć enter. wasd/strzałki lewogóraprawodół chodzimy po miejscach Np. po dachu. i po domach. Bo uwaga, gra jest połączeniem endless runnera z grą jakby normalną. Gdy biegniemy możemy tylko zmieniać kierunek strzałkami lewo prawo bo on postać biegnie sam. Gdy usłyszymy dźwięk jakby przesuwającej się budowli dajemy spację by wskoczyć na dach. Trzeba szybko znaleźć komin po dźwięku tego jeszcze nie umiem w jak najszybszym czasie. Inaczej po ostatnim plim wpadniemy do domu przez sufit wzbudzając tym odrazu ciekawość domowników. pod tab mmy inwentarz możemy mieć ciasteczka cookies które odwrócić mogą uwagę domowników. Możemy dać się udeżyć snowmanowi wtedy mamy śnieg który rzucamy q. Gdy klikniemy raz q mamy małą śnieżkę. Gdy przytrzymamy q aż rozlegnie się najwyższy dźwięk. I puścimy możemy ogłószać bo do tego właśnie służy śnieg ten ogłószać domowników. Tak zwanymi snowballs śnieżkami. ciasteczk rzucamy f acha. Mamy jeszcze toporek jeśli za dużo jest domowników możemy podejść do ściany i tak długo klikać lewy lub prawy kontrol żeby zwrócili na nas uwagę. Gdy będą szli my musimy uciec, i znaleźć choinkę. Zapomniałem skrutu do szukania choinki ale wszystko macie w readme. Link.
https://tunmi13.itch.io/christmas-dash
Bawcie się dobrze.

Cholerne wstrętne sample w suno!
2025-12-25 12:00

#2 bratczyk96

A w jakim języku jest ta gra?

Pozdrawiam
2025-12-25 17:07

#3 Kotek

Ta gra jest po angielsku.

2025-12-25 18:59

#4 adelcia

właśnie i dla tego właśnie ja się w nią nie zagłębiałam.
-- (Kotek):
Ta gra jest po angielsku.

--

2025-12-26 01:55

#5 lalar123

No ale przecież to jest proste. Nie wymaga znajomości za awansowanego angielskiego. Poza tym kto chce proszę bardzo szukać tunmi13 i zgłosić, że chcecie polską wersję. Najpewniej zrobi tak, że sami będziecie musieli sobie tłumaczyć. Jest przeież nvda translate który bardzo pomaga. No bo czy trudno zrozumieć słowa cookies snow snowy rooftop i tak dalej Nie chcę się czepiać Broń Boże nikogo ale mówię. To nie jest trudny język. Roof dach top szczyt awięc szczyt zaśnieżonego dachu. Proste. hinney komin z tego co pamiętam. śnieg służy do rzucania kul. Śnieżnych. z resztą widzę@kotek że ty sobie chyba poradzisz. Sorry za offtop.

Cholerne wstrętne sample w suno!
2025-12-26 12:02

#6 Kotek

Tak, ja sobie poradzę.

2025-12-26 14:33