Forum

Titan, Titanic Computer Environment

Oprogramowanie

Poprzednia 2 / 3 Next

mojsior

#21 ·

USUNOŁEM I JEST LEPIEJ ALE NADAL ŹLE NIE MOGĘ NA ELTENIE WPISYWAĆ POSLICH ZNAKÓW, BO ON COŚ POCHRZANIA W OGÓLE ALT TAM NIE DZIAŁA.
jAK CHCE W ZASABNIKU SYSTEMOWYM KLIKNĄĆ ENTER NA POKAŻ UKRYTE ikony to się otwierają ustawienia windowsa z jakiegoś powodu, coś ten niewidzialny interface psuje.
w notatniku tez nie mogłem zrobić litery ł bo jakieś coś dziwnego się odpaliło, okno uruchom pod windows r też się dziwnie zachowywało.
Jakieś dziwne rzeczy się dzieją z tym

mojsior

#22 ·

acha no i te rzeczy się dzieją po zminimalizowaniu titana.

titomaton

#23 ·

Czyli to może być wina IUI, Choć nikt wcześniej nie zgłaszał mi takich błędów, jak Titan jeszcze siedział w titosofcie

titomaton

#24 ·

Praktycznie rzecz biorąc, IUI w większości przypadków zajmuje tylko ctrl i shift

mojsior

#25 ·

wiem jedno pisanie polskich liter z tym jak odpala się niewidzialny jest nimożliwe

titomaton

#26 ·

1 likes
hm. Nie mogę zreprodukować tego błędu, ale spróbuję i to rozwiązać, ażeby nikt więcej takich błędów nie miał

titomaton

#27 ·

hm, alternatywą jest to, żeby Titan nie przechwycił klawiszy, lecz wtedy jak sterowałoby się IUI, wtedy i windows będzie myślal że naciska się strzałki, jak naciska się titan+strzałki tj ctrl+shift+strzałki

titomaton

#28 ·

ewentualnie na razie można przełączyć się na tryb klasyczny w ustawieniach\zakładka ogólne, wtedy IUI nie pojawi się po zminimalizowaniu

titomaton

#29 ·

zauważyłem jedną rzecz, IUI w TCE może kolidować z otwartym oknem eltena, może w tym tkwi błąd

titomaton

#30 ·

a o to link do grupy telegramowej poświęconej TCE
https://t.me/tceplc
dzięki tej metodzie łatwiej będzie można zgłaszać błędy lub/i dyskutować o tym projekcie
a link do kanału (z reguły tam są informacje)
https://t.me/tcepl

Adasadula

#31 ·

Ja jedyne co chciałbym zasugerować, to zmiana tego skrótu na bardziej ludzki. Zaznaczanie słów we wszelkich edytorach staje się nie możliwe na ten przykład.

misiek

#32 ·

Nie myślałeś może by w nim był komunikator i fora?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

titomaton

#33 ·

@misiek to jest planowane od jakiegoś czasu, ale pomyślę jeszcze nad infrastrukturą tegoż
@adasadula, to może ctrl+shift+win+strzałki? Ewentualnie żeby można było modyfikator ustawić samemu w ustawieniach

titomaton

#34 ·

jest już nowa wersja instalatora TCE
poprawiono: instalator tworzy poprawnie skrót na pulpicie/ czy to w oneDrive, czy to w innej lokalizacji, zgodnie z rejestrem systemowym
Ustawienie muzyki w tle już jest respektowane.
Kiedy Titan jest już zainstalowany, konfigurator/instalator uruchamia TCE
rejestrowanie skojarzenia TCEPACKAGE nie wymaga już konta administratora

Adasadula

#35 ·

Bardziej stał bym za ctrl + win + alt jako domyślną opcję, ale wiadomo, wybieranie własnego modyfikatora też było by spoko ;)

-- (titomaton):
@misiek to jest planowane od jakiegoś czasu, ale pomyślę jeszcze nad infrastrukturą tegoż
@adasadula, to może ctrl+shift+win+strzałki? Ewentualnie żeby można było modyfikator ustawić samemu w ustawieniach

--

misiek

#36 ·

Świetnie
-- (titomaton):

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

titomaton

#37 ·

Edited
żeby nie było, że sobie TCE stoi w miejscu to
0.4
poprawiają się bugi, głównie z niewidzialnym interfejsem, I nie wiem czy nie zastąpić klasycznych skrutów klawiszowych czymś takim jak TITAN UI, że tyldą, czy jakimś innym klawiszem włącza się interfejs, strzałki przemieszczają się po interfejsie,, enter potwierdza, a backspace wychodzi z poszczególnych widgetów, katalogów ETC
Titan będzie mógł uruchomić gry steam i battle.net
gry steam uruchamiane są przez steam protocol tj steam://jakistamidGry

balteam

#38 ·

No dużo programów ma niewidzialne interfejsy i skróty się nakładają, więc jeśli dobrze rozumiem, tojest jakiś pomysł.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

titomaton

#39 ·

1 likes
nowa wersja instalatora.
Naprawiono, tworzenie skrutu na pulpicie
Usunięto, wsparcie .TCEPACKAGE, pakiet można zainstalować z poziomu Titana, przepisuję obsługę wsparcie TCEPACKAGE aby tą rzeczą zajmował się Titan
dodano: Asynchroniczne pobieranie komponentów i rozpakowanie ich
dodano: Instalator TCE wykryje starszą wersję, żeby można było łatwo usunąć pliki z przed wersji 0.3p2
titan 0.3p2 nie powinien już kolidować z innymi skrutami klawiszowymi programów z niewidzialnym interfaceem.
Aby włączyć/wyłączyć niewidzialny interfejs, należy nacisnąć tyldę
Ustawienia TCE mają listę kategorii, ze wsparciem ustawień komponentów zewnętrznych
http://titosofttitan.com/titan/titan_setup.exe

Mk242

#40 ·

Witam, zauważyłem dziwny błąd, gdy chcę wejść w klijent elevenlabs, to słyszę tylko ten dźwięk kliknięcia w element i tyle, pozostałe aplikacje działają normalnie.
Poprzednia 2 / 3 Next