EltenLink

kontakty fizyczne.

Back to Inne

#161 sanklip

Znałam osobę, która z zasady nie podawała nikomu dłoni,
bo w ychodziła z założenia,
że wszyscy nie myją rąk i się brzydziła.

Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".
2021-04-15 14:13

#162 Monia01

W sumie to nie nasza sprawa czy ktoś podaje rękę, czy nie, zwłaszcza jeśli o tym, że nie podaje, poinforumue nas jakoś uprzejmie

🇺🇦 🇵🇱
2021-04-15 14:23

#163 adelcia

to ja mam trochę inaczej.
ja bardziej mam w głowie coś jak:
hm ale o co temu komuś chodzi? co on zaraz będzie chciał ode mnie sex lub coś?
-- (sanklip):

--

2021-04-15 15:56

#164 sanklip

Yyy.
Jak kobita to też? :D

Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".
2021-04-15 16:37

#165 adelcia

nienie tam ż tak żle nie jest.
tam bym się tego obawiałam tylko wtedy, jeżeli bym jeszczeprzed spotkaniem z nią wiedziałam, że jest lezbijką.
aczkolwiek, gdyby jeszcze przed spotkaniem powiedziała że sory, ale nie jesteś w mojim typie, to mogło by mi to pomóc, żeby się nie obawiać czegoś takiego, jak pisałam.

(sanklip):
Yyy.
Jak kobita to też? :D

--

2021-04-15 18:27

#166 mucha

i to obrazuje jakienasze środowisko jest dzikie u mnie w tym temacie jest tak rękę podam zawsze ale z przytulaniem się nie wychylam no chyba, że kogoś dobrze znam a w innych przypadkach jak ktoś zainicjuje przy krutszej znajomości

2021-04-16 00:13

#167 misiek

To akurat zrozumiałe.
-- (mucha):
i to obrazuje jakienasze środowisko jest dzikie u mnie w tym temacie jest tak rękę podam zawsze ale z przytulaniem się nie wychylam no chyba, że kogoś dobrze znam a w innych przypadkach jak ktoś zainicjuje przy krutszej znajomości

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-04-16 01:43

#168 misiek

Jakby to powiedzieć, wszystko czego dotykasz wszędzie gdzie byś nie był po za własnym domem raczej czyste nie jest, a jeśli nawet to skąt to możesz wiedzieć? Także tego. I nie, ja broń Boże nie należę do takich ludzi.
-- (sanklip):

--

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2021-04-16 01:46

#169 papierek

nie chodzi o dzikość środowiska tylko każdy ma inne, że tak powiem poczucie i potrzebę bliskości i trzeba to zrozumieć. Fakt, że myślenie o tym, że jak ktoś poda rękę, to może chcieć czegoś więcej jest raczej zaburzeniem, ale to praca dla psychologów, a nie dla nas

po co mi sygnatura?
2021-04-16 01:54

#170 adelcia

zawsze tak może być że komuś o coś codzi.
a co jak ja na to nie pozwolę, a i tak to zrobi? dziekuję!
a co? niech jest to nawet zzaburzenie, ale ja z tym jestem okey, jeżeli ktoś inny nie, i jest to dla niego/niej nie akceptowalne, to sprawa jest prosta, nie musimy się przecieś spotkać na żywo.
-- (papierek):
nie chodzi o dzikość środowiska tylko każdy ma inne, że tak powiem poczucie i potrzebę bliskości i trzeba to zrozumieć. Fakt, że myślenie o tym, że jak ktoś poda rękę, to może chcieć czegoś więcej jest raczej zaburzeniem, ale to praca dla psychologów, a nie dla nas

--

2021-04-16 18:06

#171 Pitef

Ja mówiąc szczerze zawsze byłem otwarty na powitania/ podanie ręki/ przytulenie i tak dalej. Może was to zdziwi, ale kiedy poznałem moją dziewczynę, a było to tak. Poznaliśmy się przez neta, po jakimś czasie umówiliśmy się, że przyjedzie do mnie do miasta. Wylazłem ja na przystanek, podjechał autobus, ona podeszła, i no nie wiedziała jak ma się przywitać. Odezwać się, podać rękę, czy przytulić. W końcu powiedziała zwykłe "Hej", i się przytuliła. Pisaliśmy o tym dużo przed spotkaniem, i uprzedziła mnie, że często zdarza się jej reagować w spontaniczny sposób... Wracając: Staliśmy tak przytuleni, i no ja też zareagowałem dość spontanicznie. Zaryzykowałem. Liczyłem się z tym, że zarobię w gębę, ale wtedy jakoś o tym nie myślałem. Po prostu pocałowałem ją. Ona odwzajemniła, złapaliśmy się za ręce, i heja na spacer, jak byśmy się znali nie krócej niż rok. Zgadzam się z tym, że nasze środowisko z pewnych powodów jest co kolwiek dzikie w tego typu relacjach. Ja z koleżankami które dłużej znam zawsze na przywitanie przytulonko i buziak w policzek, choć jeśli relacja jest słabsza, albo osoba by sobie tego nie rzyczyła, nie ma pproblemu. Trza się jeno dogadać. Kto mnie zna wie, że ja żeh łotwarty człek, z wyciągniętą ręką przed siebie idę.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D
2021-09-27 13:42

#172 balteam

No właśnie nie zgodzę się z tym, że u nas niektórzy dziwni, u widzących też różnie jest, albo raczej chcę powiedzieć, że w jednych grupach każdy się przytula na przywitanie, w innych podaje rękę itd.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2021-09-28 18:11

#173 mucha

ale też należy zauważyć, że my jako osoby niewidome też nie widzimy jak widzący się zachowują i tutaj jest problem, ciężko nam określić jak powinieneś zachować się w jakiejś sytuacji, gdzie jednak widzący uczy się takich rzeczy. Chociaż dla mnie jest to neutralne jeżeli ja wystawiam rękę i ktoś mi ją poda to spoko a jeżeli ktoś mnie przytuli to też to robię

2021-09-29 10:14

#174 zywek

Dokadnie tak, Pawle. Tak powinien właśnie wygladać świat.

2021-09-29 10:16

#175 Pitef

Wnosząc z polubień, nikt nie neguje opisanego przeze mnie zachowania. Tak naprawde wiele osób powinno się nauczyć interpretowania różnego rodzaju uścisków dłoni. Po tym da się wyczuć, jak osoba z którą się witamy jest do nas nastawiona.

2021-09-29 10:19

#176 misiek

Nie przesadzasz?
-- (Pitef):
Wnosząc z polubień, nikt nie neguje opisanego przeze mnie zachowania. Tak naprawde wiele osób powinno się nauczyć interpretowania różnego rodzaju uścisków dłoni. Po tym da się wyczuć, jak osoba z którą się witamy jest do nas nastawiona.

--

2021-09-29 17:10

#177 mucha

moim zdaniem troszkę przesadzasz, po uścisku ręki nie ma szans tego rozpoznać. Pomijając fakt, że nie kżdy okazuje swoje emocje. To że mocniej czy słabiej uściśnie ktoś twoją dłoń nie znaczy co o tobie myśli.

2021-09-29 18:16

#178 papierek

Ale sporo mówi o tym, czy chociażby jest nieśmiały i tak dalej, stanowczy możesz nawet poczytać w googlach, ale uścisk dłoni zdradza sporo.

po co mi sygnatura?
2021-09-29 18:21

#179 mucha

nigdy nie myślałem o tym w ten sposób

2021-09-29 18:23

#180 Pitef

Dokładnie tak jak mówi @Papierek. To jak mocno zdystansowana czy pozytywnie do ciebie nastawiona osoba. Można to po uścisku/ podaniu ręki wyczytać. Polecam się z tym zapoznać.

2021-09-30 08:13