Usługi i samopomoc

Składanie komputerów, kwestia praktyczna.

Started by Pitef 9 posts last post 7 months ago

#1 3 likes Edited

Dzień Dobry,
zapragnąłem się tutaj ogłosić, gdyż w ostatnich miesiącach miałem przyjemność złożyć kilka konkretnych komputerów. Nie chciałbym, aby moje umiejętności, wiedza praktyczna, pewna a za razem delikatna ręka i wyczucie/ opanowanie się marnowały.
Krótko.
Jeśli masz pomysł na zbudowanie nowego PC ale boisz się, albo nie wiesz jak się do tego zabrać, pisz, a pomogę. Mogę w granicach rozsądku i ilości kilometrów dojechać bezpośrednio do Ciebie, jak i złożyć komputer u siebie i wysłać go kurierem/ umożliwić odbiór własny. Składam komputery stacjonarne, ale naprawiam też laptopy. Lutowanie w moim przypadku nie wchodzi w grę. Czyszczenie, przekładka RAMu, dysku, klawiatury, matrycy, obudowy, czyszczenie chłodzeń, montowanie kart sieciowych - jak najbardziej. Softwareowo także pomagam, instaluję systemy, ustawiam cały soft, instaluję sterowniki i programy jakie będą ci potrzebne. Ceny do ustalenia indywidualnie.
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

ciekawe jak zainstalujest mp Laptop LENOVO ThinkBook 16 G6 windows 11 bo ja trubowałem instalować o głość naratora zapomnij osoba dzidzonca musiała ni pomagać ,bo sterewniki szeba instalować oddzielnie

Mam swoje sposoby kolego.

Jak jest się noobem to ma się problem.
-- (Ryba):
ciekawe jak zainstalujest mp Laptop LENOVO ThinkBook 16 G6 windows 11 bo ja trubowałem instalować o głość naratora zapomnij osoba dzidzonca musiała ni pomagać ,bo sterewniki szeba instalować oddzielnie

--
Bo to Polska, nie elegancja Francja. https://www.youtube.com/watch?v=7_OFT0Irn-I

#5 1 like

Mniej Kulturalnie raczej w tym wątku bym tego nie ujął.

#6 2 likes Edited

Pod ręką zawsze warto miećkartę dźwiękową na USB. Im prostrza, tym lepiej, bo poleci na domyślnych sterownikach i będzie audio.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

o dzięki to kupie przyda mi się do instalacji windowsa bo mam Płyta Główna Gigabyte B450 Aorus i tu nie było problemuw instalacją ale d laptopa już tak

#8 1 like

Niektóre sprzęty fakt faktem nie chcą używać generycznego sterownika przy instalacji windowsa. Nawiasem muwiąc miałem też takiego Aorusa, ale w wersji ITX
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

ok dzięki za informację dobrze wiedzieć
-- (pates):
Niektóre sprzęty fakt faktem nie chcą używać generycznego sterownika przy instalacji windowsa. Nawiasem muwiąc miałem też takiego Aorusa, ale w wersji ITX

--