mortal kombat legacy collection czyli gradka dla każdego fana mortal kombat
Back to Nowości#1 mojsior
Witajcie.
Od dzisiaj bodajrze na większość gamingowych platform ukazała się gra wydana przez digital eclipse mortal kombat legacy collection.
Jest to kolekcja starych edycji mortal kombat które były wydane we wczesnych latach 90 na takie konsole jak game boy advanced, snes, ps 1, ps 2 i inne.
Nie znam całej listy co tam jest ale napewno trafimy, na mk 1, 2, 3, mk trylogy, mk 4, który należy do moich ulubieńców, mk mythologies sub zero i inne.
Mortal legacy collection to pakiet o ile się nie myle emulowanych wersji gier.
Gra posiada tryb single, arcade jak i online.
Oprócz tego dostajemy sekcje documents, która wydaje się jak dla mnie bardzo ciekawą częścią tej kolekcji, gdyż zawiera materiały video jak to mortale powstawały, jakieś wywiady z twórcami gry i wiele innych.
Niestety nie nabyłem jeszcze tej gry, gdyż nie mam w zwyczaju kupowania gier zaraz po premierze, a niestety obserwując wątek na forum audiogames.net ludzie piszą, że mają sporą latencje.
Narazie trudno jest orzec, czy jest to wina emulacji dla poszczególnych konsolowych odmian, czy jest to imput lag kiedy gra się na padzie.
muszę zobaczyć co mainstream ma do powiedzenia w tej kwestii, więc kupujcie z rozwagą, bo mogą być błędy, ale bez wątpienia jest to coś co zasługuje na uwagę, jęsli lubicie starego mortala.
Ja nie jestem jakimś wielkim fanem serii, ale mam słabość do starych mortali więc chętnie to nabende.
A gdyby ktoś chciał nabyć kolekcjonarke, czyli wersje pudełkową gry pewno z jakimiś figurkami postaci, to też można, ale kolekcjonerki mają się jakoś w gródniu ukazać.
Ja bede temat obserwował, bo jest to ciekawe mieć kolekcje tych pięknych klasyków w jednym, zamiast pobierać emulatory i romy do gier.
#2 mojsior
nie kupujcie narazie, potwierdzam są problemy, ogromna latencja uniemożliwia płynne granie, przynajmniej na konslolach, ale sądzę że na pc może być podobnie.