Stacje radiowe

radio zet.

Started by paulinabuczynska98 41 posts last post 2 years ago Page 1 of 3

chciałabym wiedzieć, co uważacie czyli jakie są wasze opopinie na temat radia zet. stworzyłam juuż wątek o radiu eska, ponieważ go słucham. a zetki też kiedyś słuchałam, więc postanowiłam, że na temat zetki też się stworzy. tak dla waszej wiadomości radio zet nazywało się gazeta, więc jakbym czasami wypowiadając się na tym wątku powiedziała gazeta, to wiadomo, że chodzi o zetkę.

#2 1 like

No,
wszystkie te skomercjalizowane to to samo,
czy zetka,
eska czy inne tego typu,
prawie to samo.
No ale ja się nie znam może,
bo radia rzadko słucham
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

Nic szczegulnego- najzwyklejsze pobrzęczydło do zakładu fryzjerskiego i tyle.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

no cuż to jest prawda. kiedyś zetka było fajne. teraz zrobiło się głupie, a to wszystko przez majewskiego. bo on ma tam swuj głupi program nie mam pytań czy jakoś tak to się nazywa.

#5 1 like

Programu nie znam,
głupi czy nie,
dla każdego coś innego że tak powiem.
Mi o muzę bardziej chodziło.
Tak czy tak,
i muza i wiadomości,
wszystko w tych radiach raczej brzmi podobnie,
no na lokalizacji danej stacji się skoncentrują bardziej,
czyli przykładowo
w radiu z Łodzi,
wiadomości z tego miasta podadzą,
ale tak to nic specjalnego,
wszystko na jedno kopyto leci.
Sygnatura:

Cis najzieleńszy jest zimą;
ma zwyczaj śpiewać kiedy płonie.

Heilung -
"Norupo".

nie no radio zet jest o tyle fajne że puszczą jakieś starsze kawałki no ale jak już jest jakaś absolutna nowość popularna to ciągle ją puszczają

fajne były programy uważam zet, czy zet dance nie do zobaczenia i dużo innych.
czasami były też głupie wiadomości w zetce. zwłaszcza jak zmieniało logo, czy jak była żałoba narodowa w smoleńsku. wtedy wiadomości były co puł godziny.

były, były, ale zdaje się, że zetkę agora przejęła i zrobią z tego kolejne radio złote przeboje. Z resztą co tu dużo gadać. Wszystkie te komercyjne stacje typu złote przeboje, czy inny vox fm, radio plus, eska, rmf maxxx to wielce stacje lokalne, tylko nie wiedzieć dlaczego nadają sobie całość programu z centrali, a co najwyżej wiadomości lokalne nadają od siebie. Nie wiem, czy pamiętacie radio roxy fm. Cały przekręt polegał na tym, że program tej stacji szedł z warszawki. Nawet lokalne informacje dla kierowców czytał gość z centrali o pseudonimie Wozik.
LINE

Zetka na początku żałoby puszczało muzykę poważną i smutne piosennki, ale to dopiero puzniej.

Fakt- Z dance było dobre. Co wy wszyscy tak tej żałoby się uczepiliście?
Ktoś może pamięta całogodzinny sobotni konkurs Tysiąc płyt Radia Z?
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

A pamięta ktoś czystą listę? To były czasy.

ja się uczepiłam tej żałoby, ponieważ ja byłam w czwartej klasie podstawuwki i słuchałam zetki jak była ta żałoba. co gorsza ja się wtedy zle czułam i szkoda było mi piosenek i prezydenta, aż się popłakałam. a co to w ogule była taczysta lista.

Ja zdecydowanie wolałem rmfowy Hop bęc, który w tamtych czasach leciał równolegle.

A to ja również. Pamiętam że słuchałem rególarnie od 2000 roku, a szkoda, że wcześniej moja wiedza o radiu wszelkim była bardzo uboga. Bo był to naprawdę kawał programu.

O to to- kapitalnie prowadzona audycja ze świetną muzyką i wszelakimi konkursami.
--Cytat (denis333):
A to ja również. Pamiętam że słuchałem rególarnie od 2000 roku, a szkoda, że wcześniej moja wiedza o radiu wszelkim była bardzo uboga. Bo był to naprawdę kawał programu.

--Koniec cytatu

A przed czystą listą jeszcze o ile dobrze pamiętam była Inter Lista Radia Zet i Komputerowa Lista Przebojów i jedna była emitowana w tygodniu, a druga w weekendy.

Komputerową też pamiętam. Fakt- w weekendy też była jakaś lista, ale co tam grali, kto prowadził i nazwy nie pamiętam.

a to ja aż tak bardzo to się nie wgłębiałem w to radio słuchało się w trasie w samochodzie

Możliwe zatem, że w weekendy właśnie była Inter Lista.
Niestety też nie pamiętam, kto prowadził.