EltenLink

#61 Julitka

xd Whatsapp to jest coś pięknego. Ja tego problemu np. nie potwierdzam, u mnie się synchronizuje. Chociaż powiadomienie push faktycznie przychodzi. Ale jak wejdę w pakę, już jest przeczytane.
-- (Numernabis):
Oto co otrzymałem w odpowiedzi na zgłozenie o braku synchronizacji przeczytanych wiadomości:

Rozumiem teraz lepiej Twój problem. Wygląda na to, że chodzi o synchronizację stanu przeczytania wiadomości między aplikacją na komputerze a telefonem.

Niestety, obecnie WhatsApp nie synchronizuje automatycznie stanu przeczytania wiadomości między połączonymi urządzeniami. Oznacza to, że jeśli przeczytasz wiadomość na komputerze, nie zostanie ona automatycznie oznaczona jako przeczytana na telefonie.

Jednakże, jeśli usuniesz wiadomość na jednym urządzeniu, usunięcie zostanie zsynchronizowane na wszystkich połączonych urządzeniach.

--

***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!
2026-03-18 11:57

#62 DJGraco

U mnie tak samo, się synchronizuje wszystko no ale ni używam go jakoś często

2026-03-18 16:08

#63 zywek

A ponoć whatsapperzy pisali, że ma się nie synchronizować. Czyli macie błąd. :D musicie to prędziuchno zgłosić, żeby naprawili, żeby się nie synchronizowało.

2026-03-18 22:15

#64 Numernabis

No nie ponoć tylko skopiowałem wiadomość jaką od nich dostałem

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2026-03-18 22:53

#65 Zuza

To w takim razie ja też mam błąd :D

Boże, błogosław obsługę
klienta.
2026-03-19 23:18

#66 mojsior

ja też

2026-03-21 12:10

#67 pates

Problem zasadniczy, który mam do Mety, jest 1. Nie dają żadnego API, niczego, co by pozwalało na stworzenie alternatywnej aplikacji do ich komunikatorów. I nie był by to problem, gdyby ich aplikacje po 1 były, po 2 działały sensownie, po 3 zgłoszenia użytkowników tez by miały znaczenie. No ale niestety mamy co mamy. Czemu uważam, że jest to problem? Proszę bardzo. Mieliśmy długi czas aplikację Messenger. Była jaka była, ale tragedii nie było, używać się dawało w pełni i wszystko funkcjonowało sensownie. Później weszła appka webowa, znaczy, strona udająca appkę. Ok, używalne dalej, gorsze, ale da się przełknąć. No tak, w międzyczasie była jeszcze jakaś UWP dziwaczka. Co mamy teraz? Appka usunięta, znaczy ten wrapper. Strona też ma być zamknięta, i to niedługo, więc defacto albo przesiadamy się na stronę Facebook co z resztą gryzie się z przepisami UE, która nakazała Mecie odpiąć FB od Messa tak, żeby dało się mieć konta niepowiązane, co oni faktycznie zrobili. Ale jak teraz mają logować się użytkownicy nie posiadający FB, Facebookiem czyli czym, jak go nie mają? Inna sprawa, jest to trochę problem zwłaszcza dla nas. Niekażdy pisze na telefonie albo jest do niego przyklejony. Ja np nie lubię pisać na dotykowym. Umiem i robię to, ale nie lubię, bo piszę na klawiaturze. I robię tam to o wiele, wiele szybciej. I to dalej nie był by problem, gdyby było API, które pozwalało by zrobić alternatywkę. Ale takowego nie ma, więc defakto, nasza świetna firma odcina częściowo dostęp użytkownikom pc, a zwłaszcza tym, którzy FB nie mają. Podobno coś mają z tym zrobić, ciekawy jestem co, bo ten 15 czy 14 kwietnia jest już bliziutko. Inna sprawa, czy UE się tym nie zainteresuje, tego nie wiem, nie będę spekulować. Do jakiego wniosku chcę tutaj dojść? Z WA dzieje się teraz w zasadzie podobnie. Najpierw była appka windowsowa, a przepraszam whatsapp beta. Potem appka, teraz jest web. Czy kolejnym krokiem jest kasacja tego rozwiązania? Myślę, że może tak być, no ale nie wiem. Niemniej jednak ja się z Metą rozstać mogę, mam też inne komunikatory. Jeśli ludzie chcą mnie znaleść, to mogą na Telegramie, czy innym Discordzie. Ja nawet nie miał bym problemu dostosować się do nich, lecz po prostu nie mogę, albo jest mi to utrudniane. Taka jest prawda, i to jest przykre. Bo nawet jeśli taki natywny Tg ma problemy dostępnościowe Windows i IOS, co zakrawa o nieśmieszny żart, to jednak może istnieć Unigram czy inny Agram który tam sobie powstaje, więc problem jakoś rozwiązany. Tutaj? No właśnie.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2026-04-06 01:57

#68 paulinabuczynska98

Facebooka i messengera nie używam, bo kto by mi kazał tego używać. Natomisast whatsappa już częściej używam, bo jest mi łatwiej, fb i messa to mam, bo mam, ale tak naprawdę nie chciałam tego mieć. Do fb i messa zostałam zmuszona, będąc jeszcze w szkole na Dziewanny, bo grupy klasowe itd. A tak naprawdę to mi teraz jest to niepotrzebne. Wolę też jeżeli chodzi o wa, to jak wiadomości się synchronizują, bo wwiem, że są przeczytane, choć to nie problem, oznaczyć wszystkie jako przeczytane. A ostatnio miałam problem, z wa taki, że dostałam jakieś video, od wa, i nie mogłam go pobrać na komputerze, a na telefonie normalnie mi się wyświetlało, a drugim razem dostałam wiadomość też bezpośrednio z wa, ale wyświetliła mi się na komputerze, a na telefonie już nie. To też było jakieś video, i też się nie chciało pobrać, ani w ogule ta wiadomość nie chciała się otworzyć. Przy czym komputer twierdził, że mam nieodpowiednią wersję dla systemu windows. A możliwości, aktualizacji nie mam, ponieważ pobierałam z ms store. A czaty z osobami, które mam w kontaktach wyświetlają mi się i na jednym i na drugim urządzeniu. Więc nie wiem dlaczego nie chcą mi się wyświetlać wiadomości bezpośrednio z wa. Więc zablokowałam i usunęłam czat wa, i wyczyściłam wszystkie wiadomości, bo innej możliwości nie było.

2026-04-06 14:34

#69 mojsior

ja to se myślę czy oni messengera nie zakneblują, bo mam wrażenie że sporo się dzieje w aktualizacjach whatsappa a jakoś o funkcjach w messengerze to już nie słysże od lat.
Jaa jestem totalnym przeciwnikiem webowych apek i jak tylko się da to zastępuję je innymi alternatywami.
W przypadku whatsappa mieliśmy świetną apkę, która no poprostu działała świetnie, i nie było czego się przyczepić.
Była strona, której można było używać jak ktoś chciał, teraz nam wciśnięto stronę web zainstalowaną na naszym dysku co niestety dzieje się z wieloma aplikacjami.
Ja nie lubię webowych rozwiązań bo po pierwsze nie działa to tak responsywnie z czytnikami ekranu, jak klasyczne, po drugie mało to wygodne i intuicyjne, na przykład tu musisz wyłączyć tryb przeglądania żeby tabem przejść do czegoś innego, tu zaś musisz tryb przeglądania włączyć i tak dalej.
Whatsap ten nowy wspaniały no cuż używać się da nie powiem, ale nie jest to ani wygodne , ani bardziej funkcjonalne niż aplikacja natywna.
Gdzie się miało taba i strzałki i parę skrótów i wszystko śmigało.

2026-04-07 15:51