Witam serdecznie, jeżeli chodzi dla mnie, to może dla mnie też teraz coś nie działa, to klik Google, ale dla mnie to nie jest problem nacisnąć jeden przycisk i coś tam powiedzieć, tym bardziej, że teraz nie wiem, czy ktoś to zauważył, że można, czy pytanie dnia, za tam odpowiedzieć, czy państwo miasta podrać, czy te słowa,
dla, można, dla zabicia czasu i ja uważam, że akurat to, no jest bardzo fajna rzecz, taka rozrywka, że jak coś komuś się nudzi, to może sobie na przykład państwo miasta podrać, sobie wysilić swoje szare komórki, ja uważam, że nie jest źle.
Ok, mógłbym przywrócić, ok, głód, bo dla mnie też coś nie działa.
Niby tam,
też mi wysyłało to moje, ale to tam zaznaczyłem, to chyba, ale ja powiem szczerze, nie narzekam, ja jestem zadowolony z tego, co na razie jest. Pozdrawiam.
tu nie chodzi o to, że to jest problem
nacisnąć jakiś tam przycisk
ale są sytuacje
kiedy telefon leży, chciałbym się dowiedzieć
jaka jest godzina, bo akurat mam zajęte ręce
czy brudne
uruchomić minutnik, bo akurat coś robię
ustawić
sobie tam jakieś, nagle zapisać
coś w kalendarzu
i wówczas przydaje się
kiedy ta funkcja działa
i uruchamia się głosowo
po to w sumie został ten asystent stworzony
i o to w tym wszystkim chodzi
na początku działało to bez zarzutu
teraz działa
no losowo
raz działa, raz nie
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Dlatego ja tutaj rozważałem pewną możliwość, gdyż po prostu uznałem, że jak teraz będę brał coś z aktywnego samorządu, to postanowiłem sobie jednak, że wezmę jednak właśnie coś z Androidem,
gdyż po prostu, co by tu mówić, właśnie ten asystent Google dużo lepiej właśnie działa na Androidzie niż na iOSie.
Tutaj właśnie, Łowco, przytoczyłeś argument taki, że gdy nawet telefon jest zablokowany i gdzieś leży, możemy bez problemu komunikatem włączyć coś, właśnie mówiąc OK, Google i to działa.
A w iPhone'ie niestety problem.
Jest tego typu właśnie, że, co by tu mówić, trzeba go włączyć, a potem dopiero, że tak powiem, do niego mówić.
No i to jest właśnie to.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
O kurcze, a to jest ciekawe, gdyż u mnie w Motorola, jak jest zablokowany ekran, to nie działa system Google.
Mogę mówić, o, ok Google, ok Google, no i nic.
Ja muszę wziąć telefon, przyłożyć palec, ok Google, jaka pogoda w Warszawie?
W Warszawie mamy 24 stopnie i przelotne opady.
I dopiero wtedy, że jakby nie mogę telefonu ruszyć, jeżeli jestem właśnie gdzieś, nie wiem, telefon gdzieś leży, a ja chcę go ruszyć, to się właśnie niestety, ale zrobić tego nie da.
No ja być może będę miał, być może, Galaxy S10.
Jakoś to na dniach się powinno wyjaśnić.
Czy bym miał, czy nie, gdyż Motorola, raz, że nie jest chyba spiralna, chociaż mówię, że jest, ale też druga sprawa jest taka, że Motorola mi się psuje.
Dlatego, że ma czasem jakieś takie odchyły od normy, że potrafi się zablokować po prostu, że trzeba ją zestartować i nic nie można zrobić, więc takie rzeczy też tutaj w tej Motorola się dzieją.
Więc prawdopodobnie będę miał.
Będę miał Galaxy S10.
Nie wiem kiedy, ale takie plany na S10 mam.
No i jeszcze tak a propos tego asystenta Google, bardziej Androida, że można sobie zainstalować komentarii screen reader, o którym jest tak głośno na forum i polecam kupić wersję płatną, tam teraz za 77 złotych chyba jest, gdyż można sobie dużo fajnych rzeczy zrobić,
czyli nie wiem, skrypt do ipli, zresztą oglądamy coś na ipli, dajemy palca w dół i jest pauza. Możemy załóżmy, jeżeli telefon ma problem z odbieraniem połączenia Whatsapp, to możemy sobie ustawić skrypt, żeby załóżmy ten Whatsapp się nam odbierał za pociągnięciem palca w górę.
W Androidzie jest taki problem, nie wiem jak w innych modelach telefonu, ale ja miałem taki problem.
Nie miałem komentarza jego w wersji pełnej, że niestety, ale nie mogłem usłuchiwać wiadomości Whatsappa po kolei, czyli musiałem po prostu jakby na każde wiadomości przełączać, a teraz mam właśnie komentarii, to sobie ustawiłem palec w górę, no i co jest załóżmy też ciekawe, dla Team Talka jest skrypt, który odcisza ten transmitting active,
i wycisza, więc nie musimy go szukać, no i jest to zrobione dla Whatsappa tak, że jakby chce wiadomość nagrywać, to daje palcem w dół, jest od razu nagrywanie bez trzymania, i potem palcem w dół jest wyślizg, no to takie małe off-top a propos Androida, no i asystent Google też jakby cały czas się polepsza.
Jest bardzo dużo funkcji, ostatnio nawet patrzyłem jak dojechać na taką i taką ulicę.
I mi normalnie powiedział.
Co do asystenta Google, to możesz chyba zapytać użytkownika Kosa12, bo on kiedyś pokazywał, że to nawet przy zablokowanym krematurze działa.
Będę mi tak u siebie dawał.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
Chyba, że w Samsungu tak można, załóżmy, a w Motorola nie, no chyba, że, bo tutaj jakby mógłbym tak zrobić pod warunkiem, że chyba bym zdjął czytnik linii papilarnych, to może by się kiedyś tak udało,
bo wiem, że kiedyś była też taka sytuacja z asystentem Google w Krakowie, że jechałem Ikarem, kolega poszedł coś kupić z taksówkarzem, bo to było wieczór i wiadomo, niedzielnie handlowa, wracaliśmy, startowa, ja chciałem zapytać o pogodę w Krakowie, jaka będzie jutro i co się zrobiło? Odezwał się telefon mój i kierowcy.
że w ogóle te asystenty mają jakoś tak dziwnie, że one reagują na cudzy głos.
Czyli, że jeżeli załóżmy, jest taka opcja, że ten asystent ma załóżmy możliwość właśnie
na zablokowanym telefonie inni, że on jakby może powtarzać czy tam wykonywać funkcję tego,
żeby było, jak załóżmy by była sytuacja, jedziemy sobie w tramwaju czy tam w autobusie czy w pociągu
i załóżmy...
Załóżmy, chcemy zadzwonić sobie po taksówkę, ale że załóżmy, nie wiem, bo on czasami nie rozumie różnych tych
i załóżmy, no dzwonimy do 12 655 653 5555.
No i by było bardzo ciekawe, jak załóżmy zadzwoniłby ten telefon kogoś i nasz,
wiadomo, że my się połączymy,
a ten ktoś by się bardzo zrozumiał.
Coś dziwił.
Czy załóżmy napisz SMS-a, dyktujemy jakiegoś SMS-a, nie wiem, do żony partnerki czy kogoś tam,
a komuś też ten SMS idzie.
No to by było naprawdę bardzo ciekawe.
No jeszcze takiej sytuacji nie miałem, ale no nie wiadomo, czy kiedyś nie będę miał.
Jeśli chodzi o asystenta Google, to przy zablokowanym ekranie to działa, tylko że to działa tylko na nowszych Androidach, bo na tych starszych już nie.
Znaczy, hmm, nie wiem jak na moim Samsungu, który ma Androida 6.0, ale może kiedyś sprawdzę, tylko może wtedy poprosić osobę widzącą, bo tam coś w TalkBack mi szwankuje.
I wtedy musiałbym sprawdzić dokładnie co i jak to wygląda.
Ale no, myślę, że to będzie działało, bo na przykład już tak gdzieś od 5.0 czy 5.71 to przy zablokowanym ekranie nie można sobie asystenta wywołać.
Tak.
No a od tego nowszego Androida można. W sensie na tych nowszych telefonach, które mają Androida, no, mają nowszego Androida, o to mi chodzi.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
Stenta to akurat się z Tobą zgadza, nie ma takiej opcji, bo jakby była, to przedbyś powiedział OK Google, to by na przykład powiedziało tylko Twój telefon byś odezwał, a nie inne telefony, ale to już tam inna sprawa na ten temat.
Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??
Witajcie, nowe zmiany w Androidzie 10
jeżeli komuś zależy na stereo
no to niestety musi pożegnać się z
nasłuchiwaniem OK Google, gdyż to
i stereo się gryzie, więc niestety
niestety właśnie po prostu też musiałem to wyłączyć
bo zależy mi na stereo, nie na asystencie, no i niestety
ktoś kto jakby
chce stereo, no to musi się pożegnać
z nasłuchiwaniem OK Google. Wiem, że w Huawei tak jest
użytkownik Kosa12 mi to potwierdził, w Xiaomi też
użytkowniczka Delcia, w Motorola też
a nie wiem jak załóżmy wygląda to w Samsungu
może będę miał do testów Samsunga A51
załóżmy tam
Co do aktualizacji, to bardziej to w Androidzie 11 naprawią, chociaż słyszałem taką dziwną rzecz oprócz Androida 11, że skończy się instalacja rzeczy spoza sklepu.
No jakby tak było, to niefajnie. Ja Androida oficjalnego 11 już na pewno nie dostanę.
Oczywiście mógłbym tam pobrać jakieś tam aplikacje, nie wiem, Treblechczek czy coś takiego, no ale jeżeli ma tak być, no to bez sensu, to nie będę pobierał tej apki, raczej Androida, tego tej 11.
No prawda, prawda, nie za ciekawa. Zobaczymy jak to dalej się rozwinie.
Czy to są tylko plotki, czy to jest jednak prawda.
Bo wiadomo, że na razie tylko plotki są różne.
No i zobaczymy jak to będzie dalej wyglądać.
Czy rzeczywiście tak zrobią, czy nie.
Witajcie, a propa asystenta Google i nagrywanie z teleoptycznym, ostatnio bardzo fajną funkcję wykryłem, nie wiem jak to działa u innych modelów telefonów, ale u mnie w Motorola jest bardzo fajna opcja.
Mamy wyłączone nasłuchiwanie OK Google i tak naprawdę nie musimy do tego asystenta się jakoś dostawać, bo możemy sobie zrobić pewnego myka.
Tylko ja sobie przygłośnię, o matko, stop, stop, stop, stop, stop, bo tu mi...
I właśnie, nie musimy OK Google, mam telefon odblokowany i wystarczy, że nacisnę szybko 20 power i on mi wskakuje na asystenta, uwaga.
Jaka pogoda w Bielsku?
W Bielsku mamy 24 stopnie i częściowe zachmurzenie.
I teraz musimy znowu, a zobaczymy, OK Google?
OK Google?
Nie, czyli musimy go znowu dwa razy szybko wywołać.
Która godzina?
Godzina 20.27.
Ustaw głośność dzwonka na 0%.
Ustawiam głośność dzwonka.
O, wyciszyłem, znowu dwa razy power.
Ustaw głośność dzwonka na 100%.
Ustawiam głośność dzwonka.
I to u mnie bardzo fajnie działa, czyli tak naprawdę nie trzeba mieć wyłączonego nasłuchiwania, nie wiem jak to w innych telefonach, ale ja stanę, naciskam dwa razy power i mi wskakuje do asystenta.
Tylko wiadomo, że nie możemy mu okazać się.
OK Google, tylko musimy za każdym razem naciskać dwa razy power.
Ale lepszy to niż nic.
Eee, to fajne rozwiązanie, to bardzo fajne rozwiązanie, gdyż po prostu to czasami byłoby przydatne, bo jak się, wiadomo, jest gdzieś na mieście czy w jakiejś komunikacji miejskiej i ktoś powie OK Google, to jeszcze komuś innemu coś powie telefon, gdy ma też ktoś włączony nadsłuch.
Eee, natomiast ciekawe czy tak w iPhone nie dałoby się zrobić swoją drogą, bardzo mnie to ciekawi i bardzo to jest ciekawe czy to by się tak też dało w iPhone zrobić, bo fajne by to było, bo tak jak już tutaj było wspominane, asystent Google jakoś tam na iPhone'a chodzi, ale to tak, no, chodzi jak by chciało, a nie mogło, ale ciekawe czy dałoby się też taki skrót ustawić, bo no ciekawie, ciekawie.
no i Google znowu się popisał
dzisiaj próbowałem połączyć się
z osobą z kontaktów w telefonie
użyłem OK Google
wydałem polecenie zadzwoń do i wymieniłem nazwę
znajomego z kontaktów
nastąpiło połączenie i odebrało głos
ktoś nie bardzo poznałem
bo połączył mnie z pizzerią o takiej samej nazwie
jak mam wpisaną nazwę znajomego w kontaktach
ale tej pizzerii w kontaktach nie mam
dla mnie to nieporozumienie żeby Google mnie łączył
z jakimś numerem telefonu z internetu
mimo że mam taką osobę zapisaną w kontaktach
w ogóle nie powinien łączyć z takim numerem
nie rozumiem takiego zachowania
co najmniej dziwne
mam teraz na liście
dwie takie same nazwy w ostatnich połączeniach
nazwa mojego kontaktu i nazwa tej pizzerii
która ma identyczną nazwę jak ta osoba z kontaktów
tyle że jest osobno przycisk dodaj do kontaktów
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
This site uses cookies to enhance your experience.