CMS, kreatory stron, hostingi

jakiś darmowy kreator stron www oprucz strony gratis

Started by patrykkubaszczyk 33 posts last post 6 years ago Page 1 of 2

czy coś ktoś, bo chce stworzyć strone

#2 2 likes

HTML.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

#4 1 like

Cześć wszystkim!
Nigdy nie zamierzałem to tutaj powiedzieć,
ale czy na prawdę, nie jesteś, człowieku w stanie nauczyć się HTML?
To nie jest jakiś język programowania, żeby go się było cięśko nauczyć.
--Cytat (patrykkubaszczyk):
a jakiś łatfy?

--Koniec cytatu
Student studentowi wszystko

#6 1 like

Nie zgadzam się.

tak HTML to kosmos

--Koniec cytatu

#8 1 like

Może nie powinnam się tu wypowiadać, bo jeśli chodzi o programowanie jestem totalnym laikiem. Ale zdaje sobie sprawę, że to, że coś jest proste dla jednej osoby, nie musi oznaczać, że jest proste dla drugiej. Także Zwonimirze, jeśli jest to dla Ciebie proste, to może powinieneś pomóc Patrykowi, ja nie mówie, że musisz, ale jeśli możesz i jesteś w stanie, to czemu nie. A ty Paatryku, moim zdaniem powinieneś spytać tych, co to ogarniają, czy mogli by CI pomóc, wytłumaczyć czy jakoś CIę nakierować. :) Pozdrawiam was!
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

Ja mu nie pomogę, z powodu braku czasu.
U mnie teraz jest aktywny system eliminacji studentów.
--Cytat (lwica):
Może nie powinnam się tu wypowiadać, bo jeśli chodzi o programowanie jestem totalnym laikiem. Ale zdaje sobie sprawę, że to, że coś jest proste dla jednej osoby, nie musi oznaczać, że jest proste dla drugiej. Także Zwonimirze, jeśli jest to dla Ciebie proste, to może powinieneś pomóc Patrykowi, ja nie mówie, że musisz, ale jeśli możesz i jesteś w stanie, to czemu nie. A ty Paatryku, moim zdaniem powinieneś spytać tych, co to ogarniają, czy mogli by CI pomóc, wytłumaczyć czy jakoś CIę nakierować. :) Pozdrawiam was!

--Koniec cytatu

a ja uczyłem się w 2 klasię gimnazjum HTML
i to mnie przerosło.

#11 1 like

no to się i dalej ucz.
Nie widzę powodu, żeby nie uczyć go się dalej.
a ja uczyłem się w 2 klasię gimnazjum HTML
i to mnie przerosło.

--Koniec cytatu

Zwonimirze. Rozuiem. Ja tylko poddałam pomysł.

--Cytat (zvonimirek222):
Ja mu nie pomogę, z powodu braku czasu.
U mnie teraz jest aktywny system eliminacji studentów.
--Cytat (lwica):

--Koniec cytatu

--Koniec cytatu
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.

#14 1 like

właśnie jeśli chce się hostować stronę html jest że tak powiem, bardzo zalecany. Bo na samym kreatorze
A to dźwięku po załadowaniu strony się nie stworzy
A to mailto się nie stworzy
formularzy, i innych, bardziej zaawansowanych, aczkolwiek przydatnych funkcji na stronie

Zvonimirze drogi. nie kazdy ma czas i cierpliwość, żeby klepać miliony literełek w notatniku. Ja należę do osób prostych, i sam szukam czegoś do wyklikania strony. Słyszałem o czymś takim jak sunrise waterfall, ale nie wiem do końca czy i jak to działa.

Kiedyś istniał taki edytorek, który był rozwijany przez jakiegoś Fina i nazywał się on Easy HTML.
Ja używałem swoją drogą
--Cytat (denis333):
Zvonimirze drogi. nie kazdy ma czas i cierpliwość, żeby klepać miliony literełek w notatniku. Ja należę do osób prostych, i sam szukam czegoś do wyklikania strony. Słyszałem o czymś takim jak sunrise waterfall, ale nie wiem do końca czy i jak to działa.

--Koniec cytatu

Ciekawe, czy są jakieś takie dostępne wihajstry które by jeszcze pozwalały na dodawanie skryptów na strone bez zbędnego bazgrołowania.

wrućmy do tematu jaki kreator, a nie język pisania stron

#19 1 like

Mam sunrise waterfall, jest to bardzo prosty kreator, ale on z jakiegoś powodu nie zapisuje zmian. Może ja robie coś nietak.

#20 1 like

@Monstricek:
W sunrise waterfall musisz kliknąć mu zapisz z menu.
Bawiłem się tym, ale nie jesteśmy w stanie niestety układać strony jak chcemy np chcąc nagle coś dodać do menu na górze będąc w środku strony. Jak? Niezbyt się da.
@Klaudiusz:
HTML jest niezbyt sensowny w przypadku dynamicznych stron, na których muszą następować zmiany.Do tego najlepiej jakiś CMS np Wordpress.
@Patryk:
Mówiłem, abyś podjął próbę korzystania z Wordpressa. Sprawdź, i może coś z tego wyjdzie.
Gdybyś potrzebował pomocy, odpowiem w wątku, bo dość dobrze jestem z WP już obeznany. Postawiłem na tym w życiu 3 strony.
W kwestii wtyczek mogę również coś doradzić.
Instalacja jest dość prosta ponieważ kreator przeprowadza Nas krok po kroku.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P