Kasowanie ekranu głównego
Back to android#1 misiek
Da się jakoś usunąć całe ekrany główne w szybki sposób?
#2 zywek
Przenieść aplikacje na inne strony ekranu, wtedy puste usuną się same.
#3 Numernabis
Szczypiemy ekran i powinna się pojawić opcja usuwania
#4 Numernabis
Zywku, w Samsungu niestety tak nie ejst, po usunięciu wszystkich apek z ekranu usunięciu czy przeniesieniu ekran nadal pozostaje tyle tylko, że pusty.
Szczypiemy ekran i uruchamia się wówczas tryb edycji ekranu i flikujemy do pozycji "Usuń"
#5 misiek
Dzięki
#6 zywek
Jakie szczypiemy ekran? Przecież nie ma tkiego gestu w talkback, a nie przepuści do systemu.
#7 Numernabis
Nie trzeba żadnego gestu TalkBack, to jest gest Samsunga, szczypiemy ekran i to uruchamia opcję edycji ekranów i to nam czyta TalkBack i tu jest opcja usuwania i dodawania ekranów.
Szczypanie w dosłownym tego słowa znaczeniu, taki gest wykonujemy jakbyśmy chcieli uszczypnąć ekran. Nie potrzeba do tego TalkBacka to działa w systemie.
#8 misiek
No właśnie, chodzi o Oppo.
#9 Numernabis
Nie pisałeś, że chodzi o Oppo, poza tym nic nie szkodzi sprawdzić, a co do szczypania, skoro Samsung to przepuszcza to i inne również mogą, nie mówię, że tak jest, ale wcale bym się nie zdziwił gdyby to był gest od androida, a nie nakładki systemowej samsunga, nie mam innego telefonu z nowym andkiem żeby sprawdzić, ale przy okazji sprawdzę.
#10 misiek
Nie no, pewnie że sprawdzę.
#11 misiek
Albo nie działa, albo ja nie wiem o jakie szczypnięcia chodzi, bo albo nic nie robi, albo włącza szukanie na urządzeniu i tyle.
#12 balteam
Będzie to zabawne, ale zrub to szczypnięcie nie dwoma, a czterema palcami, ewentualnie wyłącz tb i szczyp. Pewnie nie zadziała, ale testuj.
#13 misiek
Na Oppo tak w ogóle nie działa. Będę dalej patrzył na Samsungu.
#14 balteam
ogarnij sobie po prostu nova launcher, chyba najprościej.
#15 misiek
Ok