Oppo jak włączyć ekran wszystkich aplikacji?
Back to android#1 misiek
Jak w temacie, w Samsungu jest do tego gest 2 palce w Natalce, znaczy w górę, ale na Oppo to nie działa, w moim przypadku model Reno 4 Lite.
#2 Numernabis
Nie wiem jaki jest gest, ale przejdź do ustawień TalkBacka i przejrzyj gesty, powinieneś znaleźć, a jeśli nie to przypisz sam.
#3 misiek
Ok zobaczymy.
#4 Adasadula
Wgl nowych androidach to zazwyczaj standard, w oppo też to działało z tego co miałem okazję zobaczyć. A czy przeciągasz od dołu do góry, a nie np zaczynasz gdzieś ze środka? Niektóre fony mają z tym problem.
#5 misiek
Niestety nijak nie działa. W gestach też nic nie znalazłem w tym temacie. Jakby co Android 12.
#6 balteam
któraś z elek od tego była, no i może masz przycisk na dole gdzieś, postaraj się trafić palcem, pukaj w całą dolną krawędź.
#7 Numernabis
Wchodzisz w ustawienia TalkBack, np. gest puknięcie w ekran trzema palcami jeśli to nowszy android.jeśli nie to z poziomu ustawień.
Tutaj Dostosuj gesty, pukasz w jakiś nieprzypisany gest lub gest, którego nie używasz.
Teraz lecisz po liście i masz sekcję "Dzałania systemowe" i tutaj jest między innymi pozycja "Wszystkie aplikacjie"
#8 misiek
Balteam na dole przyciski standardowe wstecz, ekran główny, aplikacje otwarte. Numer to spróbuję jeszcze tak jak mówisz.
#9 balteam
no to jak mówi Numerabis, ewentualnie zainstaluj np. nova launcher i sobie ustaw ikonkę aplikacje gdzieś na dół na dock, nie wiem czy da się wyżej.
Ja cię trochę źle zrozumiałem wcześniej, jak się jeszcze nie chesz bawić w nova, to porób gesty na pałe, albo spytaj się kogoś z okiem jak w te apki wchodzi.
#10 Adasadula
Hm, moze głupie ale może wyłącz TB czy co tam za czytnik masz i przeciągnij jednym paluchem bez gadadła. Może to screenreader coś odpiernicza.
#11 misiek
To tak, przypisałem gest, ale wyświetla tylko wszystkie aplikacje i zarządzaj i w nic się nie da wejść. Myślałem jeszcze Csr zainstalować, ale wątpię, że tu tkwi problem. Adaś spróbuję jeszcze jak mówisz. Jeszcze Balteam, lki są do ostatnich aplikacji co najwyżej nie do wszystkich, przynajmniej w Oppo.
#12 balteam
No to stań sobie na ekranie głównym i rób po każdym geście z wyłączonym talkbackiem, czyli np. raz palcem w góręprzesuń, włącz tb i sprawdź czy jesteśw tych wszystkich apkach, potem wyłącz tb i drugi gest, włącz tb i sprawdź.
No i pozostaje ci instalacja nova launcher i na dole w docku możesz mieć na bank ikonę wszystkie aplikacje, ale tak ci nie powiem jak to ustalić, bo sam nie wiem, mógł bym ci wysłać jakieś moje ustawienia.
#13 misiek
Ok popatrzę.
#14 misiek
No to jest jeszcze dziwniej niż myślałem, przelogowałem się na inne konto na konto gościa i gest działa. No to pytanie dlaczego nie działa na koncie administratora?
#15 zywek
Może jst w ustawieniach telefonu wyłączony
#16 Numernabis
W ustawieniach telefonu, w ustawieniach ekranu startowego jest coś takiego jak "Pokaż przycisk ekranu aplikacje na ekranie startowym" i to włączamy lub wyłączamy.
Przy włączonym masz koło paska DOC przycisk Aplikacje
#17 misiek
Ok, nie byłem tam w sumie, ale zobaczę i dam znać.
#18 misiek
No i lipa, w prawdzie w ustawieniach ekranu głównego są jakby dwie niemal identyczne opcje do gestu do włączenia, ale przy pierwszej z jakiegoś powodu jest wyłączony i nie idzie tego zmienić, a drugą włączyłem, ale dalej nie działa. Lepiej nie wytłumaczę, trzeba byłoby to nagrać co jutro może zrobię.
#19 misiek
#20 Numernabis
Na tej prezentacji słychać, że "Zablokuj układ ekranu głównego", tą opcję masz włączoną i dlatego ta druga bliźniacza opcja jest wyłączona, to jest opcja dodawania ikony aplikacji do ekranu startowego, tak sądzę.