neural voices czy wam dobrze działa?
Back to Dyskusja ogólna#1 balteam
Bry, czy działają wam neural voices? W sensie ta wtyczka z głosami? Mi z 2 miesiące temu niet, teraz tak, ale w opcjach nie da jejsię zciszać, mogę tylko zmniejszać szybkość, albo wysokość, jedyny sposób żeby nvda zciszyć, jest zciszenie samego programu.
Wgl gdyby te głosy były szybsze, to bym ich może izamiast esepaka używał.
#2 daszekmdn
A gdzie to znaleźć?
#3 balteam
Znalazłem to gdzieś, teraz nie pamiętam, na eltena nie mogę dodać załącznika, zbyt duży, a puki co nie mam na co wrzucić, także kiedyś jak nie znajdzies, napisz, a podrzucę, ewentualnie daj na prv nawet jakiegoś majla.
#4 Adasadula
#Google ;):
https://datajake.braillescreen.net/tts/synthesizers%20for%20nvda/neuralVoices-1.0.nvda-addon
#5 misiek
Jak się tego w ogóle używa?
#6 Adasadula
Instalujesz, zmieniasz synt pod ctrl + nvda + s i bangla, ale chyba polackiego synta Nie ma
-- (misiek):
Jak się tego w ogóle używa?
--
#7 balteam
Nie ma, są na pewno niemieckie, angielskie, hiszpańskie, koreańskie, japońskie i jeszcze coś.
#8 misiek
A to musi być język zmieniony w systemie?
#9 balteam
pobierasz głosy przez ustawienia windows, w narratorze, jakoś tak, tam po prostu każdy głos, który chcesz, sobie instalujesz.
#10 Adasadula
Jest jeszcze ten cuś pod sapi który faktycznie ci daje te polskie ale nie działa chyba z NVDA tylko programami typu balabolka
#11 misiek
Ok dzięki
#12 Paulinux
działa z NVDA też
#13 Adasadula
A to ja nwm, może coś żem zrypał ale mje pod sapi5 ne wykrywa tych neuralowych
-- (Paulinux):
działa z NVDA też
--
#14 Ryba
krud nvda komprol s i będzię profile i tam jest sapi 5 tylko ,wszeba porusać lewo i prawą psałko
#15 Adasadula
No brawo, wiem jak się przełącza na sapi i zmienia głosy xd. Zwyczajnie NVDA mi nie wykrywa neuralów
-- (Ryba):
krud nvda komprol s i będzię profile i tam jest sapi 5 tylko ,wszeba porusać lewo i prawą psałko
--
#16 DJGraco
Ja mam z kolei inne pytanie.
Jak instalować nieoficjalne paczki z głosami neural?
Gdzieśbyło o tym na którymś z tyfloprzeglądów pokazane, ale nie pamiętam czy to się tyczyło neural voices sonata czy jakiegoś innego dodatku.
#17 balteam
Wtyczka z neural głosami versja 1,1, link do ruskiego nvda addons,, wklejam link Niektórzy mówili, że mieli problem z pobraniem, ale mi od razu siępobrały. Nie ma polskich neurali, na bank jest hiszpański, angielski, francuski, niemiecki, koreański, chyba japoński.
https://nvda-addons.ru/page.php?id=neuralVoices
#18 DJGraco
Link się nie wkleił
#19 balteam
WJuż edytnąłem wpis, link dałem do strony z wtyczką