Do sprzedania komputer stacjonarny i3 7100 4 gb 256 gb ssd
Back to Elektronika#1 pates
Witam!
Do sprzedania mam komputerek stacjonarny o parametrach.
Procesor. Intel core i 3 7100, 2 rdzenie, 4 wątki.
Płyta główna. Msi h 110 M pro dv hdmi, usb 2.0 i 3.0, 1 pcie 3.0 x 16, 3 pcie 2.0 x1, 4 x sata 3 600 mb/s, 3 x audio jack, ps 2, vga, gniazdo procesora socket LGA 1151 opsługujące procesory 6 i 7 generacji oraz po odpowiednich przeróbkach 8 i 9 generacji.
RAM. 4 gb 1 x 4 gb ddr 4 2133 mhz płyta opsługuje 2400 mhz, aczkolwiek ta kość jest 2133 mhz, 2 banki pamięci ogółem, 1 z nich jest wolny.
Dysk. SSD 256 gb nośnik Sata 3 600 mb/s.
Karta graficzna. Intel zintegrowana z procesorem mogę za jakąś opłatą zaproponować Nvidia gt 210, ale raczej nie ma to sensu jak mam być szczery.
Chłodzenie. Box Intel spokojnie wystarczający dla takiego procesora, położona świerza pasta termoprzewodząca.
Obudowa. Jakieś coś brandowane Packart Bellem z nagrywarką dvd, kilkoma portami usb bardzo ciekawie umiejscowionymi w owej obudowie, czytnikami kart, wejściami i wyjściami audio. Skrzynka o tyle ciekawa, że oferuje dużo miejsc na dyski, których tam z 6 wejdzie z wielkim spokojem. Mała i dość lekka, pełna blacha z oczywiście plastikowym frontem ale to raczej norma, góra też plastikowa, idealna żeby telefon położyć heheh.
Zasilacz. Fortron 250 wat do tego wystarcza.
Stan sprzętu oceniam różnie, to znaczy. Płyta, procesor, ram, dysk, tutaj kompletnie bez zarzutu. Dysk stosunkowo świerzy sam w sobie, nagrywarka dvd działa, chłodzenie działa, zasilacz takoż, tak na prawdę działa wszystko. Możliwe problemy to jednak trochę otaśmowana z tyłu obudowa wybrakowana z kilku elementów, które oczywiście dołożyłem inne. Przyznam, nie wygląda to świetnie, ale raczej nie o to tutaj chodzi, a po za tym, ten komputer można fajnie zporzytkować i wtedy ten tył nie przeszkadza. Nic nie lata czy nie odpada, po prostu trochę podrutowane to jest tak szczerze na tyle, a takto wszystko jest bardzo dobre.
Komputer do internetu się nada, do audiogier raczej też. Można lepszego procka wstawić i będzie lepiej. Wsadzić 2 8 gb kości ram powiedzmy od biedy wystarczy dołożyć drugą czterogigową i już coś jest, jak da radę jakieś I5 6400 nawet żeby mieć 4 rdzenie ale nie jest to konieczne, bo komputer do zastosowań podstawowych, albo jako serwerek NAS sprawdza się świetnie, nie mogę mu nic zarzucić pod tym kątem, przede wszystkim nie jest wielki, wiadomo musi trochę się pokazać, ale jest raczej jednym z mniejszych tego formatu.
Nie chcę za to dużo, myślę maksimum 200 zł do oczywiście negocjacji. Mogę wysłać paczkomatem czy kurierem albo odbiór osobisty, wszystko w grę wchodzi. Pozdrawiam i zapraszam.