EltenLink

#1 Numernabis

Nie korzystam na codzień, ale kto wie, choć brak wielopalczastych gestów w darmowej wersji to dla mnie wykluczenie programu, zbyt wiele gestów wielopalczastych używam, brak własnej konfiguracji gestów również, nie chce mi się uczyć na nowo gestów, które wykonuję odruchowo.
Ale do rzeczy, bywa, że muszę skorzystać z CSR dla wygody, Samsun coś zmaścił i u mnie coraz częściej TB fiksuje i fokus skacze jak chce, nawet w aplikacji do ekspresu.
Dobra, czy w darmowej wersji jest to tak zwane pokrętło? Jeśli tak to jaki to gest i czy można sobie przypisywać tam własne opcje jakie chcemy mieć na liście lub wybierać już z gotowej listy?
Nie mogę znaleźć gdzie można wyłączyć wibrację podczas flikowania.
Oczywiście cały czas mowa o darmowej wersji.

Aha, w ustawieniach chyba ogólnych zaznaczyłem sobie opcję używaj gestów wielopalczastych, ale czy one faktycznie są? Jeśli tak to gdzie ich opis?

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-01-25 16:07

#2 balteam

1 da się ustawić pokrętło w darmowej wersji tak na 95%, nie pamiętam jakie to ustawienia teraz.

raczej w darmowej nie da się zmieniać zawartości pokrętła, ale jak masz darmową to wejdź i po staraj się zmienić. Będzie to w ustawienia operacji, potem pierwsza opcja, potem będzie konfiguruj pokrętło webowe albo to drugie.

2 wibracje podczas flikowania chyba w ustawieniach informacji zwrotnej czy jakoś tak to się nazywa, chodzi mi o zakładkę na głównym ekranie.
opis gestów wielopalczastych powinien być po prostu jak wejdziesz w ustawienia operacji, potem opis gestów - jest to czwarta opcja
Używam płatnej wersji, więc nie wiem jakie są ograniczenia jeśli chodzi o darmową.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-01-25 17:35

#3 misiek

Niestety na Samsungu przynajmniej Csr też skacze i głupieje. Nie wiem w jakim stopniu do Tb, ale jednak. Pokrętło jest, ale jak zwykle przekombinowane i trzeba je sobie włączyć w ustawieniach, ale gdzie to nie pamiętam na tą chwilę. Palcem w dół chodzisz po elementach pokrętła i wybierasz co cię interesuje. I potem palcem w bok chodzisz po akcjach i nie zawsze to działa.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-01-25 19:08

#4 Numernabis

Jak pisałem to tylko zamiennie, nie mogę dostosować własnych gestów, a nowych nie będę się uczył. W aplikacji J.O.E. od ekspresu nie skacze, a to wystarczy, przynajmniej narazie.
Ostatnio coś Samsung musiał zjebać, bo przed aktualizacją do nowego One UI u mnie przynajmniej fokus nie skakał, a teraz głupieje jak oszalały.

Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.
2025-01-25 19:26

#5 balteam

@Misiek gdzie csr skacze na samsungu? Testnę sobie.
Pokrętło ustawia sięw ustawienia operacji, potem pierwsza opcja, znowu pierwsza, no i jeśli chce ktoś żeby palcem góra lub dół chodzić po elementach z pokrętła lub domyślnie, a palcem dół góra lub góra dół wybierać rzecz z pokrętła, to wybierzcie ostatnią opcję.
tam jest z 7 opcji albo więcej i po prostu można bardzo różnie dostosować sobie pokrętło, np. że lewo prawo i prawo lewo wybiera się z pokrętła a palcem dół lub góra po nim chodzisz, czy tam odrwotnie, sporo tego.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2025-01-26 10:49

#6 misiek

Napewno na Youtube, Messengerze Whatsaappie.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2025-01-26 19:23

#7 balteam

a to ja nie potwierdzam w ogóle.

2025-01-26 19:48

#8 misiek

Głównie w komentarzach. Na Messengera to akurat biorę dużą poprawkę i do końca nie winię żadnego screenreadera.

2025-01-27 04:53

#9 balteam

Na yt te komentarze niekiedy czyta dziwniej, ale ja codzę skrótami przewijania listy czy jak to tam się zwało, nie pamiętam, w każdym razie jest całkiem ok.

2025-01-27 10:04

#10 misiek

A jak tego używać?

2025-01-27 18:18

#11 balteam

po prostu jak masz ustawione chodzenie po pokrętle na domyślne i gesty jak w talkbacku, to palcem w górę lub dół, musisz mieć włączone szybkie chodzenie skrótami, albo przewijanie listy po skrutach, nie wiem jak się to nazywa, ale tobędzie następująca funkcja, podaję jak tam wejść
ustawienia operacji, potem pierwsza opcja, potem piąta czyli ustawienie gestu na skrót
następnie raczej to jest pierwsza, zaznacz i testuj

2025-01-27 21:09

#12 misiek

Ok sprawdzę.

2025-01-28 01:33