laska sygnalizacyjna jaką wybrać
Back to W drodze#1 mucha
Witam właśnie przymierzam się do kupna swojej pierwszej laski tego typu. W domyśle ma mi ona służyć do o ostrzegania ludzi w gdy jestem z przewodnikiem i tutaj pojawia się pytanie jak ją dobrać. Ja myślałem o jak najkrutszej. Za wszelką pomoc bardzo dziękuję.
#2 balteam
Tak żebyś mógł chodzić jakkolwiek z niąw razie co, pewnie 110 cm sobie weź.
Mi się jakoś udawało z 110, 120 było dla mnie ok.
Mniejszej niż 110 bym niebrał, bo 110 jest i tak wystarczająco mała.
#3 Numernabis
Svarovsky ma do 110 cm i w razie czego można z nią też popukać, leciutka i składa się na 7 elementów.
https://www.ece.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=349&category_id=76&option=com_virtuemart&Itemid=1
To jest składana, są też teleskopowe, ale ja osobiście nie lubię teleskopowych, są za grube na uchwycie, no bo gdzieś się muszą schować te elementy.
#4 Numernabis
No chyba, że musi być dłuższa, bo ja muszę mieć dłuższą to osobiście korzystam z Ambutecha ołówkowa, taka cieniutka, 7 elementowa, mam taką 140 cm, siedmioelementowa, po złożeiu malutka i cieniutka :) Zajmuje mało miejsca, w razie czego śmiało można nią stukać, fakt, że dziwnie się to trzyma bo laska jest cieńsza od mojego palca wskazującego, ale to ma być jako sygnalizacyjna i awaryjnie gdybym złamał moją główną lagę, noszę ją zawsze ze sobą w plecaku.
#5 balteam
ja korzystałem ze svarovski, lekka.
#6 Numernabis
Tak, tak, ta ambutecha ołówkowa jeszcze lżejsza no i możliwość dłuższej jeśli ktoś potrzebuje, bo Svarovsky max 110 cm.
Jak się ma 172 cm to 110 to "nieco" krótka do stukania.
#7 mucha
a jak zamówić z tego ECE?
#8 Numernabis
Trzeba tam dzwonić.
#9 Zuzler
A maila sę nie da napisać?
#10 Numernabis
I tak trzeba, ale ja najpierw dzwonię, umawiam się, doprecyzowuję i się upewniam czy to jest to o co mi chodzi, a potem wysyła się maila z zamówieniem.