Edited
1 likes
Najlepszy weekend od dawna miałem :). Dzięki wszystkim.
1 likes
Przykro mi, że nie patrzysz na daty postów :P mówiłem o tym długim, a on się skończył we wtorek.
2 likes
Mam w tym roku przecudowne przedmioty i świetnych wykładowców, przynajmniej część. No, w każdym razie tacy się wydają. Uczą elegancko. To naprawdę wiele znaczy na studiach, obawiam się, że więcej niż w szkole. Do gustu przypadła mi zwłaszcza historia literatury romantyzmu. Pierdzielę romantyzm, ale ten prowadzący potrafi nawet w tej smętnej epoce pokazać coś wartego uwagi. A najlepsze jest to, że zwraca uwage na połączenia między wtedy i teraz.
1 likes
@Zuzler, jak ktoś z wiedzą, pasją i talentem opowiada to nawet życie seksualne pieczarek wydaje się fascynujące :D
3 ząbki czosnku takie większe, 4 łyżki jogurtu naturalnego, dwie majonezu winiary, sól pieprz, kilka krople soku z cytryny i do lodówki na czas jakiś.
Tak zrobiłem ostatnio, ale nie wykluczone, że następnym razem dodam więcej czosnku i zamienię majonez light na zwykły.
Tak zrobiłem ostatnio, ale nie wykluczone, że następnym razem dodam więcej czosnku i zamienię majonez light na zwykły.
To ja robię z większej ilości czosnku, jogurtu i wgl. Nie dawałem nigdy soku z cytryny, a muszę spróbować.
Tak poza, to wczoraj od moich super teściów dostałem prezent urodzinowo- bożonarodzeniowy. Jest to Fotel Diablo, czarno-czerwony, taki fajny, skurzany, z poduszką w kształcie rogów, podłokietnikami regulowanymi w każdej możliwej płaszczyźnie i mocno rozkładanym oparciem. Siedzi się super.
No dużo dobrego o tych fotelach słyszałem. Ja akurat mam jakiś, teraz nie pamiętam marki bo do prawda jest wydrukowana, ale później sprawdzę. W każdym razie mi też się siedzi OK.
@Pitef to pewnie robisz większą porcję nie? Ja to tak na małą miseczkę, nawet nie na słoik :)
Zróbcie sobie normalnie ze śmietany nie z jogurtu i z majonezu KIELECKIEGO pół na pół i na te 6 łyżek te 3-4 ząbki powinno być ok. Żeby to był sos, a nie pasta. To ma być tłuste. Tłuszcz jest nośnikiem smaku więc nie ma co podmieniać na jogurty lub jakieś wersje lite. Ja lubiłem pieprz dodawać jeszcze.