EltenLink

#141 pates

Każdy ma inną skórę, inne potrzeby, inne zachcianki etc. Ja np lubię krutki zarościk

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.
2020-08-06 17:33

#142 tajan1991

no ja niedzierżę tego drapania. dla mnie osobiście musi być pn

Prawda jest okruchem lodu.
2020-08-06 17:34

#143 pates

Jakie drapanie! Chyba, że w maseczce,

2020-08-06 17:35

#144 tajan1991

no nienawidzę tego kłucia zarostu, nawet drobnego. ja muszę mieć jak to się mówi pupcię niemowlęcia inaczej PN.

2020-08-06 17:36

#145 denis333

A ja mam takie inne pytanie. Używam ja sobie najzwyklejszych maszynek ręcznych typu gilette mach3, + pianka lub żel do golenia. Często gęsto dogalam się pod włos żeby uzyskać efekt zerowości. Czy w przypadku maszynki elektrycznej golenie się pod włos jest możliwe?

2020-08-06 19:40

#146 Lowca_Androidow

DEnis, tak, maszynka elektryczna również inaczej goli z włosem, inaczej pod włos, w zależności od modelu ma ilka kierunków w których wyłapuje włosy. Oczywiście nawet pod włos nie osiągniesz super gładkiej skóry tak jak maszynką ręczną, ale tak samo mogępowiedzieć, że maszynką ręczną nie osiągniesz takiego efektu jak brzytwą i tak możnasięlicytować.
Ja nielubię być całkowicie gładziudki
Choć muszę powiedzieć, że Phillips 9 serii goli naprawdę gładko, nie przypuszczałem, że elektryk może osiągnąć taki efekt. Braun jest dokładniejszy, ale maszynki foliowe mają większy problem z zarostem na szyi.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-08-06 19:55

#147 denis333

No własnie planuję sobie kupić jakąś maszynkę elektryczną. Gorzej, jak wydam kasę, a okaże się, że moja skóra nie nadaje się do elektryków.

2020-08-06 19:56

#148 Lowca_Androidow

Phillips ma opcję zwrotu do dwóch tygodni nawet używaną, zastrzegają sobie jednak możliwość odliczenia za używanie, ale ja zwróciłem po niecałych dwóch tygodniah i oddali całość.
Ja niestety nie mogę używać każdej, siatkowe golą mnie zbyt dokładnie i mam kłopotliwą przypadłość wrastania włosów, muszę używać głowicowej.
Maszynka siatkowa jest delikatniejsza i dokładniejsza, ale podczas golenia się z niej sypie, głowicowa goli tak, że jest to bardziej odczuwalne, ale zarost zbiera się w zbiorniczku pod głowicami i się go wytrzebuje.
Podrażnienie niestety może występować na początku, skóra nie jest przyzwyczajona do golenia na sucho, tak samo w drugą stronę, z suchego na mokro, skóra musi się przyzwyczaić.

Oczywiście zwrot przysługuje jedynie przy zakupie online.

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
2020-08-06 22:25

#149 misiek

Ja ze swojej strony polecam Brauna i Panasonica. Głowicowe mi podrażniają skórę, więc Philips odpada.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-08-06 22:31

#150 pates

Mogę śmiało polecić ten cool tec. Koszt około 500 zł, ale warto

2020-08-07 12:11

#151 misiek

Ja już w tym momencie tylko Gillette Mah3.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2020-08-07 18:05

#152 tajan1991

no a ja uparcie mogę polecić żyletki i zdania nie zmienię, maszynka 120zł choć można taniej i żyletki na lata za śmieszne pieniądze.

2020-08-07 20:23

#153 alex77

witam serdecznie:
Dawno tutaj nikt nie pisał, więc ja napisze.
Ile ludzi tyle opini, tak było jest i będzie, ale moim zdaniem maszynka na żyletki to urządzenie które jest dobrem w każdym znaczeniu tego słowa.
żaden wynalazek typu elektryk ze światłem ultra fioletem falami kosmicznymi czy jeszcze innymi tam jakimiś was nie dogoli na zero a żyletka tak i takie jest moje zdanie.
brzytwy nie polecam dlatego że jest najzwyczajniej w świecie niebezpieczna, a niestety nie każdy posiada taką sprawność manualną żeby golić się brzytewką.
kremy mydła i tego typu kosmetyki nie posiadają takiej ilości chemikaliów jak pianki do golenia które muszą wyjść z puszki i urosnąć na dłoni żeby można było je zaaplikować.
gadka gadką, ale proponuje i gorąco zapraszam na mojego bloga na eltenie, gdzie wszystko dokładnie wytłumaczę i przedstawie wszystko, od pędzla do maszynki i techniki golenia.
warto sobie dać chwile czasu na zadbanie o siebie bo to jest bezcenne
jeszcze raz zapraszam na bloga który założę wkródce i zacznę nagrywać.
Pozdrawiam - alex77

2021-02-07 20:18

#154 Lowca_Androidow

Alex, bez przesady, Gilette Fusion ogoli zdecydowanie dokładniej od żyletki, a również jest bezpieczny, powiem więcej, nawet bardziej bezpieczny od żyletki, trudniej jest się tym zaciąć. Nie wspomnę o wygodzie golenia, specyficzny układ nożyków powoduje, że nie musimy idealnie trzymać pod odpowiednim kątem maszynki, dopasowuje się do zagięć twarzy.

2021-02-07 23:12

#155 nietoperz

maszynki elektryczne z ostrzem foliowym też golą dość dokładnie

2021-02-07 23:17

#156 Lowca_Androidow

Było tu już o tym mówione, dość dokładnie, ale nie tak dokładnie jak maszynki na nożyki.
Now maszynki Phillipsa seri 9000, a zwłaszcza Prestige również golą dość dokładnie, mam twardy zarost i gęsty i miałem takową przez dwa tygodnie i po goleniu można powiedzieć, że miałem gładką skórę.

2021-02-07 23:25

#157 misiek

Żyleta nie jest wcale zbyt bespieczna. Jeden bardziej krzywy ruch i pociąć jest się prosto. Co ma pędzel do ewentualnego zadbania, lub nie? Ja nie używam ani pędzla, ani pianki. Zwykłe mydło i woda mi wystarczy i chciał bym, by każdy na świecie był zadbany tak jak ja.
-- (alex77):
witam serdecznie:
Dawno tutaj nikt nie pisał, więc ja napisze.
Ile ludzi tyle opini, tak było jest i będzie, ale moim zdaniem maszynka na żyletki to urządzenie które jest dobrem w każdym znaczeniu tego słowa.
żaden wynalazek typu elektryk ze światłem ultra fioletem falami kosmicznymi czy jeszcze innymi tam jakimiś was nie dogoli na zero a żyletka tak i takie jest moje zdanie.
brzytwy nie polecam dlatego że jest najzwyczajniej w świecie niebezpieczna, a niestety nie każdy posiada taką sprawność manualną żeby golić się brzytewką.
kremy mydła i tego typu kosmetyki nie posiadają takiej ilości chemikaliów jak pianki do golenia które muszą wyjść z puszki i urosnąć na dłoni żeby można było je zaaplikować.
gadka gadką, ale proponuje i gorąco zapraszam na mojego bloga na eltenie, gdzie wszystko dokładnie wytłumaczę i przedstawie wszystko, od pędzla do maszynki i techniki golenia.
warto sobie dać chwile czasu na zadbanie o siebie bo to jest bezcenne
jeszcze raz zapraszam na bloga który założę wkródce i zacznę nagrywać.
Pozdrawiam - alex77

--

2021-02-08 03:28

#158 misiek

Czemu akurat Fusion? Nie wiem, nie miałem chyba. Mam Mah3 i jestem zadowolony.
-- (Lowca_Androidow):
Alex, bez przesady, Gilette Fusion ogoli zdecydowanie dokładniej od żyletki, a również jest bezpieczny, powiem więcej, nawet bardziej bezpieczny od żyletki, trudniej jest się tym zaciąć. Nie wspomnę o wygodzie golenia, specyficzny układ nożyków powoduje, że nie musimy idealnie trzymać pod odpowiednim kątem maszynki, dopasowuje się do zagięć twarzy.

--

2021-02-08 03:30

#159 tajan1991

koś golę się już trochę żyletką i ani razu się nie pociąłem.
to nie obierajcie ważyw bo też się potniecie. a wogule to nic nie róbcie w domu bo anuż sobie ziazi zrobicie.

2021-02-08 05:56

#160 pates

@Tajan poprostu wprawa w goleniu, ale to dobrze.

2021-02-08 08:28