Csr żre baterię
Back to Commentary screen reader#1 pates
Cześć, na moim samsungu zflip 6 z jakiegoś powodu csr strasznie żre mi baterię. Wykres w baterii pokazuje ogromne wręcz zużycie baterii chociaż ekran nie jest często włączony. Ktoś coś? Na zenfonie 10 tego nie było.
#2 balteam
pobaw się oszczędzaniem baterii w csr, w ustawieniach gdzieśto ukryte, może w zaawansowane, potem inne, albo coś..
nie znajdziesz, to napisz, popatrzę sam.
#3 pates
Włączyłem ale efektu brak.
#4 misiek
Tylko czy on wtedy będzie działał jak trzeba.
#5 pates
W ciągu kilku godzin spokojnie potrafi csr zeżrć mi 20 procent baterii i najlepsze że nie wiem czym tak na prawdę, bo na asusie tak nie było, nigdy.
#6 Numernabis
Chińczycy nie przepadają za Samsungiem, to dla nich poważny konkurent, może to celowe działanie.
Ja nadal nie wiem czym tu się jarać, w darmowej wersji jest sporo ograniczeń, to co TalkBack daje za free tutaj trzeba płacić, a responsywność? Dla tych kilkudziesięciu milisekund płacić kasę? Przecież nie wybieramy kontaktów na wyścigi, życie też ne zależy od tych kilkudziesięciu milisekund opóźnienia.
#7 balteam
Numerabis, nudne już to, niemusisz płacić,
@pates, może napisz na ang grupie, ktoś może też ma ten teleon.
#8 Numernabis
Tak samo jak nudne jest pisanie o tej responsywności.
Piszę co myślę, mam do tego prawo, nie jest to niezgodne z regulaminem, ani tej grupy, ani głównego forum Eltena.
#9 Adasadula
@Lowca A kto powiedział że mu chodzi o responsywność, a nie np. czy ja wiem, menu krawędziowe, czy inną, może wg ciebie pierdołę którą CSR ma? W tym przypadku gadasz głupoty i to ty w tym wątku zacząłeś o responsywności więc tego, nikt tego tematu w nim wcześniej nie poruszał.
#10 pates
Ej dziwne, na tb też żre, w kilka godzin potrafi przy bezczynności zjeść ponad 20 procent. To raczej nie jest normalne.
#11 misiek
Responsywność responsywnością, mi raczej i tylko w sumie chodzi o głupiejący cursor w Tb czego Csr nie ma. Za to Csr ma mega przekombinowaną obsługę i nie jestem w stanie tego przeskoczyć, by czegoś nie spiepszyć. Sporadycznie jednak wracam, chodź nie na długo. A płatności za to co mamy w Tb to swoją drogą już.
#12 Numernabis
W tym wątu nie, ale ile w innych wątkach o tej super responsywności było pisane i jakoś nikt nie krzyczał, że to nudne, podałem to jako przykład, bo jak ktoś się chce przypieprzyć do posta to zawsze coś znajdzie.
Ruszyłem konika i dlatego dostałem zjebkę.
Jak każdy soft tak i ten ma problemy tylko nie rozumiem takich postów gdzie się wychwala ponad wszystko ten produkt, który jak się okazuje nie jest taki niezawodny i wspaniały, bo jak każdy ma swoje plusy, ale i minusy, ale tutaj nie wolno go krytykować.
-- (Adasadula):
@Lowca A kto powiedział że mu chodzi o responsywność, a nie np. czy ja wiem, menu krawędziowe, czy inną, może wg ciebie pierdołę którą CSR ma? W tym przypadku gadasz głupoty i to ty w tym wątku zacząłeś o responsywności więc tego, nikt tego tematu w nim wcześniej nie poruszał.
--
#13 balteam
Gadasz głupoty Numerabis, sobie krytykuj, nawet załóż wątek do narzekań, z resztą zabawnie w teraz wyszło, zacznij krytykować też talkbacka, bo żre baterię Patesowi :d
#14 Numernabis
Nie pisałem, że jest doskonały, ale to co wymaga płatności w CSR w TB jest bezpłatne.
#15 pates
Wydaje się, że się unormowało się wszystko teraz, bo w ciągu 12 godzin spadło już ino 10 procent baterii. Jest duża poprawa.
#16 misiek
To już serio nie można napisać o wadach danego oprogramowania? No bez jaj
#17 balteam
i co zmieniłeś/
@misiek można, tylko żeby to jeszcze jakkolwiek nawiązywało do wątku.
#18 Numernabis
A Ty co zmieniłeś swoimi wpoisami w tym wątku?
I czy jakkolwiek nawiązują Twoje wpisy do tematu?
Bądźmy konsekwentni.
#19 balteam
Pisałem na temat, potem odpowiadałem na twoje wpisy od czapy, ale ok, już wracam do tematu od kolejnych wpisów.
#20 armand
Też miałem problem nadmiernego zużywania bateri ale sobie poradziłem. Trzeba wejść w menu ustawienia zaawansowane, ustawienia asystenta głosowego, ustawienia funkcji asystenta głosowego, i odznaczyć użyj czatu ai i odznaczyć również użyj dużego modelu językowego. Ja wcześniej miałem te obcje zaznaczone i okropnie zużywało baterię.