Programowanie - dyskusje pozostałe

Problemy programistyczne.

Started by nuno69 75 posts last post 6 years ago Page 3 of 4

pewnie jakaś wtyczka php.dll do asp czy czegokolwiek

@kacper, w samym windows.h tego nie zrobisz, natomiast jest elegancka biblioteka uniwersal_speech.dll która robi właśnie to, czego chcesz.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

ok, dzieki, ktos powiedzial jeszcze ze tolk i screenreader dziala tagze. Uzywales tego?

Używałem, ale UniSpeech jest mniejszy, jak używasz C Plus Plusa, to to będzie lepsze.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

No nei wiem, czy będzie lepsze, bo konwencja wywoływania mowy i ustawiania głosu w UniversalSpeech nigdy mnie do siebie nie przekonała.

hm, moze sprawdzimy 2. Ale, ktory waszym zdaniem jest latwiejszy do nauczenia, prostrzy w obsludze?

ScreenReaderAPI jest prostrzy

Ale tolk też jest prosty, a daje więcej. SPrawdź i zobacz który ci odpowiada.

Hej. niemoge znalesc tej biblioteki tolk. na liscie bibliotek c++ niema zadnej takiej. Jak ja znalesc?

Na githubie wpisz davy Kager Tolk

dzieki

Czy daje więcej? Powiedziałbym, że to samo.
Zaletą Tolka na pewno jest jego otwartoźródłowość.
Niestety, autor nie odniósł się do mojego pull requestu od dobrych paru miesięcy, a więc prawdopodobnie projekt wspierany nie będzie w razie zmian po stronie api.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

Universall Speech też jest otwarty:
https://github.com/qtnc/UniversalSpeech

to sforkuj repo i sam rozprowadzaj, a nie pull request pull request. Po to jest open source, żęby forkować i rozprowadzać własne, czyż nie?

#55 Edited

Witam.
prubuje napisać w C++ mały programik, ktury by pokazywał napis elowina.
ale coś mi nie wychodzi, o to kod, wiem, że to żałosny kod, ale cuż:
#include
int main ()
{
printf (elowina);
#include
return 5
}

#include
using namespace std;
int main()
{
cout << "elo srelo";
return 0;
}

a jak mam zrobić, aby napis się utrzymał?

jak zrobić, by appka się nie wyłączała?

#59 Edited

chyba
wait(50000);
W tedy powinno widnieć to przez 50 sekund.
Jeśli nie działa, sorry, ale już nie pamiętam. CPP używałem 5 lat temu i jakoś się nie polubiliśmy.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

jakie wait
nie ma czegoś takiego w c++, to nie bgt przecież. Chyba, zę ja o czymś nie wiem. Nie pamietam teraz jak zrobić żeby ten napis się utrzymał. Kiedyś było getch w conio.h ale teraz już tego nie ma.