tłumaczenie do tws
Back to Nowości#1 Michalcebrat
Witajcie! zrobiłem tłumaczenie do tej gry, pare żeczy jeszcze nie jest przetłumaczonych, ale większość już jest, więc udostępniam te tłumaczenie. aby z niego zkożystać, należy pobrać plik ktury macie w załączniku, następnie wkleić je do folderu strings, ktury znajduje się w foldeże z grą a następnie uruchomić grę. puźniej trzeba w ustawieniach języka wybrać polski, uruchomić grę na nowo i powinno działać. jeśli chcecie coś tam poprawić to w foldeże z językiem znajdują się rużne pliki tekstowe, kture możecie spokojnie z edytować. możecie też w załącznikach wysyłać jakieś poprawione wersje tłumaczenia. to tłumaczenie powinno działać z najnowszą wersją i z wersją 1.2.4 i 1.2.5. z tymi wersjami to testowałem. aha, to jest zip, więc musicie to rozpakować do tego folderu strings.
#2 tajan1991
Jak dla mnie, trzeba to zrobić od nowa, tu jest wielki bałagan, po za tym błędy fonetyczne i ortograficzne. Nawet nvda protestuje.
#3 tajan1991
Mam pytanie, co jeśli po wykonaniu tłumaczenia i uruchomieniu oprogramowania zacina się mowa na pierwszej literze z pliku menus?
Sprawdzałem konstrukcję plików i wszystko się zgadza.
Swoją drogą, obowiązującą wersją dla tws jest 1.4 i pod tą wersję robiłem moje tłumaczenie.
Pytam, bo może miałeś też taką sytuację. Może nie zgadza mu się kodowanie nie wiem.
Z plików należy wyżucić polskie znaki, bo bgt tego nie przyjmuje. Pokazują się dziwactwa.
#4 Adasadula
ja bym z chęcią zprawdził, ale on niestety chce sapi do prawidłowego uruchomienia, a ja mu go z pewnych przyczyn nie mogę dostarczyć :D. Swoją drogą mam prośbę. Mógł by ktoś może zkopiować mi swój config z %appdata%tw
Wydaje mnie się że tam siedzi plik który jest po części odpowiedzialny za moje problemy xd. Chodzi mi oczywiście po zmianie w ustawieniach speechmode na nvda