Jak dodać ikonkę z ekranu startowego na pasek na dole
Back to android#1 Numernabis
Jak edytować ten pasek na dole ekranu, jak do niego dodać ikonkę?
#2 Adasadula
chyba sporo zalezy od nakładki. U mnie jest to przytrzymanie ikonki tzn 2click i przytrzymanie, następnie przeciągnięcie tego na dol, albo z menu działań wybranie przenieś, i tam w widoku siatki wybranie gdzie chcesz aby to było przechodząc na dol. W samsungach może to być realizowane inaczej
#3 Numernabis
No właśnie przenieś i przechodząc na ten pasek się nie da, nie chce przenieść.
W sumie zrobił mi syn wzrokowo przesunął palcem, ale ciekaw jestem jak to zrobić po ciemku.
#4 balteam
na nova launcher właśnie normalnie
#5 Numernabis
Ale ja nie chcę zmieniać launchera, pasuje mi Samsungowy One UI
#6 zywek
Na one UI też normalnie, klikasz rzenieś, kłądziesz palec na tym dolnym pasku i sobie wybierasz, w jakim miejscu ma się znaleźć. tylko, że tam się mieści 5 ikonek tylko, więc jak będziesz miał więcej, to albo Ci nie pokaże w ogóle, że można tam przenieść, albo będzie chciał tworzyć folder z czymś.
#7 Numernabis
Zywku, właśnie gdyby tak było to bym nie pytał.
Jak daję przenieś i kładę palec na tym pasku to mi gada wszystkie trzy ikonki jakie są i gdzie bym ne puknął to nie tworzy ani folderu, ani nie przenosi ikonki tylko otwiera mi zegar.
Teraz sprawdziłęm jeszcze raz, bo syn mi przeciągnął kolejny raz ikonkę telefonu na pasek i jak próbuję dla testów przenieść jeszcze jedną ikonkę na pasek i wybieram opcję przenieś to kiedy dotykam tego paska to TalkBack mówi:
Telefon Wiadomości Zegar Aplik
mówi to ciurkiem i gdziekolwiek dotknę tego paska tto mówi tak samo, teraz jak puknę w dowolne miejsce żeby tu przeniósł wybraną ikonkę to zamiast ją przenieść to otwiera mi apke Zegar
#8 zywek
NO czyli nie jesteś w trybie przenoszenia, weź zró” porządek z talkbackiem, bo wygląda na to, że Ci p prostu czynności nie działają.
#9 Numernabis
Nie wypisuj mi takich bzdur, wiem kiedy jestem w trybie przenoszenia.
Mogę przenieść w dowolne miejsce na ekranie oraz na drugi ekran i się przenosi, ale kiedy klikam na ten pasek to jest jak piszę.
Kiedy nie jestem w trybie przenoszenia TalkBack mi nie czyta ciurkiem tych ikon tylko czyta mi jedną, którą dotykam, a nie wszystkie cztery ciurkiem.
Poza tym czytaj ze zerozumieniem, gdziekolwiek dotknę paska to czyta mi ciurkiem wszystkie cztery, a kiedy nie jestem w trybie przenoszenia czyta tylko jedną tą dotykaną..
W załączniku wszystko słychać.
#10 zywek
No to ja tak nie mam, bardzo mi przykro.