chrome chyba rozpoznaje automatycznie zeskanowane pdfy
Back to Nowości, odkrycia, newsy#1 balteam
Bry, zaktualizowałem dzisiaj windowsa, albo raczej zmusił mnie do tego, mielił się z 30 minut, nie wiem czy dzięki temu, ale dzisiaj zauważyłem, że jak odpalam jakiś zeskanowany obraz to mam info w chromie:
Ten plik PDF jest niedostępny. Tekst wyodrębniony z wykorzystaniem AI od Google
Natomiast w takim adobe readerze mam pustą stronę, wygląda na to, że coś ciekawego dla nas wchodzi, ale potwierdzi niech ktoś, jakoś za ładnie to wygląda :d
dobrze te teksty chya nawt ai przerabia, nie bawiłem się abby finereaderem, bo czasu nie mam, ale tak was informuję, jak coś dotestuję nowego dam znać.
#2 Paulinux
O kurde, już to sprawdzam
#3 Paulinux
To ja mam z kolei Ten plik PDF jest niedostępny. Nie udało się pobrać plików wyodrębniania tekstu. Spróbuj ponownie później.
#4 balteam
to daj mi go
#5 balteam
dobra, przetestowałem na pliku pdf i na tym samym, ale zrobionym przez abby finereader, sam plik nie był chyba najlepszej jakości, ale dramatu też nie było jeśli chodzi o obraz.
Abby sobie lepiej radzi, chrome rozpoznaje bardziej chaotycznie, np. drugi krótki fragment wrzucił po piątym fragmencie. No, ale rozpoznaje te pliki od razu, odpalam chroma i mogę czytać. na pewno do sporej części plików będzie to wystarczające, pewnie będzie się z czasem sama technologia poprawiać, więc kto wie co z tego wyniknie za rok lub 2, tak czy tak fajne.
#6 Paulinux
W sensie zainstalowałam chrome tylko po to żeby sprawdzić, czy u mnie też ta funkcja występuje, więc widocznie może nie zaciągnął sobie odpowiednich narzędzi