EltenLink

chrome chyba rozpoznaje automatycznie zeskanowane pdfy

Back to Nowości, odkrycia, newsy

#1 balteam

Bry, zaktualizowałem dzisiaj windowsa, albo raczej zmusił mnie do tego, mielił się z 30 minut, nie wiem czy dzięki temu, ale dzisiaj zauważyłem, że jak odpalam jakiś zeskanowany obraz to mam info w chromie:
Ten plik PDF jest niedostępny. Tekst wyodrębniony z wykorzystaniem AI od Google
Natomiast w takim adobe readerze mam pustą stronę, wygląda na to, że coś ciekawego dla nas wchodzi, ale potwierdzi niech ktoś, jakoś za ładnie to wygląda :d
dobrze te teksty chya nawt ai przerabia, nie bawiłem się abby finereaderem, bo czasu nie mam, ale tak was informuję, jak coś dotestuję nowego dam znać.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-10-29 19:37

#2 Paulinux

O kurde, już to sprawdzam

Happy hacking
2024-10-29 19:38

#3 Paulinux

To ja mam z kolei Ten plik PDF jest niedostępny. Nie udało się pobrać plików wyodrębniania tekstu. Spróbuj ponownie później.

Happy hacking
2024-10-29 19:44

#4 balteam

to daj mi go

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.
2024-10-29 19:46

#5 balteam

dobra, przetestowałem na pliku pdf i na tym samym, ale zrobionym przez abby finereader, sam plik nie był chyba najlepszej jakości, ale dramatu też nie było jeśli chodzi o obraz.
Abby sobie lepiej radzi, chrome rozpoznaje bardziej chaotycznie, np. drugi krótki fragment wrzucił po piątym fragmencie. No, ale rozpoznaje te pliki od razu, odpalam chroma i mogę czytać. na pewno do sporej części plików będzie to wystarczające, pewnie będzie się z czasem sama technologia poprawiać, więc kto wie co z tego wyniknie za rok lub 2, tak czy tak fajne.

Edited 2024-10-29 19:57

#6 Paulinux

W sensie zainstalowałam chrome tylko po to żeby sprawdzić, czy u mnie też ta funkcja występuje, więc widocznie może nie zaciągnął sobie odpowiednich narzędzi

Happy hacking
2024-10-29 23:26