EltenLink

Uczciwość Fundacji Prowadnica

Back to Pytania i odpowiedzi

#1 gucio

Znalazłem informację, że Fundacja Prowadnica otrzymała ostatnio dofinansowanie z programu o nazwie Rządowy Program Rozwoju Organizacji Obywatelskich w kwocie trzystu tysięcy.
Biorąc pod uwagę, że większość z nas niewidomych nigdy nie widziała na oczy takiej kwoty chcę zapytać, co też stało się z tym majątkiem.

2024-10-17 12:56

#2 Julitka

Informacja, którą znalazłeś, jest nieprawdziwa, ponieważ łączna kwota dofinansowania wynosi ok 150000, z czego rozbita jest na 3 lata, a więc 50000 na rok. Co do informacji, w jaki sposób została wykorzystana ta kwota, a raczej - w jaki sposób zostanie wykorzystana, proponuję zapoznać się ze stroną internetową organizacji, w szczególności - z najnowszymi wpisami, jak również śledzić sprawozdania finansowe za upływające lata. Sprawozdanie finansowe za rok 2024 każda organizacja pozarządowa będzie musiała złożyć w roku 2025, mniej więcej do 31 marca (w zależności od ustaleń ministerialnych).
Eltenowiczów dotyczy wpis z wątku o pakietach premium, w którym korzyść z grantu dla nich przedstawiona jest, jak cytuję za wątkiem:
"Drodzy Eltenowicze,
Fundacja Prowadnica otrzymała grant na projekt pt. "Pracownia badawczo-produkcyjna w zakresie druku 3D i innych nowoczesnych technologii na rzecz osób niewidomych" z Rządowego Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich Narodowego Instytutu Wolności, Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego, priorytet 1A, finansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego na lata 2021-2027.
W ramach tego wniosku udało nam się wpisać znaczną część kosztów utrzymania platformy EltenLink.
Projekt ten potrwa do końca 2026 roku.".

Dalsze informacje we wspomnianym wątku. :)
-- (gucio):
Znalazłem informację, że Fundacja Prowadnica otrzymała ostatnio dofinansowanie z programu o nazwie Rządowy Program Rozwoju Organizacji Obywatelskich w kwocie trzystu tysięcy.
Biorąc pod uwagę, że większość z nas niewidomych nigdy nie widziała na oczy takiej kwoty chcę zapytać, co też stało się z tym majątkiem.

--

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2024-10-17 17:55

#3 majkmik1981

Hehehe. I Gucio po ciosie w Gucia, nic nie odpisał. Czyli, to tylko trol.

2024-11-01 18:27

#4 Monia01

W związku z tym najwyższy czas zamknąć wątek. :)

🇺🇦 🇵🇱
2024-11-01 21:34