EltenLink

Gdzie w dekoderze 4K Multi znajdę przycisk do łączenia urządzenia Bluetooth?

Back to Tv i video

#1 markus1234

Witajcie. Przychodzę obecnie z takim problemem. Otóż wczorajszego popołudnia sparowałem sobie swoją wieżę z dekoderem 4K Multi. Parowanie przeszło bezproblemowo, ale gdy tą wieżę rozparowałem przyciskiem na jej oryginalnym pilocie, który nazywa się Unpair, to gdy chciałem, żeby ta wieża połączyła się z dekoderem, to się automatycznie nie połączyła. Dodam, że gdy łączę np. swój laptop Dell, i 2 swoje smartfony z androidem, czyli Samsunga S6 i Samsunga A70, to jest automatycznie nawiązywane połączenie z tą wieżą, gdy tylko włączę w niej opcję Bluetooth. Natomiast w menu Bluetooth dekodera, gdy znajdę tą wieżę, pokazuje, że jest sparowana, ale gdy się wejdzie, by się połączyć z nią, to są tylko 2 opcje: zmień nazwę i anuluj sparowanie. Brakuje niestety przycisku połącz, a w smartfonach i w laptopie normalnie jest możliwość ponownego połączenia. Jak w takim razie mam łączyć tą wieżę z tym dekoderem, skoro na dekoderze brak przycisku połącz? Czekam na odpowiedzi, bo zależy mi na tym, abym mógł łączyć tą wieżę przez Bluetooth z tym dekoderem, bo jutro albo w środę kupię sobie monitor z wbudowanymi głośnikami, i do niego zostanie podłączony dekoder 4K Multi, a na dole będzie drugi dekoder, najprawdopodobniej IWU200, czyli ten, który mieliśmy przed zmianą na 4K Multi. Po prostu w Orange weźmiemy usługę MultiRoom, bo jest taka możliwość, i można z niej zrezygnować wtedy, kiedy się chce, co nas cieszy, a szczególnie mojego tatę. Czekam na odpowiedzi i sposoby, jak mogę tą swoją wieżę zmusić do automatycznego łączenia z tym dekoderem.

2024-10-07 08:07

#2 misiek

Od i cała technologia bezprzewodowa, czyli nieśmieszny żart.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2024-10-07 18:01

#3 markus1234

Czyli jak rozumiem, nic nie da się z tym zrobić?

2024-10-08 05:43

#4 misiek

Któż to wie.

Chcesz być dilerem? Chcesz być bandytą? Mieć własny burdel, pasuje ci to. Chcesz mieć kopyto i wrogów jak Don Vito? Chcesz iść do puchy, do piachu i na co ci to.
2024-10-08 18:53